I jas denes pravev krvna I urina se e super fala mu na boga krv 13.4 zelezo 17.8 seker 3.9 inace sum utre tocno 11 nedeli. Pa zdravje petok odime vo Skopje na prv skrining I da si go vidime bebusot odvaj cekame
И јас читам постови уназад само заради неа не дека имам нешто ново да кажам тука, ама ја нема @izmislena па си викам ајде да не досаѓам, ќе пратам во темава кога-тогаш да пише Озбилно мила како си? Како е принцезата? Разговарав со блиска пријателка, случај идентичен како твојот,бебуш кај двајца доктори 2 недели помал, се породи со царски на крај пред неполни 2 години, здрав и прав бебуш 4 кг и 100гр Со тебе сме и чекаме убави вести наскоро, пиши одвреме-навреме
Жени да ве прашам дали се нормални слаби менструални болки, за некој ден влегувам во 36та недела? Да напоменам докторот ми рече дека ниско ми е бебчо и ми рече повеќе да одмарам
Мене од 5,6 недела ми е така. Кога приметив првпат одма звонев на матичната. Ја замолив да отидам и ме прегледа, ми рече сосема е ок. Правев уринокултура на моја иницијатива исто ок беше. И цело време ми е така, сега 12 недела. Пијам и магнезиум ама не секој ден, аспирин , дабростон 3 по 1, кардиовитамин може и од се тоа да е....
Се јавуваш на телефонскиот број од Систина +389 2 3099 500 (Call Center). Прво одговара оператор и бираш број 1, 2, 3 зависно за што се јавуваш, не се сеќавам точно кој број беше за скрининг ќе слушнеш. Ќе кажеш дека сакаш да закажеш скрининг кај Димчев и кој ден и време ти одговара ако има слободен термин баш тогаш.
Девојки, да не ве цитирам сите по ред... фала што ме мислите. Многу ми значи тоа. Јас сум така со променливо расположение, си плачам почесто, кога е мм дома само тогаш сум малку порасположена...со друг не ми се ни прави муабет Немам резултати уште, 8 дена поминаа, а ми рекоа дека за 2 недели ќе бидат... Таман имам закажано и преглед за 1 недела па ќе видиме. Примам клексани, аспирин, калциум, витамин Д, јадам исклучиво протеини и се надевам дека ќе порасне бебата... А, да, и метилдопа пошто притисокот ми е висок. Не сакам да пишувам во темава кога немам никаква новост...иако читам многу и ве пратам секојдневно. Случајов што го спомна @winter flower и такви слични многу ме расположуваат. Се надевам дека резултатите ќе бидат добри и дека расте принцезата во мене. Само се гледам во огледало по цел ден и го галам мешето и го меркам дали пораснало...слабо ми се чини иако мм ме теши дека ми се познавало меше ) Чувајте се вие другите и уживајте си во бременоста... совет од мене: не се оптеретувајте за работи како темна - светла мокрача, трпнење на раце и слично... Се додека е нормално во бременост - уживајте во тие слатки маки Посакувам и јас да ги имав само тие маки
Фала ти за одговорот Ели.. и мене ми е чист резултатот од брисеви и уринокултура и затоа ми беше чудно, но веќе ми е понормална мокрачата за разлика од преги кога пишав. Се надевам дека и кај мене си е нормално.
Жени, од кога ви почнаа киселините? Јас сум 21 недела и ко да ми гори нешто во грлово. Нели е рано за киселини или нема врска тоа? Дека викаат во 7, 8 месец кога растела косата. Може се тоа бабини деветини, хаха
Цела бременост имав ваков проблем. И тоа е нормално, нормално е да ти се моча. Немаш никаква инфекција не се грижи. Ти рекол ради удобност, пред се отоци на нозе што не се препорачливи во бременост. Гледај носи си пониско чисто да си раат и удобно. Да. Не 8 пиј дупло . Јас пиев по 30 не знсм ни јас колку и сеуште пијам . Водата не е штетна само корисна. Од витаминитд ти е не се грижи ништо страшно.
Jas i transfer koga pravev pobarav so papuci da se simnam od bolnica za do kolata.. mi se smeeja, mi rekoa nema problem, ne se grci..slobodno odi si so cizmickite (so visoka stikla). Potoa na kontroli, povtorno na stikla.. i se taka do den denes. E sega, kako raste mesko, taka se potesko mi e, pa od prakticni pricini verojatno ke mora da se simnam na poramno. Inaku doktorot nisto ne mi rekol... Inaku, eve ti edno linkce zosto stiklite moze problem da bidat.. http://acibademsistinababy.mk/index...-na-visokite-potpetici-vo-tekot-na-bremenosta
Кај мене после 20 та недела. И се со крај се зголемуваа. Пиев малку сода со вода и веднаш ми поминуваа. @izmislena ти ја праќам целата среќа на овој свет. Држ те се се ќе биде во ред.
Mamicki, a be nesto ne mi e jasno so ovie analizite. Veli deka imam namalen HGB 120 a normalno e od 130-165. Toa znaci namaleno zelezo vo krvta i slab dotok na kislorod sto moze da vlijae negativno na plodot. Od druga strana, analizite za Fe ser. mi se 22.8 i kolku sto se razbiram, i toa e dobro. Ima nekojobjasnuvanje?
Toa so kosata i kiselinite se onie " babini devetini " kako i ostali gluposti shto ostanale od pra pra babine koga nemale lekari ni nauka nit pa nishto, si sedele pred cheshma i si kazuvale prikaski Eve za kiselinite ustvari zashto nastanuvaat, u deneshno vreme google da ni e ziv i zdrav mozeme za sve da se educirame : http://www.roditelji.hr/trudnoca/trudnicka-knjizica/2599-zgaravica-u-trudnoci/
Mene mi e isto hemoglobinot ponizok a serumskoto zelezo visoko. Doktorot mi rece deka e greota na tolku visoko serumsko zelezo da se pijat bilo kakvi suplementi. Samo mi rece da pojacam vitamin C, posto do sega zimav 500 mg od sea da zimam 1000ka i sve ke bide ok