Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    lele da ne mislis na mene? Jas imam staveno vo 7ma nedela, ama duso toa ne bese stomak toa bese poduenost :D bas i togas mi kazuvaa deka najverojatno se raboti za poduenost zasto bebeto vo vo ovie nedeli e tolku malo ko edna mala ovoska bukvalno i ne moze da ima stomak od toa. Mene stomace pocna da mi se poznava ona pravo trudnicko da kazam okolu 16-.7 nedela :)

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Ee ne e vreme za stres i nervozi jas sum 8nedela i sum popraena 4 kg poso sum so invitro i od inekcite se poraviv a i mesko malku mi se gleda nekoi se pomali nekoi pogolemi taka bese na bratucetka mi malo pa posle taa nakci kg pa i bebenceto ne se plasi ke se sredi ke si raste toa

3. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Женски а јас кога влегувам во 5ти месец? Кога ќе ја завршам оваа 16та недела или ?

4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    Девојки, искуство за аспирин до кога пиевте? Јас сум при крај на петти месец и утре го прекинувам.

На Natasa. P и Emana им се допаѓа ова.
  5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    do pocetok na 31va nedela piev, do togas i najdocna se pie. Zasto tolku rano ti go prekinuvaat?

На Emana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Kupi si vo toa sto ti e udobno a ne slusaj takvi gluposti jas gi obozavam trudnicite so gilemo stomace vo ubavi fustani

На Среќа му/ѝ се допаѓа ова.
  7. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Lele i jas prege istoto go pomisliv xaxaxa zenista so les neka ni e :))

На kavadar4anka и tarantula им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    Па не знам. Сепак не сакам на своја рака да го продолжувам. Иако мислам нема штета, ама...

9. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    Јас точно до 30 недела

10. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Mene mi go prekinaa mislam 9-10ta nedela. Samo so kleksan si prodolziv. Kako ke ti kaze doktorot koj te vodi taka ke si pravis. Sekoja bremenost e razlicna i site sme so razlicni istorii i dojagnozi. Ima trudnici koj gi znam, moi poznanicki, drugarki pa i sestrami aspirin ni eden den ne piele, pa ene im gi decinja najubavi si imaat :) Vo Ivf procedurata obicno aspirin go davaat, no bidejki od nego moze da se ima iscedok krvarenje odma go prekinuvaat, taka beshe vo mojot sluchaj.

11. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Не, не си ти, сега баш пред некој ден, последна слика е во темата. Да не се секирам тогаш, ама секогаш ќе се најди нешто за секирање :D

12. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Јас пак не сакам многу да ми порасне стомакот. Онака нормално, зашто потоа потешко се намалува. А си имав стомаче од секогаш и ако не сум полничка. Од после 13, 14 недела почна да се познава мешето и не е ни мало ни големо за месеците. Битно е бебето да се развива нормално, не е се во големината на мешко. Сите имаме различни градби и нормално е кај сите различно да изгледа бременоста.

На Belabelinakinder, Natasa. P, irenadaniel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.270
    Допаѓања:
    22.068
    @LadyC со локална анестезија ли имаше царски?

14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Lele meshkovci vie koj ste veke porodeni so prvo detence, daj dokolku ste carski so celosna/opsta anestezija daj spodelete sto i kako ste proshle.Ili tuka spodelete ili vo temata Carski :)

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Не се нервирај за глупости, мој совет најди си модел каков што си сакаш од нет, купи си материјал и однеси да ти сошијат по мерка ;)

На Среќа му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Хаха рано ти е уште. Зависи мноу од градба на жената, некои се слаби а имаат само меше, некои слаби ама со колкови и се крие бебчето во ширина во колковите, мене сеуште не ме приметуваат ако не кажам дека сум бремена а 21 недела сум веќе. Некои жени го ,,кријат,, мешето некаде, не знам, но јас после 6 ти месец ќе се фалам со мало меше од првата бременост знам од искуство. И јас уште си ги носам фармерките од пред да останам бремена.

На Capricorn Taurus и SophiaBella им се допаѓа ова.
  17. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.156
    @Среќа Исто те советувам.. Јас бев 7,5месеци на свадбата од сестрата на мм... Си сошив фустан свечен долг, прекрасен според мерките мои.. И плус поминав далеку поефтино отколку да купував свечен труднички само за таа пригода,кој сигурно нема друг пат да го облечам.

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    И јас сеуште го пијам.. а еве влегувам во 21 недела. Очекувам сега наскринингот да ми каже докторот што понатаму.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Можеби си преосетлива станата, а ништи чудно да си налетала и на неприемчиви продавачки, но не е важно. Нема место за паника. имаш и време и опции. Барај нешто сечено под градите и широко (пуштено) надолу. Така што, колку и да рашириш, да си биди ок. ако не најдиш ништо што ќе те бендиса, шнајдерката ти е втора дестинација. :sun:

20. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.270
    Допаѓања:
    22.068
    Да ве прашам нешто.Во мојот град кога се прават микробиолошки испитувања се чека 5 дена за резултати.Дали е поради тоа што ги испраќаат во друг град или насекаде се чека неколку дена за добивање резултати?