1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki jas pak so moite problemi nikako da iszeznat cela bremenost znaci mi se smaci veke vcera bev ka maticniot pak ureaplasmata pozitivna ke spobudalam veke mi dade summamed antibiotik i vaginaletki polygynax e sega Nema da imam vreme da ispitam posle dali mi e izlecena ili ne bidejki kontrolni brisevi se pravele posle mesec dena offfff i mi rece Moze da bide opasno pri poragaj à Moze i ne Strav mie za bebeto samo

2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро и од мене! Незнам како вие го толерирате времево, ама јас стварно сум како удрена во крило... Прееска си се утепав плачејќи затоа што не ме бива за ништо, цело време сум ненормално уморна. Само на форумов се жалам, од што несакам да ги гњавам домашните, ама ме гледаат дека не сум со сите. Закажав кај докторката во четврток, сакам пак да направам фул испитувања, не ќе да е на арно вака.

Гладиола мила, и Форко се мачеше со уреоплазмата, па ете си се гушка сега со буцката. Распрашај се убаво, олесни си, и уживај. Кај и да е ќе си се видиш со бебчо, и се ќе си биде во ред! :*

3. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61

не се грижи, за се има решение.....па немора природно да се пораѓаш, нели...како и да е бебчето е супер, затоа се ќе биде ок.....замо позитивни (раз)мисли... :hai:

4. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    . Falaa ti srcka se obiduvam da bidam so pozitivni misli ama tesko mi odi nekako sega Bas se mislam da izlezam malce da dokupam nekoi raboti za bebushot i ko puska sum spremna hèhè PoZzz Srcc imaj ubav den

5. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    Не би рекла воопшто дека нема кадар. Имаат многу добри доктори останати да работат таму, само што односот е катастрофа. Имаат гужва, а немаат трпение. Јас во Систина што бев пред некој ден и опалив 3500 денари за преглед не добив ни мање ни више од ГАК кајшто дадов 150 денари. А за односот, да, ме исполажаа културно и со насмевка додека чекав за сите пари, ама поубаво ми беше со онаа музика за масажа отколку со оние болештинине и гнасине во ходниците во државна. Ама сепак многу пари се за шминка, а раѓањето е раѓање, кај и да одиш ќе треба сама да го истуркаш бебето. Јас би одела приватно заради епидуралот да знам дека 100% ќе ми го стават, инаку за ништо друго. Ни за јадењето, ни за музиката, ни за докторите кои верувај ми не се ништо повеќе од некои имиња што останаа во државна (па не би одела дури ни за да ме проверува сестра на секои 15 минути, ќе се снајдам со свекрва ми и мајка ми).[/quote]

види, до некаде си во право....но, кажи ми бе срцка кој остана на ГАК од добрите доктори??? или се млади новопечени...или старите што останаа многу тешко ќе се ангажираат на пораѓај (те пораѓа бабица нели..)...како и да е ќе се распрашам дефинитивно, ако е ова вистина со повратот на парите од ФЗОМ, одлично...па ќе ви пишам да си знаете ок.
    Инаку, првиот пораѓај што ми беше во ГАК, бев во апартман и знаеш дека чистењето на раната, терапија (освен инфузии), премачкување и сл...ГО ПРАВЕШЕ МАЈКАМИ И МАЖМИ, кои 5 дена окапаа во боница 24/7, А НЕ СЕСТРИТЕ ИЛИ КОЈ БИЛО ДРУГ! епа сега ти види...ова деф. нема да се случи во приватна болница, нели...епа за овој момент зборувам... :hai:

6. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Elena src za vremeto ne ni spomnuvaj i jas maka si macam se nesto me boli ko vlecuga sum zatoa izlezi malku ako mozes ili najdi si nekoja zanimacija taka malce ke zaboravis. PoZzz i imaj ubav den

7. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Elena src za vremeto ne ni spomnuvaj i jas maka si macam se nesto me boli ko vlecuga sum zatoa izlezi malku ako mozes ili najdi si nekoja zanimacija taka malce ke zaboravis. PoZzz i imaj ubav den

8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Скапувам на работа по цели денови, ниту можам да излезам, ниту да работам, ниту занимација да најдам... Ич не ми е местото тука сега за сега, не се чувствувам добро, ама не ме пуштаат. Не ми се лошеше ниеднаш што се вика, сега ми се лоши више во 13 недела. Притисокот, лудница. Аман да се оправи времево, па макар и 50 степени да биде ама едно време, топло. Од ова ке поцркаме! ;(

9. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Hèhè src taka ti se cini deka nemozes da izdrzis no majcinstvoto e nesto volshebno i cudno se se izdrzuva i se Moze jas do denes Eden den ne bev dobro i se ushte mislam deka nikoj poveke maka od mene ne videl ama vidi pri kraj stignav taka da samo pomisli na bebushot i se pominuva pij mnogu tecnosti zemi magnesium i ke pomine kolku tolku ;)

10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ќе помине, што друго ќе прави! ;) Донесе сега една колешка рум плочки, па ми се крена малку денот. Од сега натаму, по некое чоколатце во фиока, и ќе немам гајле! :D

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Мешенца што правите при големи и неподносливи главоболки....се се издржува, ама ете мене завчера ме стегна и 4/5 саати не ме попуштија, поготово во пределот на слепоочниците.

12. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    А кој доктор ќе те пораѓа? Гледам дека си од Битола затоа ме интересира дали можи така однапред да се договориш со докторот

13. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48

i jas bitola kese porajgam kaj Beti a kako se preziva neznam,,,dogovor pred vreme slikanje parica vo kes i te gleda kako kralica,,i da ne e vo smena ke dojdi,,,jas kaj nea planiram slusam ja falat

14. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    А како ќе се договориш, сигурно има врска и кој ти е матичен инаку како ќе стапиш во контакт. Знам дека парите ќе завршат работа ама после пораѓајот се даваат. Која сума на пари е доволна :D ?

15. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    Само да ве поздравам мешенца. Ние сме супер, полека се навикнуваме едни на други, цицаме, се смееме, се гушкаме и мирисаме. Ах колку ми фали моето меше немате претстава, ама она што излезе од него е непроценливо. Ве бакнуваме и ви посакуваме лесна бременост :* :inlove:

На elena.mak, SimonaTino, TSS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    Kако сте мешенца? Читам ве отепа времево т.е невремево. Ајде вечер шеткајте баш ќе биде супер.
    Јас денес бев на гин и ми потврди бременост :inlove:
    В четврток треба да одам пак за да видела дали расте плодот поточно кругчето :)
    Сега до четврток не само нокти и раце ќе изгризам :sweat:
    И кажав дека пијам фолна од 5 и ми рече дека требало од 4 ама ми рече да не ја менувам сега туку кога ќе ја допијам оваа од 5 да продолжам со таа од 4. Ми рече односи и кревање тешко никако :!:
    Ми даде и слики од ехото :$
    Патем една пријателка ми рече дека не смеам и да возам :o стварно ?

На duffi и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Зошто да не возиш?
    Јас сум скоро 30 недела и цело време си возам и не само јас туку сите трудници што ги познавам си возат, ако треба не дај Боже нешто да биде, ќе биде, дали возиш или седиш дома цел ден.

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Stefaani тоа за возењето се живи глупости, јас возев од србија до македонија,...и плус вака по град нон стоп си возам.
    А и понатаму со меше поголемо кога ќе бидам, ако се чувствувам добро и не ми смета мешето ќе си возам. Познавам многу трудници кои возеле.
    Не слушај такви бабини деветини.

19. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    извини не се изјаснав јас убаво... возам автошкола, уште 10 часови имам. демек стрес било :?: али не знам јас и онака возев само морам да ги поминам часовите... сепак немам возено низ град, да научам што како каде... не ми е стресно туку напротив се релаксирам додека возам :D

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^ и самата си кажа, дека не ти е стресно...ако е за така ај и испити да не полагаме стресно е :D