Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Cestitki mila, da ste zdravi i zivi i dvete, Gospod neka ve blagoslovi! :sun: :hug:

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Cestitki da e zdrava i ziva princezata da ve pravi gordi roditeli :inlove::inlove::inlove:

3. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Gospod e golem... daj Boze kleksanite da si ja zavrsat rabotata i maleckata da si raste vo mesko. Te guskam, i odvaj cekam da pomini pregledot i da ni ja soopstis i drugata ubava vest :hug: :sun:

На danichap, manako1, karibian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Честитки мила жива и здрава да ви е принцезата голема да расти многу радости да носи :inlove::inlove::f::l:

5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.057
    Допаѓања:
    40.398
    Честитки мамичка. Да сте живи и здрави и бебушка да ви носи само среќа. :hug:

6. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Se ke bide vo red samo napred i od sega pa natamu samo vaka srekni solzi da imas na tebe :* terapijata e tyka ona ke bide podrska za bebuska site nie ostanati tuka sme sekogas ke pomine vremeto brzo i ke si a docekas vo race za nekolku meseci kako ide vremeto se posilna ke e i pojaka :l::hug:

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Честитки да тие здрава и жива принцезата :inlove:

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Ако сетиш послаби менструални болки во нередовни интервали во денот и ноќта тоа значи дека матката почнала да се припрема за пораѓајот.. тие болки со тек на време се зголемуваат не престануваат и болат на интервали постојано.. тоа е тоа што треба да чекаш.
    Ќе сетиш ќе видиш и самата кога е време не се секирај воопшто ;)
    А за болките тоа е нормално, се боли и кај сите е така.
    Со лесно.

Честитки женче, жива здрава принцезата да ве радува секогаш и гордост да ви биде.:hug:

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Честито, живо и здраво нека е :)

10. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ти благодарам витамина на одговорот :* дај боже на сите со лесно да е :inlove:

На irenadaniel и vitamina им се допаѓа ова.
  11. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    A zashto da ne se farbate ne razbiram....jas se farbam od 1vi mesec na bremenost, nema zena koja ne ja znam da ne se farbala vo bremenost. Bremenosta e ubava sostojba i treba da sme ubavi trudnici, a ne strashni ;) Pa taman rabota da farba stiga do bebe ne zezajte....pa togash i da ne se banjame so kupki, shamponi, parfemi i ostalo zashto preku pori ide do bebe. Kosata e vlakno koe ima koren folekula i nema nikakva dopirna tocka so krvotokot pogotovo so plodot. Frizerka sum tvrdam...ako beshe taka niedna frizerka nemase da rodi. Ne e ubavo vo mala zatvorena prostorija da se farbate i da se dishe farba primer plava ili blansh so 12% hidrogen. Ako stigashe sve taka lesno do bebe togash bukvalno nemase ni da se banjame ni sreduvame. Farbaj se slobodno. Moj cvrst stav e deka sekoja trudnica treba da e primer za ubava zena i trudnica, sekogash sredena so shminka i kosa ;)

На mecolino, irenadaniel, Sandrichka 89 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Chestito majchinstvo po vtor pat, a za prv pat majka na edna princeza :* Da e ziva,zdrava i cel zivot srekna zaedno so bratcheto nejzino. A ti mila shto pobrgu da se oporavish i da uzivash so dvete soncinja i da ti e naj najubavo :hug:

13. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Ete ti rekov li ushte prviot pat koga te izvadija od pamet da mi pamtish zborovi, deka se mrdnati i da ne im obtakash paznja deka sve ke si e super. Uzivajjjjjjj i nekogash doktorive ni se za utepuvanje. Gali go mesheto i princezata i imaj najubava bremenost,proshetaj kupi i neshto na princezata pochastija shto e najzdrava i najubava :*

На irenadaniel и izmislena им се допаѓа ова.
  14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Се сложувам. Но има доктори што паничат. Да не се фарбаат, да не прават нокти, да не се носат штикли и слично. Бременоста не е болест. Сега секако дека нема да креваш тешки вреќи, ама за другово како фарбање не е проблем. Познавам многу жени што родија без проблем, а се фарбаа, правеа нокти, па на работа секој ден со штикли и слично.

На Ano, eli25 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  15. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    За фарбањето мислам дека првите месеци викаат да се избегнува ради мирисот нели да не дојде до лошење, инаку не иде у крвотокот друга штета и нема... Само проветрена просторија и тоа е тоа :)
    Супер срц, многу се радувам :clap: Уживај максимално, се е во ред :* :hug:

Честитки:party: :inlove: Да е жива и здрава и тебе побрзо закрепнување :hug:

На irenadaniel, eli25 и izmislena им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Знаев! Ти кажав? Лелеее колку ми е мило, ме расплака ма! :*

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Што убави вести. Да сте здрави и живи и бебушите со вас.
    Инаку не знам за распукувањето, може вие сте во право. Мене дека ми е страв, се спремам да кукам ко ќе ме пораѓаат. Со првото ме сецнаа и супер поминав.
    Инаку породилните болки не се утнуваат, за жал. И јас на почетокот не бев свесна, зборам првите 3_4 саати зошто кичма почна да ме боли и доле кај јајниците. Е после некое време почнаа во различни интервали, појаки болки и знаете дека тоа е тоа. Со леснооооооо
    Инаку јас не сум раат сега, ај помало бебе, ама мали лакуни, па да не бидне нешто, па бебе да не ми е гладно, да не нешто не се развило ко што треба......
    Незнам што да мислам, дал да поседи во мене да потпорасне, дал да излезе побрзо...незнам , не ми замерувајте. Хормони
    А имав многу голем стрес баш пред еден месец, дали се од тоа лакуните незнам....

18. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    Auuuu mnogu ubava vest mila,ajde so klexsanite kje se sredi ne se sekiraj ,stom e amnioto vo red se kje bide vo red ,samo sekoj den guskaj ja ,gali ja i kazuvaj i kolku ja sakas mnogu,kje porasne duso kje vidis,taa mala torta kje te izraduva za nekij den kolku porasnala vo megjuvreme :hug:

На izmislena и Bebulleee им се допаѓа ова.
  19. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    Cestitkiii,ziva i zdrava neka vi e,cel zivot srekja da ve prati :*

20. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    I jas od toa se plasam ,mi rekoa pobrzo za poragjaj i me plasi dali kje bide dobra princezata,dali e porasnata,dali e dovolno golemka i debelka,sedam i se mislam dali mi e bebeto dobro razvieno,site skrininzi se vo red a toj grozen strav sedi vo mene i me unistuva sekoj den,no morame da bideme silni za niv ,morame ,sekoj den ja guskam i i vikam bidi dobra srce moe najsakano,zaradi tebe ziveam jas ;(:l::l::l:

На Sandrichka 89, Anetaoh, menelele и 3 други им се допаѓа ова.