E toa i jas si se tesham deka ke se spasime od tie goreshtini ali i zimno vreme ne e lesno so oblakanjevo mukiiii i iskreno da ti kazam kichmava me ubiva i teshko e nekad. Ne e bash ni lesno da si siten, slab i ogromen stomak nanapred da ti ide, pa i tezi bre chorapi nemozam da oblecam nit da kleknam. Denes od parking do zgrada kaj moite i se ispozadishav kako peshki na Vodno da sum se kachuvala hehehe. Iskreno i se isplashiv i zatoa rekov ke ve prasham i vas tuka za dali e normalno ova. Ajde ke izdrzime do April pa ke se raduvame i ke zaboravime na sve
кај се задишувам и јас исто па и како патка одам само мешко е на мене а ја слаба онака сум си и права шатка мм се смее кога одам иначе кај мене се стишиа киселиниве па како си расте се поеќе притиска доле оти ниско а носам ( моме иначе е ) и кај ко шатче одам па и се осеќам и ко расчепатена дека сум од шо ме наболува и куцкам жици и здрави да ни се после ќе се смеиме на овие слатки маки
Zenski da ve prasam.koga najdocna se pravi prviot priska test. Maticniot mi zakaza pregled i spored moite presmetki ke bidam 13 nedela i nekoj den da ne e mnogu kasno ili? Togas mi rece i brisevi ke mi zeme.
Nekade citav od 11 do 13 nedela na drugo mesto od 12 do 14 nekade procitav i 15 zatoa se dvoumev ama valjda taman e
Јас за второво бебуле бидејќи имав крварење од 8-11недела, ме гледаа и со вагиналното и со абдоменалното.. Вагинално најмногу ме гледаа за да се види колку е грлото на матката во см, за да знаат дали да продолжам со инекциите прогестерон депо.. А со првото немав од овој тип мака и тогаш само абдоменално беше.
Mene do kraj me gledase i vaginalno. Konkretno na prv skrining me gledase na dvata nacini poradi somnez za placenta previa. Verojatno ke te pregleda i vaginalno.
Nema spienje za nas vecerni casovi po gimnastika ima maliot pa cekam da zavrsi i da odmarame ocinja. On si klocka jas se ukl da ve citnam. Denes generalka po doma pravev, da go zavrsime kako treba 7 mi mes. Mi trebaa 4h za se da sredam, sto do skoro istata rab za 2h ja zavrsuvav. Malku cisti pa sedni breftaj si i odmori se. Mm vika tebe pamet ne ti ide, si resila predvreme da se poragas Od utre pocnuvame so podgotvitelni casovi i sum mn nestrpliva da vidam sto novo ke naucime. Interesno mi e epten sto so mm ke odime zaedno, cel feb toa ke ni bide zanimacija Dobra nok zenski
Здраво лепотици! Конечно се будам без аларм Денес во план ми е генералка, а попладне ќе одам во "салон лепоте" да се изгланцаме и измазниме инаку сме 38+2 цела сум потечена, нозете во последно време ептен ми се без разлика дали седам, спијам или одам... ама уште малце и балонот ќе пукне Ве поздравувам и имајте убава седмица!