Форумџика на годината

Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

lele da ne mislis na mene? Jas imam staveno vo 7ma nedela, ama duso toa ne bese stomak toa bese poduenost :D bas i togas mi kazuvaa deka najverojatno se raboti za poduenost zasto bebeto vo vo ovie nedeli e tolku malo ko edna mala ovoska bukvalno i ne moze da ima stomak od toa. Mene stomace pocna da mi se poznava ona pravo trudnicko da kazam okolu 16-.7 nedela :)

SophiaBella likes this.
  2. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Ee ne e vreme za stres i nervozi jas sum 8nedela i sum popraena 4 kg poso sum so invitro i od inekcite se poraviv a i mesko malku mi se gleda nekoi se pomali nekoi pogolemi taka bese na bratucetka mi malo pa posle taa nakci kg pa i bebenceto ne se plasi ke se sredi ke si raste toa

3. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Женски а јас кога влегувам во 5ти месец? Кога ќе ја завршам оваа 16та недела или ?

4. Black girl

Black girl Форумски идол

Девојки, искуство за аспирин до кога пиевте? Јас сум при крај на петти месец и утре го прекинувам.

Natasa. P and Emana like this.
  5. alisijad

alisijad Популарен член

do pocetok na 31va nedela piev, do togas i najdocna se pie. Zasto tolku rano ti go prekinuvaat?

Emana likes this.
  6. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Kupi si vo toa sto ti e udobno a ne slusaj takvi gluposti jas gi obozavam trudnicite so gilemo stomace vo ubavi fustani

Среќа likes this.
  7. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Lele i jas prege istoto go pomisliv xaxaxa zenista so les neka ni e :))

kavadar4anka and tarantula like this.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Па не знам. Сепак не сакам на своја рака да го продолжувам. Иако мислам нема штета, ама...

9. Emana

Emana Активен член

Јас точно до 30 недела

10. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Mene mi go prekinaa mislam 9-10ta nedela. Samo so kleksan si prodolziv. Kako ke ti kaze doktorot koj te vodi taka ke si pravis. Sekoja bremenost e razlicna i site sme so razlicni istorii i dojagnozi. Ima trudnici koj gi znam, moi poznanicki, drugarki pa i sestrami aspirin ni eden den ne piele, pa ene im gi decinja najubavi si imaat :) Vo Ivf procedurata obicno aspirin go davaat, no bidejki od nego moze da se ima iscedok krvarenje odma go prekinuvaat, taka beshe vo mojot sluchaj.

11. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Не, не си ти, сега баш пред некој ден, последна слика е во темата. Да не се секирам тогаш, ама секогаш ќе се најди нешто за секирање :D

12. Stara

Stara Популарен член

Јас пак не сакам многу да ми порасне стомакот. Онака нормално, зашто потоа потешко се намалува. А си имав стомаче од секогаш и ако не сум полничка. Од после 13, 14 недела почна да се познава мешето и не е ни мало ни големо за месеците. Битно е бебето да се развива нормално, не е се во големината на мешко. Сите имаме различни градби и нормално е кај сите различно да изгледа бременоста.

13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

@LadyC со локална анестезија ли имаше царски?

14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Lele meshkovci vie koj ste veke porodeni so prvo detence, daj dokolku ste carski so celosna/opsta anestezija daj spodelete sto i kako ste proshle.Ili tuka spodelete ili vo temata Carski :)

irenadaniel likes this.
  15. BellaS

BellaS Популарен член

Не се нервирај за глупости, мој совет најди си модел каков што си сакаш од нет, купи си материјал и однеси да ти сошијат по мерка ;)

Среќа likes this.
  16. BellaS

BellaS Популарен член

Хаха рано ти е уште. Зависи мноу од градба на жената, некои се слаби а имаат само меше, некои слаби ама со колкови и се крие бебчето во ширина во колковите, мене сеуште не ме приметуваат ако не кажам дека сум бремена а 21 недела сум веќе. Некои жени го ,,кријат,, мешето некаде, не знам, но јас после 6 ти месец ќе се фалам со мало меше од првата бременост знам од искуство. И јас уште си ги носам фармерките од пред да останам бремена.

Capricorn Taurus and SophiaBella like this.
  17. victoria

victoria Форумски идол

@Среќа Исто те советувам.. Јас бев 7,5месеци на свадбата од сестрата на мм... Си сошив фустан свечен долг, прекрасен според мерките мои.. И плус поминав далеку поефтино отколку да купував свечен труднички само за таа пригода,кој сигурно нема друг пат да го облечам.

Belabelinakinder likes this.
  18. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

И јас сеуште го пијам.. а еве влегувам во 21 недела. Очекувам сега наскринингот да ми каже докторот што понатаму.

Black girl likes this.
  19. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Можеби си преосетлива станата, а ништи чудно да си налетала и на неприемчиви продавачки, но не е важно. Нема место за паника. имаш и време и опции. Барај нешто сечено под градите и широко (пуштено) надолу. Така што, колку и да рашириш, да си биди ок. ако не најдиш ништо што ќе те бендиса, шнајдерката ти е втора дестинација. :sun:

20. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Да ве прашам нешто.Во мојот град кога се прават микробиолошки испитувања се чека 5 дена за резултати.Дали е поради тоа што ги испраќаат во друг град или насекаде се чека неколку дена за добивање резултати?