Добро утро мајкички душички , вчера се видов со мојата лепотица , пораснала 2615 гр. е докторката рече и долгичка е , се е во ред одговара на неделите , од среда отвораме породилно и ќе си чекаме да се видиме ко ќе ни го закажатт царскиот , заради притисокот било подобро што подобро да биде порано породувањето , тоа ќе го дознаеме в среда , имајте убав ден и убав викенд , уживајте и галете мешиња
Jas imav ista reakcija bidejki go piev pa posle mi rece doktorot da go stavam vaginalno neznam ti kako go koristis konsultiraj se so ginekologot inaku sum porodena sega brzo a go koristev cetiri meseci
Како и да е ништо страшно јас сум прворотка немам претходно искуство ама веројатно е нормално бидејќи веќе си во 9 ти како и да е мислам дека не ти се вистински контракции, еве нека кажат поискусните мами
Се сложувам. Исто, целосно отворена, втор пораѓај, со неколку напони испадна малата, ама пак распукав.
Сега мајка ми ме предомислува да не се фарбам, и ме пресече а закажав за утре. Одам на работа со ужас коса, срам ми е веќе.... Ти која недела ќе бидеш кога ќе се фарбаш?
Jas iskreno se farbam celo vreme , a bebata si rasti najnormalno , pa iskreno ne mozi 9 meseci da se zapostavime da ne licime kako sto treba , toa e individualno sekoj svoj izbor si pravi , pozdrav
Да ама кога ќе те пресечат после шубе ти е . Јас сум денеска 12 нед и 3 дена ако не да почекам да влезам во 4 ти месец....вие од кога се фарбавте?
И јас да се надоврзам на @mecolino ... после 3-тиот месец и јас си продолжив со фарбање..сепак и ние како мајки треба да се одржаваме. Бебето си расте до сега нормално и повеќе од што треба хехе..затоа спокојно @eli25 можеш да се фарбаш...
И јас не се исфарбав откако дознав дека сум бремена, еве за некој ден две фарбања пропуштам. Јас искрено не стасав да ја прашам д-р дали смеам и сл и за тоа и за депилација, други работи ме интересираа и скроз заборавив. А од луѓе различни мислења, па си решив до 3ти месец да не се фарбам и да не се депилирам А инаку сум плава, па замисли. Но здравје нареден преглед ќе си прашам па ќе видам што ќе ми каже д-р.