Со лесно утре мила, ти посакувам многу лесно да поминеш утре и те чекаме после да ни ја раскажеш твојата приказна
Моето е така... Јас 33+2 тоа според ултразвук 31+6 ништо... Помало бебе, значи и да се породиш во оваа недела пак ќе си 37 ма но со помалечко бебче в раце што нема врска, не му ја секирај само здраво и живо да е... Со лесно
Иста бев Колегите на работа приметија дека сум трудна дури во шести, една колешка дури онака опуштено нешто ми раскажуваше, случајно ми го фаќа стомакот и кога рипна "па ти си била трудна!" Се згазивме од смеење. А јас пусто дека бев нова (се вработив кога влегов во четврти месец) па срам ми беше да се "фалам" наоколу. Онака прав труднички стомак почна да ми се познава кога влегов во седми.
А до сега одговараше ли со неделите? Јас сум 31ва а 4 недели не сум била на контрола, утре ќе одам и имам некоја интуиција дека и моето ќе биде помало, се надевам дека грешам. Едвај чекам контрола утре. А не знам од што може да е само немој да гуглаш да се испаничиш штом рекол докторот дека е ок би требало да е ок.
Ах до денес и да не се замарав, ама кога влегов на цтг почна паника да ме фаќа за пораѓај. Ми е страв од распукување што го викаат, го прашав д- рот, зошто не сецнат и почна да се смее. Сигурно луда ме направи. Ми рече дека се распукува кога не си доволно отворена, и треба болките да ги дишеш а ти даваш напон, а не треба. Затоа треба да ги слушаме докторите. А за големинава на бебе.... Незнам што да кажам, само да е здраво и живо бебето и се да биде во ред, друго не е битно. Е сега да ве прашам нешто, на оние сликите од ехо пишува тежина- 2960гр. Тоа значи дека сега бебето толку тежи?( со 10% отстапување). Не ми е битна тежината, ама имам слушнато ако е под 2500 гр. Не те пуштаат од болница( може и грешка сум) И да се пофалам - денес и лакуни ми виде д- рот, ама вика мали се, сега на крај не се битни и не влијјат на бебо. Мислам доста е! @gjoker4e да. А во понеделникот бев кај матичниот и тој ми спомна, ама беше три дена разлика.
Denes nekako cuvstvuvam nekoja tapa bolka vo stomakot kako jajnicire da me bolat se nadevam ne e nesto za panika moze normalno e?
А како си сметате дека влегувате во нов месец? Според последна менструација или според терминот за раѓање? Зашто јас со неделиве се збунувам.
Мене последна менструација ми беше на 13 јули среда. До 20 јули среда ја сум една недела бремена. Четвртокот влегувам во втора недела. Така јас секој четврток влегувам во нова недела и на пример ако во 4ти месец се влегува со полни 13 недели, четвртокот кога ја почнувам 14тата недела влегувам во 14та недела и во 4ти месец. Така сметам јас, а гледам на различни страни со различна недела се влегува во исти месец, а пак докторот месецот ми го смета 4 недели со што бременоста ми трае 10 месеци, а најубаво ми е по мое како си сметам.
Докторката ми дозволи да се фарбам, 12 +2 сум, ама ми рече без амонијак. 4 месеци се немам фарбано косата е ужаааас. За овие фарби треба хидроген или не?
Редовно пред легнување ве читаме мамички ретко коментираме, денес влегов во 38 недела веке два дена чувствувам како менструални болки, не редовни сега ме заболува мешето ниско доле ме сецнува наеднаш дали ова значи дека наскоро ке го видам бебушот.благодариме однапред мами.
е за ова не се сложувам раѓав по втор пат отворена комплет и на сред напони некеа да ме сецнат бидејки во првото не ме сецнаа па си се распукав цела накај ногата ме изсечија а накај газот изпукав сакаа да ме спасат па бетер испадна со неделите не се замарај штом имаш лакуни од тоа и бебуш е малце поназад ама бидејки е крај нема да те боцкаат клексани
Jas kupiv na Syoss bez amonijak,vnatre mesto hidrogen ima krem za razreduvanje na bojata.I jas uste nekoj den ke pocekam i ke se farbam ne mozam da ja gledam kako satirana mi e od belite vlakna.