Mene mi paga mnogu pritisokot posledniot pat mi beshe 95 so 65 a prethodniot 100 so 80 skoro mi se spoile pritisocite. Bolki vo gradi nemam no imam uzasni glavobolki. Do dusha jas sum sklona na strashni glavobolki i von bremenost. Za glavobolkite pijam anelgetik ako e neophodno a za pritisokot nishto samo tecnosti pijam.
Да знаете дека цезареа е 101 400 ама има и скриен трошол лабораторија на бебе уште околу 2500 ден што не се во цената вклучени. За Систина кажувам. Јас со се скрининг на срценце што му правеа платив 106 000 ден.
Mila toj skrining na srce posle raganje se pravi ili?oti imalo i vo bremenosta takov pregled no jas ne go napraviv
Има и у бременост ама јас не сакав. А кога се роди е друго, реков да. Тој извештај Драшко рече до 15 год му е валиден и доказ дека му е во ред срценцето. Што ќе правиш у бременост, скрининзите за тоа се.
Жени закажав скриниг ама сестрата ми закажа во 17.30 ч( и мене ми одговараше ради работата) , само што за Приска на Гак ми рече веќе не боцкале до 19 ч туку до 13 и неколку пациенти вратиле. Сега незнам што да правам , била ли некоја неодамна?
И јас имам низок притисок, кога бев на прегледи по два пати сестрата ми премеруваше, и одвај и се слушало И глава ме боли, некогаш малку само матно ми е како од утрово, а некогаш ужасно Јас не пијам ништо, освен цедени сокови, супа и каснувам нешто соленко(сиренце)
Sreka tatko mi e doktor pa mi sledi pritisok pochesto kako mi se dvizi, sto se odnesuva do glavobolkite bidejki znaat do ludilo da mi eskaliraat se konsultirav i so maticniot i so Petanovski (paralelno mi ja vodat bremenosta bidejki sum so invitro ) i dvajcata bea so ist stav, slobodno da se napijam bilo koj anelgetik bidejki pogolema shteta mu pravam na bebeto ako trpam tolkava bolka.
Zdravo zenski i denes koga stanav imav kafeni damki se javiv kaj doktorot mi kaza deka ne e strasno mi kaza da zemam mast krinone dodeka cekav da mu se javam puknav od strav a vecer sum na svadba se preplasiv
I jas imam problem so nizok pritisok, duri i do brza pomos stignav so jaki glavobolki. Mi rekoa deka vo bremenost normalno bilo so nizok pritisok da sme ...toa e. Kaj mene 90-60.. 80-60, kako pijana kokoska sum nekoj denovi. Sega fativ eden red, dnevno obavezno po dve kafinja si pijam i koka-kola koga ke osetam deka padnal. Se odrzuvam nekako....
Добар ден мамички, денес времето никакво. Ние сме 35+5 ама оваа недела не ја осеќам малата да клоца како претходно, ми е страв да не и е нешто. Вие колку ги осеќавте бебушите во 35 недела. Позз до сите, ве
Јас бев во декември за приска 1 , ме боцнаа околу 14:30 беше е сега не знам за еден месец дали смениле нешто
Лп Хахаха баш како пијана кокошка. И јас си пијам кафенце обавезно и кока кола понекогаш. Инаку да во бременост паѓа многу притисокот. Тоа е ќе си трпиме битно се да заврши добро
Ете и јас денес имав ужасни главоболки...имам и низок притисок...тоа ми кажаа дека не е страшно во бременоста..пострашно е ако имаш висок притисок. Парацртамол во случај на тешка главобока како што ја имав јас денешнава можеш слободно да се напиеш...едно апче не претставува проблем
Јас конечно денес купив нешто за бебе. Тоа воопшто не ме замара, што и да треба ќе се купи. Уште не ни перам. И да дојде време мама и свеки се ќе средат. Среќа што си ги имам. Инаку воздух немам, b дали бебе притиска на дијафрагма и желудник незнам. Ама се трпи. Сув ми е воздухов дома. Страв ме фаќа и викам на свеки без врски ќе одам на пораѓај таа ми вика а како мора нешто да се најде. Е кај да најдам врски бре,аман веќе? Леб да купиш ти требаат врски. Па викам нема да ме вратат.... Лелееее хаос сум, хормони, нервозна, што како ќе биде.... Првиот пат не знаев, сега кога ми е познато.... Ајде само со лесно и здрави и живи.
Дали некој има користено утрогестан и полигинакс истовремено? Кога навечер ги ставам полигинакс веројатно подобро утрогестанот да го пијам?
Затишје пред бура ... Полни 38 недели, денес ја почнуваме 39 недела Ташната за во болница е спремна, алиштата за земање се спакувани за мене и синко, а и за мм се му ставив на закачалка ЦТГ во вторник треба да правам и да ја известам др. во Систина Нека е со лесно на сите и Господ нека е со нас!