Воопшто да не се секираш. Јас сум 30та недела, второ дете, и за првото и еве и за второво се фарбам со фарба без амонијак (ама јас секако таква користев и претходно) и маникир си правам со гелиш и на масажи си одам и третмани на лице си правам по потреба, депилација, си вежбам... Се како претходно. Бременоста сама по себе е тешка. Не ни треба некој да ни отежнува со дополнителен притисок...
Imam zakazano pregled koga ke bidam 18nedela i pak ke ja prasam maticnata,zosto prvpat koga ja prasav rece rano e ne moze i veke ne ja ni prasuvav.Planiram doma da se farbam,nabrzina da pominam na redot,vo salonite po cel den koristat kiselini i mnogu mirisa.
Мамички идни,за оние што ме мислите-должна сум да ви кажам дека резултатите од амнио ги добив денес, бебето е здраво во поглед на хромозомите.. Кариотип нормален, а јас си плачам од среќа и се молам да си порасне душата и да си родам здрава и права принцеза. ***
Ke bide se vo red nemoj mnogu da se mislis opustise ne si pravi stres i nervozi bidejki seto toa i bebeto go oseka bidi srekna i pozitivna zboruvaj i na malata princeza pustaj i pesnicki i gali go meshko kako e Gospod nikoj ne e ke bide se vo red, imammnogu citano i da e pomalo bebcheto so nedela i nekoj den ne e strasno imalo poveke slucaevi, ke si porasni taa, jadi poveke svez zelencuk i ovoshje. Gushki do dvete
Bas mi e milo sto se e vo red,sega primaj si terapija i redovno ispituvaj d-dimeri i hemostaza i lepoticata ke si porasne zdrava i prava.
Баш ми е мило и сигурна сум дека клексаните ќе си завршат работа и на следниот преглед ќе видиш дека напреднала принцезата. Ќе чекаме да не известиш и за прегледот
3 дена пред да се породам имав болки на интервали. Ќе боли па ќе помине, после некое време пак.. и така до денот д.
Здраво мамички ме немаше некое време но редовно ве читам .. ние денес влегаме 38 недела .. знаци до сега немам бев на цтг бебето е добро болки нема .. единствено сакав да ве прашам скоро два месеци осеќам болка во препоните ама сега таа болка е многу појака .. практично неможам нога да дигнам ,ако седам некое време седната дур станам колковите препоните болат ептен .. цела вечер не спиам неможам ни да се свртам а да не ме заболи мислам дека секој мускул доле ме боли .. дали ви се дешава истото? Иначе сакав да прашам како да ги познавам породилните болки освен дека се на лик на менструалните ? Како што се ближи времево се по напната сум ,страв имам од пораѓај ама мојот поголем страв е бебето да мие во ред .. извинете на долг пост ама морав да се испуцам некаде
jas bev cela plava i pred da ostanam se isfarbav kafena kako mojata za da ne mora da se farbam zosto moze da imam alergiska reakcija ili nema da mi fati poso edna prijatelka dodeka bese bremena ednas se isfarba i samo vo korenot i imase fateno
Многу убава вест. Ајде сега опушти се малку. И чекаме инфо и од контролата да известиш дека бебуш продолжил да си расте нормално. hug: