Наташка, нема потреба за вакви работи да се паничиш. Овие вредности кои ги имаш наведено се за мажи. За жени хемоглобинот треба да се движи од 120 до 155 кога нема бременост. Во бременост се толерира понизок хемоглобин - од 95 до околу 145-150. Воопшто не ти е низок хемоглобинот, а ни железото. Едит. Еве тука имаш убави референтни вредности, добро сум запамтила http://www.perinatology.com/Reference/Reference Ranges/Hemoglobin.htm
Uff...ubavo bese ova da se procita. ti blagodaram mila, bas mi olesni. Te guskam silno i ti posakuvam sreka, te cekam denovive so ubavi vesti. Gospod neka e so vas, ti prakam topli pregratki.
Mami kolku e abdomenalno eho vo bremenosti vo plodnost? Posledno bese 1500, neznam dali e ista cenata ili ima izmeni?
срцка пиј вит ц 1000,и јас бев така со железо 23 ама хемоглобинот ми падна на 92.толку ми беше лошо шо лежев на болница.ми дадоа тот хема ампули вит ц 1000 фемибион и прегназон.пошо кај мене се две многу нагло ми се влошува крвната слика откако влегов во 6 месец.и покрај се што пијам последно железото ми беше 10 па сега правам крвна слика на секои 2 недели.нормално било бебињата земаат замав повеќе на килажа и затоа на мајката и е тешко.кисс
Јатрвами киселини имаше од почетокот па се до крајот на бременоста. Иако бебето се роди без коса Значи бабини деветини се тие, гледај да избегуваш мрсна храна, запршки.... Поззз и со лесно
Mesinja, mozno li e od sto pritiska bebuska da me bolat organite vo gradniot kos? Custvuvam kako pritisok i tapa bolka osobeno pod desnata grada.. i se slucilo nesto slicno na nekoja tuka?
Добар ден мешиња. Малку ме фати паника. Сабајлево седев на креветот и се наведнав нешто да земам од земја , кога се исправив толку многу ме пресече под стомакот и осеќав првите неколку минути многу јака болка а после болката се намали , за по 10ина минути да исчезне. Испаничена сум да не му направив нешто на бебе. Ви се има вакво нешто случено?
Не би требало да е нешто лошо...и мене од време на време ме фаќаат такви оштри болки...кога ќе се свртам у спиење...у почетокот се замарав со се и сешто...сега сум по опуштена...Ако ти е шубе оди на преглед. Позз
Мене мацо којзнае од што беше... 3 дена по ред ме болеше под десната града дури ме сечеше мислам,а вчера се најадов и помеѓу двете гради како ме стискаше 2-3 саати дури страв ме фати... Којзнае од што е,можеби место си праи бебчето..
bebeto si pravi mesto i pritiska bas na se.mene i po besika me mavaat zeludnikot mi go pritiskaat ne mozam da jadam.zavisi kako se postaveni.sestrami ka mavaa po bubrezi po rebra.bukvalno site organi ni se potisnati.mora da se izdrzi
Утре со 12 полни недели сум на прв скрининг, приска и микробиолошки. Ужасната сум од тоа железото за брисеви
Da, bas taka..i pod desnata grada, no i megu gradite na samata koska.. si rekov da ne e voobicaeno da procitav nekoe iskustvo da mi olesni.