Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Жени, од кога почна почесто да ви се оди во веце? Јас уште малку ќе влезам во шести месец, а често ми се моча, а не верувам да имам нешто инфекција зашто проверував урина пред некое време и беше во ред, а и не ме пече.

2. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    17.696
    И јас го имам истиот проблем, а сум 14+3. Се консултирав со неколку доктори и сите ми кажаа дека е премногу рано за да се зборува за ниско поставена плацентата. Има време да си се намести. Поопасно е ако си во поодмината бременост. Сепак треба мирување и многу внимавање. Само нека не те фаќа паника. :)

На Smilleeeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Fala na sovetot s nadevam deka se ke bide vo red bidejki tesko zabremeniv se macev dve ipol godini i sega mn mi e strav i cela se tresam od nervozi daj bozese da bide vo red gospod neka ni e napomos na site

На Belabelinakinder, Stara и karibian им се допаѓа ова.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    17.696
    Немој со нервозата само бетер можеш да направиш.
    Мене некаде во 11 недела ми се појави чуден исцедок. Тогаш ми кажаа за плацентата. Еве сега е се ок. Немам болки, немам исцедок, на скринингот беше се супер. Димчев ми рече ич да не се секирам за плацентата. Ако не се постави како што треба ќе се превземат мерки, породувањето ќе биде со царски и се ќе биде во ред. Но шансите за да се нормализира се многу поголеми од оваа опција со оглед на раната бременост. Затоа без гајле и уживај во бременоста.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Fala ti mnogu na sovetot i jas bev na skrining pred edna nedela i se e super mn besno bebe imam taka mi kaza maticnata mn mrdalo bas denes ja prasav za polot mi rece nemozam da vidam ono raceto si go stavelo tamu haha go molam gospod da se rodi zivo i zdravo samo fala uste se nadevam se ke bide vo red

На Luna91 и karibian им се допаѓа ова.
  6. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Razlicno e, no sosema normalno i ocekuvano. Kako ke si raste plodot taka se poveke ke pritiska na organite i ke ti se odi vo wc se pocesto. Isto e i kaj mene, za nekoj den vleguvam vo 6ti mesec i mnogu cesto mokram. I jas mislev prethodno lele imam zakaceno nekoja bakterija, ama se izleze cisto. Ne e bakterija...bebuska e :lol:

На Black girl и karibian им се допаѓа ова.
  7. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Здраво мамички :)денес и ние го видовме бебуш, си расте малиот 2700 тежиме па здравје за 10 дена ни закажа докторката прво цтг , ама имам чувство дека ке си поседи бебуш кај мама во меше до Март :) поздрав мами убава вечер

На LadyC, vitamina, Natasa. P и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Јас од 4ти / 5ти месец ми се зачестија потребите за мокрење ... така да не се секирај не е бактерија...мене ми кажаа дека е до бебуш како расте се повеќе стиска на бешика и нормално те тера се повеќе да мокриш. Моево е покрупно малце и ми се чини дека на секој пола саат сум во WC. :lol:

На Black girl и Natasa. P им се допаѓа ова.
  9. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Две бремености од прв до шоследен ден еве вервај неможев да мрднам никаде,ај првото ниско го носев ама сега незнам зошто како и да е ке помини:)

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Treba
    treba poveke da odmaras da lezis da ne se napinas,napregas navednuvas samo odmor i dobra misla

На Smilleeeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.058
    Допаѓања:
    40.402
    Женички да ве прашам тие што сте правеле скрининзи кај Димчев, како закажувавте?

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.983
    Допаѓања:
    123.619
    Дали ви има забрането гинекологот да носите штикли? Мене уште на почеток кога ме виде , не носам многу високо , средно ко за на работа, удобни пред се. Не се движам многу на работа 1000,2000 чекори дневно.... Имам само еден , два пара ниски чевли и на работа ми се чудат зошто многу ретко носам. Незнам зошто ми рече да не носам , само ниско....

13. Адрија

Адрија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    292
    Zdravooo mamichki ..
    Vaka sega bev denes na ginekolog mi rece deka nemam dovolno plodova voda a bremena sum 17 nedeli i 3 dena I poradi toa bebeto ubavo ne se gleda mi rekoa da pijam po 8 chasi na den voda dali toa bi pomognalo ili???? ( sovet ve molam):)

14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Iskreno ne sum so ova zapoznaena, no znam deka na temava pred nekolku meseci nekoja feminka imasge vakov problem i napisha deka toa go sredila so jadenje suvi urmi i suvo grozje. Kolku e vistina navistina neznam, no vredi da se proba, feminkata pisha deka ova i pomognalo mnogu i pienjeto mnogu voda. Probaj ne gubish noshto samo dobivash. So lesno i ti posakuvam nareden pregled pa i do kraj da ti bide sve super.

Последна измена: 6 февруари 2017
    На Адрија и majavel1 им се допаѓа ова.
  15. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Voobicaeno e vo bremenost da ne se nosat stikli, poradi pagjanje I gubenje ramnoteza. Mene ne mi kazaa da ne nosam stikli, a I ne mi smeta pa nosam za na rabota, a I nemam niski, nikogas I ne sum nosela. Ke nosam niski poslednite 3 meseci.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Nemoj da se sekiras nis strasno ne e.jas imav namalena voda ama na nareden pregled si bese se vo red.moze momentalno da si snemala posto bebinjata pijat i mockaat od istata voda.i moze togas se nema pomockano koga go imate videno na eho.nemoj da se sekiraj.ke si pies voda suvo grozje poveke sex ic i nervoza ic i op ke se sredi se.naredna kontrola ke pliva li pliva voda kolku sakas.samo bez nervozi :* :*

На Адрија му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mecolino

mecolino Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    233
    Без секирации, внесувај многу вода не се оставај без 1,5 л во ден, пијај чај од брусница , колку и да не ти се пие тоа е биди упорна се за најмилите , поздравче

На Адрија му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Мене ми забранија заради отоци, и за двете бремености. Јас се сопкам на ниско, колку ми беше тешко да носам ниски чевли страшно беше. :) Штом се породив, одма си ги облеков штиклите и раат. :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Не е мила ништо страшно, твоево не се породилни болки, иако со царски сум породена бев со породилни болки и знам какви се, потоа продолживме со царскиот откако притисокот скокна и не бев отворена доволно. Ова твоево е или надразнување од храна, возбуда нешто па стомакот реагира, истото ми се случи и мене пред 3-4 недели значи во 17 недела отприлика, и ме држеше 2 дена само помина со чај од нане и повеќе бисквити и банани јадење тие денови. Со лесно нека е ;)

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    И јас бев со музика и баш се зачудив на операција музика хахах

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.