Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Cestitki mila, da ste zdravi i zivi i dvete, Gospod neka ve blagoslovi! :sun: :hug:

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Cestitki da e zdrava i ziva princezata da ve pravi gordi roditeli :inlove::inlove::inlove:

3. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Gospod e golem... daj Boze kleksanite da si ja zavrsat rabotata i maleckata da si raste vo mesko. Te guskam, i odvaj cekam da pomini pregledot i da ni ja soopstis i drugata ubava vest :hug: :sun:

На danichap, manako1, karibian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Честитки мила жива и здрава да ви е принцезата голема да расти многу радости да носи :inlove::inlove::f::l:

5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Честитки мамичка. Да сте живи и здрави и бебушка да ви носи само среќа. :hug:

6. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Se ke bide vo red samo napred i od sega pa natamu samo vaka srekni solzi da imas na tebe :* terapijata e tyka ona ke bide podrska za bebuska site nie ostanati tuka sme sekogas ke pomine vremeto brzo i ke si a docekas vo race za nekolku meseci kako ide vremeto se posilna ke e i pojaka :l::hug:

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Честитки да тие здрава и жива принцезата :inlove:

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Ако сетиш послаби менструални болки во нередовни интервали во денот и ноќта тоа значи дека матката почнала да се припрема за пораѓајот.. тие болки со тек на време се зголемуваат не престануваат и болат на интервали постојано.. тоа е тоа што треба да чекаш.
    Ќе сетиш ќе видиш и самата кога е време не се секирај воопшто ;)
    А за болките тоа е нормално, се боли и кај сите е така.
    Со лесно.

Честитки женче, жива здрава принцезата да ве радува секогаш и гордост да ви биде.:hug:

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    13.757
    Честито, живо и здраво нека е :)

10. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ти благодарам витамина на одговорот :* дај боже на сите со лесно да е :inlove:

На irenadaniel и vitamina им се допаѓа ова.
  11. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    A zashto da ne se farbate ne razbiram....jas se farbam od 1vi mesec na bremenost, nema zena koja ne ja znam da ne se farbala vo bremenost. Bremenosta e ubava sostojba i treba da sme ubavi trudnici, a ne strashni ;) Pa taman rabota da farba stiga do bebe ne zezajte....pa togash i da ne se banjame so kupki, shamponi, parfemi i ostalo zashto preku pori ide do bebe. Kosata e vlakno koe ima koren folekula i nema nikakva dopirna tocka so krvotokot pogotovo so plodot. Frizerka sum tvrdam...ako beshe taka niedna frizerka nemase da rodi. Ne e ubavo vo mala zatvorena prostorija da se farbate i da se dishe farba primer plava ili blansh so 12% hidrogen. Ako stigashe sve taka lesno do bebe togash bukvalno nemase ni da se banjame ni sreduvame. Farbaj se slobodno. Moj cvrst stav e deka sekoja trudnica treba da e primer za ubava zena i trudnica, sekogash sredena so shminka i kosa ;)

На mecolino, irenadaniel, Sandrichka 89 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Chestito majchinstvo po vtor pat, a za prv pat majka na edna princeza :* Da e ziva,zdrava i cel zivot srekna zaedno so bratcheto nejzino. A ti mila shto pobrgu da se oporavish i da uzivash so dvete soncinja i da ti e naj najubavo :hug:

13. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Ete ti rekov li ushte prviot pat koga te izvadija od pamet da mi pamtish zborovi, deka se mrdnati i da ne im obtakash paznja deka sve ke si e super. Uzivajjjjjjj i nekogash doktorive ni se za utepuvanje. Gali go mesheto i princezata i imaj najubava bremenost,proshetaj kupi i neshto na princezata pochastija shto e najzdrava i najubava :*

На irenadaniel и izmislena им се допаѓа ова.
  14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    13.757
    Се сложувам. Но има доктори што паничат. Да не се фарбаат, да не прават нокти, да не се носат штикли и слично. Бременоста не е болест. Сега секако дека нема да креваш тешки вреќи, ама за другово како фарбање не е проблем. Познавам многу жени што родија без проблем, а се фарбаа, правеа нокти, па на работа секој ден со штикли и слично.

На Ano, eli25 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  15. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    2.921
    За фарбањето мислам дека првите месеци викаат да се избегнува ради мирисот нели да не дојде до лошење, инаку не иде у крвотокот друга штета и нема... Само проветрена просторија и тоа е тоа :)
    Супер срц, многу се радувам :clap: Уживај максимално, се е во ред :* :hug:

Честитки:party: :inlove: Да е жива и здрава и тебе побрзо закрепнување :hug:

На irenadaniel, eli25 и izmislena им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Знаев! Ти кажав? Лелеее колку ми е мило, ме расплака ма! :*

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  17. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Што убави вести. Да сте здрави и живи и бебушите со вас.
    Инаку не знам за распукувањето, може вие сте во право. Мене дека ми е страв, се спремам да кукам ко ќе ме пораѓаат. Со првото ме сецнаа и супер поминав.
    Инаку породилните болки не се утнуваат, за жал. И јас на почетокот не бев свесна, зборам првите 3_4 саати зошто кичма почна да ме боли и доле кај јајниците. Е после некое време почнаа во различни интервали, појаки болки и знаете дека тоа е тоа. Со леснооооооо
    Инаку јас не сум раат сега, ај помало бебе, ама мали лакуни, па да не бидне нешто, па бебе да не ми е гладно, да не нешто не се развило ко што треба......
    Незнам што да мислам, дал да поседи во мене да потпорасне, дал да излезе побрзо...незнам , не ми замерувајте. Хормони
    А имав многу голем стрес баш пред еден месец, дали се од тоа лакуните незнам....

18. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Auuuu mnogu ubava vest mila,ajde so klexsanite kje se sredi ne se sekiraj ,stom e amnioto vo red se kje bide vo red ,samo sekoj den guskaj ja ,gali ja i kazuvaj i kolku ja sakas mnogu,kje porasne duso kje vidis,taa mala torta kje te izraduva za nekij den kolku porasnala vo megjuvreme :hug:

На izmislena и Bebulleee им се допаѓа ова.
  19. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Cestitkiii,ziva i zdrava neka vi e,cel zivot srekja da ve prati :*

20. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    I jas od toa se plasam ,mi rekoa pobrzo za poragjaj i me plasi dali kje bide dobra princezata,dali e porasnata,dali e dovolno golemka i debelka,sedam i se mislam dali mi e bebeto dobro razvieno,site skrininzi se vo red a toj grozen strav sedi vo mene i me unistuva sekoj den,no morame da bideme silni za niv ,morame ,sekoj den ja guskam i i vikam bidi dobra srce moe najsakano,zaradi tebe ziveam jas ;(:l::l::l:

На Sandrichka 89, Anetaoh, menelele и 3 други им се допаѓа ова.