A imase bolka posle. Jas koga se razbudiv inav kako grc i bolka vo dolniot del od stomakot i po 5 min mi pomina
Од утре сум 31 недела и до сега бременоста ја водев кај матичниот гинеколог во родниот град. Повеќе не можам да патувам па се решив да го сменам и ја избрав Вероника Кокоромановска во Скопје, Кисела Вода. Денеска се јавив на телефон и ми рече од стариот гинеколог да ги земам сите испитувања кои сум ги правела за да може да ми отвори електронска мајчина книшка, а јас прв пат слушнав за ТОРЧ, го немам правено, немам правено приска 1, прв скрининг, ниту еднаш немам проверено крв и урина и немам проверено скриен шеќер и д-димери, за нив знам само од тоа што ве читам тука на форумов. Вториот скрининг го направив читајќи ве тука а гинекологот дури во 26та недела ми рече ако сакам да го направам и му кажав дека сум го направила во 22ра. Исто така ми рече ако ја водам цела бременост кај неа контролите ќе бидат бесплатни, а вака од 31ва да се договорам со докторката која ќе биде цената, се надевам нема да е многу скапо и нема да има некој голем проблем со толку многу ненаправени испитувања. Би сакала да сподели некој доколку има искуство со менување на матичен гинеколог. Закажав во петок во 12 се надевам дека се ќе биде во ред на ехо прегледот, едвај чекам бидејќи еден месец не сум била на контрола и почнав да се загрижувам. Едит: И се тешам со тоа што во странство некаде не се прават толку многу испитувања и контролите за нормална бременост се на 4 недели.
Мислам дека имав малце како менструална болка слаба, знам дека и јас се плашев, си мислев дека оргазмот прави контракции во матката. Ама помина веднаш не траеше долго, па не се замарав многу. Некогаш и ко ќе се разбудам ненадејно од сон добивам како слаби болки ама поминуваат. Мене па докторот ми рече можи да имам односи, не рече дека не смеам да доживувам оргазам, па претпоставувам не би требало да е проблем. Штом ти имаш забрана за односи, најдобро да си прашаш доктор ама мислам дека ова не е ништо страшно.
Da, mi se slucilo i so bolka.. no ne bi ja definirala deka bese vo napred vo stomakot, tuku kako napon pridruzen so bolka na zadniot del. Inaku i mene doktorot mi rece slobodno odnosi.. verojatno i zatoa ne go gledam orgazmot kako opasnost za plodot. Ako imase takvo nesto valjda ke me predupredese..
@irenadaniel ме интересира дали вечерва ќе си ставиш чепчиња сама дома за празнење или утре ќе чекаш клизма? Ти посакувам лесен пораѓај и брзо опоравување
Zdravo na site. Ve citam redovno iako retko pisuvam. Sakam da ve prasam za sovet. Vo ponedelnikot sleguvajki od kola osetiv jaka bolka vo dolniot desen del pod stomakot kaj cipata. Mislev deka e muskulna bolka ne obrnav mnogu vnimanie. No eve veke dva dena so red imam bolki. Dali ima mesto za panika ili se normalni bolki?
Која недела си? Чудно е што траат веќе два дена. Дали се со слаб или јак интензитет? Јас сум 31ва недела и имам само на моменти ќе ме пресечат наеднаш и готово.
18 nedela sum. Inaku ne se so jak intenzitet izrzlivi se kako nekoja tapa bolka no celo vreme e prisutna bolkata i koga lezam i koga sum vo dvizenje
Најдобро консултирај се со матичниот гинеколог, доколку имаш број јави се, нема место за паника но најдобро тој да ти каже.
Se javiv mi rece da pijam spazmeks i analgin 2x 1 tri dena so red, no nekako mi bese strav da gi pijam od nepregledano samo od telefonski razgovor zatoa prasav dali nekoja ima slicno iskustvo. Blagodaram za sovetot
Zenski dali nekoja se ima porodeno voice 37+ nedela i kako bil bebusot,dali samostojno diselo Ilija mu trebala pomos za disenje,ako moze da mi objasnite podobro vie sto ste imale ran poragjaj, se plasam mnogu
Ти благодарам душо,утре од вечерта треба да бидам во болницата а царскиот е во петок ,клизма таму ке ми стават,и ми дадоја една листа за два дена пред операција да се јадело полесна храна.Со лес да ви биди на сите феминки.
37+ е веќе 9 ти месец, зошто бебето да не може да дише? Од 36+ може да се породиш и се ќе биде во ред. Се друго пред 36 та е предвремен пораѓај, зошто се плашиш? Која недела си?