Мамички, денес кога одам по мало вц, на тоалетот урината ми е многу жолта, пред една недела правев микробиолошки брисеви и уринокултура и се беше чисто, од што може да ми е толку жолта?Искрено дури се исплашив, бидејки скоро проѕирно ми беше на тоалетот. Ај ве молам ако некоја имала слично искуство да сподели..Инаку сум 10та недела и 5 дена.
Jas imav zabelezano deka bojata na urinata mi e od magneziumot , mozi da e propratno i od drugi raboti t.e hrana,tecnosti , no voglavno zabelezav razlika od magneziumot,pozdrav
Хмм.. јас не пијам магнезиум, а од храна досега не ми се случило, но може е од тоа. А од течности пијам исклучиво вода и тоа 1,5л на ден и јогурт/млеко понекогаш.Сепак фала ти.
Da taa chlenka e, so slikichka beshe stomache so plava mashna bash go sliknav postot go imav u mob,, za ako nekad mi zatreba da znam za sebe ili drug
Да и јас приметив дека од магнезиумот ми е потемна бојата. Еве вчера не се напив, заборавив и утрово ми беше посветла. А пред некој ден јадев цвекло, и сабајлето скроз заборавив, кога погледнав може да замислите, ке се онесвестев Инаку да ве прашам сабајле само што го испив/излижав магнезиум директ 400, повратив т.е го повратив него. Дали да се напијам вечер уште едно? Дека по една кесичка е препорачаната дневна доза, ама едново отиде јабана
Мене ми е потемна од магнезиумот и затоа што не пијам доволно вода( читај не пијам) И знам, вчера пиев повеќе вода и течности, не се напив магнезиум и денес ми беше солза Или си јадела синоќа нешто концентрирано, долго време не си била во тоалет, или едноставно утринската може да биде понекогаш потемна
Да ти кажам право синоќа само овошје Не мила, само овошје јадев синоќа и на крај го повратив. Инаку не ми беше само утринската жолта, до сега неколку пати одам и си е жолта. Се надевам дека не е нешто лошо.
@Seduction и кај мене истиот случај, особено наутро, а уринокултура си е се во ред! Не би требало да има простор за паника веројатно
Имам лаукоцити во урина. Пишува обилно. После правев уринокултура и немав бактерија а овие леукоцитиве си стојат. Што би значело, се плашам за плодот?
Nisto ne znaci. Kaj mene bese isto taka. Doktorkata rece deka normalno e kaj trudni, osobeno ako ne pijat dovolno tecnosti. Jas pijam odvaj 2 casi dnevno.
Fala na prasanje mila , terapija si primam redovno , pa aparatot za pritisok samo na spenje v krevet sto ne go nosam , iskreno dobar e ,mozam da go trpam so toa sto si imav i postoecki , ama nema preeklamsija , varira celo vreme zamisli nekogas znaj i nizok da bidi , zaradi pritisokot mi preporacuvaat da odam na carski , pa ke vidime koga ke odredat , mozno e i samo da vlezam vo 9 ti zaradi pritisokot , a jas sakam da si ja ponosam uste malku barem do 38 nedela da mi porasni cucata moja
Денес правев крвна слика и урина. Крвната слика е супер, а кај извештајот за урина леукоцитите се нормални а за бактерии напишале ретки. Сега не знам дали треба дополнителни испитувања за урина или нема потреба. Што мислите искуства? Задутре сум на преглед ама нестрплива сум малку ме загрижи ова со бактериите.
Se kreva do 150/100 , terapija za bremeni so pritisok e samo " metildopa" jas zemam 4x1 na den , toa e na pr. ako pritisokot e od 137 /90 zemas edno apce , a ako se kacuva nad 150/100 se zemaat dve apcinja
@mecolino i jas bev na carski radi pritisok no moze i prirodno posav imase edna so mene i 200 pritisok krevase pa se porodi prirodno,kaj mene e sega nizok do 120/70 e najvisok do sega sto go meram i mene mi e preokupacija