Мене хемоглобинот ми беше 113 а железото исто 7ца и матичниот ми даде тотхема ампули само 10 да пијам. Сега ги завршив и железото ми е 10
Остај и мм се утепа од смеење...вика како да имаш голтнато лубеница и само таа напред во стомак ти е хахаха...ама вака било потешко да си слаб и со стомак...кај мене е повисоко бебчето поставено,но од време на време кога клоца дефинитивно јако шутира дури ударите и доле ги осекам замисли хаха Ти колку си стави на килажа до сега? Нека ти е жива и здрава ...ајде наскоро ќе си се гушкаме со нашите мали палавковци
Остај зимава никако да помине...и мене ми е мака со облакањето...не можам да се наведнам од мешко никако...чорапи и чизми додека облечам тоа е цело патешествие За брефтањето остај...така уздишана сум секогаш до продавница што ќе отидам,а на 5 мин ми е ...ама не сум веќе толку атлетски способна како порано да претрчам хахахах .Ајде до Април ќе издржиме и ќе си ги гушкаме малецкиве...едвај чекам да ти кажам
Првиот пораѓај на денот на породување а сега правев во 33 недела бидејки имав болки но за среќа беа лажни
Хелоу лејдис Почнавме да броиме ситно, бебуш добар јас добра. Изгледа му се бендиса внатре во апартманчето Уствари активно е многу, цел стомак ми подига, а вчера така беше константно со саати, не знам дали тоа е знак или пак потивки се пред пораѓај... Некни на последниот преглед кажаа абер нема, затворено скроз, нема болки, ништо. Ноќеска имав како некои бранови топлотни и на два три пати "менструални болки", не беа баш слаби ама кратко траеше, дали е и тоа предзнак исто немам поима. Другото е супер, пораснало таман, вода таман, па ќе чекаме кога ќе реши тогаш @tarantula Честитки да ви е живо и здраво бепчето
Ајде ајде ќе биде, некој ден ти се брои уште. Јас се породив во 39 та значи некој ден пред мене си. Спремај се и уживај гали мешко. Готова си . Исто и кај мене беше, почнаа менструалните и размрдувањето и за некој ден оп среќичка . Се сеќавам една ноќ ептен ми мрдаше долу дури болеше а тоа да ти се местело за излагање
Со нетрпение го чекам денешниот преглед 37+5 се надевам и јас за брзо ке се олеснам минатиот пат др рече кон 13 .02 да закажиме царски што е до мене и утре нека биде и онака ми е многу мачно па си викам плус минус некој ден белким не менува.
Zenski hemoglobinot mi e malce namalen, mi prepisaa apcinja, ama citajki na net ova go sretnav i neznaev deka za trudnici ima poinakvi granici. Mene hemoglobinot mi e 122. Da racunam deka e vo granici na normala ili?
Mesinja...kako bese ova so analizite za urina..kolku casa treba da nemam mokreno za da dadam primerok?
I za urinokultura i za obichna proverka (koja ide komplet so krvna slika) e 3h , mada ja nekad neam ni 2h razmah . Jas barem taka eve sekoj mesec skoro 8 meseci davam za proverka.
Jas da vi se pozalam bev kaj maticnata zaradi cudno krvarenje i mi rece postelkata mi bila niska i ako ne mi se krene.......ne sakam ni da pomislam mnogu mi e strav inaku 13+5 sum