Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

I jas denes pravev krvna I urina se e super fala mu na boga krv 13.4 zelezo 17.8 seker 3.9 inace sum utre tocno 11 nedeli. Pa zdravje petok odime vo Skopje na prv skrining I da si go vidime bebusot odvaj cekame :)

Capricorn Taurus likes this.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Девојки кај вие @izmislena?
    Нека пише како се со бебето

Bebulleee, LadyC, Natasa. P and 3 others like this.
  3. winter flower

winter flower Истакнат член

И јас читам постови уназад само заради неа не дека имам нешто ново да кажам тука, ама ја нема @izmislena па си викам ајде да не досаѓам, ќе пратам во темава кога-тогаш да пише :|
    Озбилно мила како си? Како е принцезата? Разговарав со блиска пријателка, случај идентичен како твојот,бебуш кај двајца доктори 2 недели помал, се породи со царски на крај пред неполни 2 години, здрав и прав бебуш 4 кг и 100гр :clap:
    Со тебе сме и чекаме убави вести наскоро, пиши одвреме-навреме :* :hug:

Natasa. P and izmislena like this.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Znam deka pravese amnio, ama za rezultati dali i stignale ne pisala. Se nadevam deka e dobro se.

izmislena likes this.
  5. Bici05

Bici05 Истакнат член

Жени да ве прашам дали се нормални слаби менструални болки, за некој ден влегувам во 36та недела? Да напоменам докторот ми рече дека ниско ми е бебчо и ми рече повеќе да одмарам:|

6. eli25

eli25 Форумски идол

Мене од 5,6 недела ми е така. Кога приметив првпат одма звонев на матичната. Ја замолив да отидам и ме прегледа, ми рече сосема е ок. Правев уринокултура на моја иницијатива исто ок беше. И цело време ми е така, сега 12 недела. Пијам и магнезиум ама не секој ден, аспирин , дабростон 3 по 1, кардиовитамин може и од се тоа да е....

Seduction likes this.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се јавуваш на телефонскиот број од Систина +389 2 3099 500 (Call Center). Прво одговара оператор и бираш број 1, 2, 3 зависно за што се јавуваш, не се сеќавам точно кој број беше за скрининг ќе слушнеш. Ќе кажеш дека сакаш да закажеш скрининг кај Димчев и кој ден и време ти одговара ако има слободен термин баш тогаш.

Miami1 and Ano like this.
  8. izmislena

izmislena Истакнат член

Девојки, да не ве цитирам сите по ред... фала што ме мислите. Многу ми значи тоа.
    Јас сум така со променливо расположение, си плачам почесто, кога е мм дома само тогаш сум малку порасположена...со друг не ми се ни прави муабет :(
    Немам резултати уште, 8 дена поминаа, а ми рекоа дека за 2 недели ќе бидат... Таман имам закажано и преглед за 1 недела па ќе видиме. Примам клексани, аспирин, калциум, витамин Д, јадам исклучиво протеини и се надевам дека ќе порасне бебата... А, да, и метилдопа пошто притисокот ми е висок.
    Не сакам да пишувам во темава кога немам никаква новост...иако читам многу и ве пратам секојдневно. Случајов што го спомна @winter flower и такви слични многу ме расположуваат.
    Се надевам дека резултатите ќе бидат добри и дека расте принцезата во мене. Само се гледам во огледало по цел ден и го галам мешето и го меркам дали пораснало...слабо ми се чини иако мм ме теши дека ми се познавало меше :))
    Чувајте се вие другите и уживајте си во бременоста... совет од мене: не се оптеретувајте за работи како темна - светла мокрача, трпнење на раце и слично... Се додека е нормално во бременост - уживајте во тие слатки маки :) Посакувам и јас да ги имав само тие маки :)
    :hug::hug::hug::hug::hug:

Last edited: Feb 7, 2017
  9. Seduction

Seduction Популарен член

Фала ти за одговорот Ели.. и мене ми е чист резултатот од брисеви и уринокултура и затоа ми беше чудно, но веќе ми е понормална мокрачата за разлика од преги кога пишав. Се надевам дека и кај мене си е нормално.

10. Black girl

Black girl Форумски идол

Жени, од кога ви почнаа киселините? Јас сум 21 недела и ко да ми гори нешто во грлово. Нели е рано за киселини или нема врска тоа? Дека викаат во 7, 8 месец кога растела косата. Може се тоа бабини деветини, хаха

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Цела бременост имав ваков проблем. И тоа е нормално, нормално е да ти се моча.
    Немаш никаква инфекција не се грижи.

Ти рекол ради удобност, пред се отоци на нозе што не се препорачливи во бременост.
    Гледај носи си пониско чисто да си раат и удобно.

Да.
    Не 8 пиј дупло :).
    Јас пиев по 30 не знсм ни јас колку и сеуште пијам :).
    Водата не е штетна само корисна.;)

Од витаминитд ти е не се грижи ништо страшно.

12. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Jas i transfer koga pravev pobarav so papuci da se simnam od bolnica za do kolata.. mi se smeeja, mi rekoa nema problem, ne se grci..slobodno odi si so cizmickite (so visoka stikla). Potoa na kontroli, povtorno na stikla.. i se taka do den denes. E sega, kako raste mesko, taka se potesko mi e, pa od prakticni pricini verojatno ke mora da se simnam na poramno. Inaku doktorot nisto ne mi rekol... Inaku, eve ti edno linkce zosto stiklite moze problem da bidat..
    http://acibademsistinababy.mk/index...-na-visokite-potpetici-vo-tekot-na-bremenosta

eli25 and Ano like this.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Кај мене после 20 та недела.
    И се со крај се зголемуваа.
    Пиев малку сода со вода и веднаш ми поминуваа. :)

@izmislena ти ја праќам целата среќа на овој свет. Држ те се се ќе биде во ред. :*

Black girl and izmislena like this.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Прееска се јавив на тој број и закажав. Благодарам во секој случај.

gjoker4e likes this.
  15. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Mamicki, a be nesto ne mi e jasno so ovie analizite. Veli deka imam namalen HGB 120 a normalno e od 130-165. Toa znaci namaleno zelezo vo krvta i slab dotok na kislorod sto moze da vlijae negativno na plodot.
    Od druga strana, analizite za Fe ser. mi se 22.8 i kolku sto se razbiram, i toa e dobro.
    Ima nekojobjasnuvanje?

Emana likes this.
  16. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Toa so kosata i kiselinite se onie " babini devetini " ;) kako i ostali gluposti shto ostanale od pra pra babine koga nemale lekari ni nauka nit pa nishto, si sedele pred cheshma i si kazuvale prikaski ;)
    Eve za kiselinite ustvari zashto nastanuvaat, u deneshno vreme google da ni e ziv i zdrav mozeme za sve da se educirame :
    http://www.roditelji.hr/trudnoca/trudnicka-knjizica/2599-zgaravica-u-trudnoci/

17. Emana

Emana Активен член

Mene mi e isto hemoglobinot ponizok a serumskoto zelezo visoko. Doktorot mi rece deka e greota na tolku visoko serumsko zelezo da se pijat bilo kakvi suplementi. Samo mi rece da pojacam vitamin C, posto do sega zimav 500 mg od sea da zimam 1000ka i sve ke bide ok ;)

Miami1 and Natasa. P like this.
  18. Bici05

Bici05 Истакнат член

19. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Bebulleee, karibian, Bici05 and 2 others like this.
  20. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Ситно броиме :whew:(waiting)(fingers)