Не ги земам секој ден во исто време. Некогаш наутро, ме освежува вкусот, а некогаш во текот на денот. Тоа не е антибиотик не си врзана, тоа е препорачана дневна доза, а не задолжителна.
Спинал бев. Си слушав музика, зборев со докторите и сестрите и си го видов бебо. Среќа не отидов целосна а барав од пусти страв како што ќе биде.
http://acibademsistinababy.mk/images/novosti/poroduvanje-paket.pdf 70 700 срце природно со 101 400 цезареа.
Mamicki dali e dozvoleno vo bremenost da se pie soda bikarbona zatoa sto MN imam kiselini vecerva a nemam nisto Dr momentalno mi izgore dusata NZ so da pravam a daleku e aptekata I ne mi se izlaga SAMA navecer?
70.700 ko sto pisa i lejdi, ali sekogas imaj si plus pari, jas plativ 91.000 ova ispituvanje ona, plus den ne zadrzaa i ete.
Ич не се секирај. јас во првата бременост во осми месец правев регистрација во матично. Можеш да замислиш тоа. Будали деца, прво не сакавме да се потпишеме и еден ден мм дојде дома засекиран некој му кажал дека кај бебето во извод ќе пишува признаено од ...и он не сакал така и ајде за две недели закажување матично и само најблиските. Јас свртев еден круг низ град и нервоза ме фати, буквално во се бев ко надуван балон. и реков море ништо не купувам, ем пари ќе трошам, ем пак сум ко кит и си отидов дома. И два дена пред регистрацијата зајмив труднички фустан од другарка ми, тогаш се слушнав со неа на телефон и тогаш ми го понуди. И така јас на сопствена регистрација сум во зајмен фустан, Инаку сега со втората бременост стомакот ми е многу поголем него во првата, дали дека втора, дали дека двете бремености се блиску. Дури и матичната докторка ми рече машала стомакот голем, а и бебето големо. Некоја имаше ставено прашање за искуство за породување со царски со општа анестезија . јас сум така породена. само не можам мислењето да и го најдам. Ако ме прочита нека ми пише што сакаше да праша.
Zenski kako stoite so pritisokot mene mi e 110 so 60 so 110 so 80 a i dali custvuvate nekoja bolka vo predelot na srceto toa cesto mi se slucuva i strav me faka na 10 sum na kontrola pa ke prasam dali moze eho da si napram
cela bremenost imam takov pritisok, ama mene i sega mi e takov i slobodno moze eho mene mi pravea vo sistina pred serklazot, samiot doktor i anesteziolog pobaraa.
Бидејки не знам какви се пред породилни болки сега пред малку пукнав од стравзначи болка во стомакот во горен дел ,гласно кркорење на цревата и на крај пролив вероватно е од храната не верувам дека ова е поврзано со породување ,ај ваши мислења
Се мачел стомакот да ти свари нешто, затоа биле и болките.. а и проливот, сигурно е од јадење.. породилните почнувааат баш доле кај стомакот, наликуваат на менструални болки
Ауу, бааѓи богами. Абе што е многу, многу е, ама мене ми е што докторот ми е супер и ми ја знае историјата и затоа сакам таму
Иренче. Болките ќе ги осетиш и ќе знаеш дека тоа е тоа. Кога ќе почуствуваш пресек како грч во јајници. На почеток е слаб и се повеќе се зголемува.