Gospod e golem... daj Boze kleksanite da si ja zavrsat rabotata i maleckata da si raste vo mesko. Te guskam, i odvaj cekam da pomini pregledot i da ni ja soopstis i drugata ubava vest
Se ke bide vo red samo napred i od sega pa natamu samo vaka srekni solzi da imas na tebe terapijata e tyka ona ke bide podrska za bebuska site nie ostanati tuka sme sekogas ke pomine vremeto brzo i ke si a docekas vo race za nekolku meseci kako ide vremeto se posilna ke e i pojaka
Ако сетиш послаби менструални болки во нередовни интервали во денот и ноќта тоа значи дека матката почнала да се припрема за пораѓајот.. тие болки со тек на време се зголемуваат не престануваат и болат на интервали постојано.. тоа е тоа што треба да чекаш. Ќе сетиш ќе видиш и самата кога е време не се секирај воопшто А за болките тоа е нормално, се боли и кај сите е така. Со лесно. Честитки женче, жива здрава принцезата да ве радува секогаш и гордост да ви биде.
A zashto da ne se farbate ne razbiram....jas se farbam od 1vi mesec na bremenost, nema zena koja ne ja znam da ne se farbala vo bremenost. Bremenosta e ubava sostojba i treba da sme ubavi trudnici, a ne strashni Pa taman rabota da farba stiga do bebe ne zezajte....pa togash i da ne se banjame so kupki, shamponi, parfemi i ostalo zashto preku pori ide do bebe. Kosata e vlakno koe ima koren folekula i nema nikakva dopirna tocka so krvotokot pogotovo so plodot. Frizerka sum tvrdam...ako beshe taka niedna frizerka nemase da rodi. Ne e ubavo vo mala zatvorena prostorija da se farbate i da se dishe farba primer plava ili blansh so 12% hidrogen. Ako stigashe sve taka lesno do bebe togash bukvalno nemase ni da se banjame ni sreduvame. Farbaj se slobodno. Moj cvrst stav e deka sekoja trudnica treba da e primer za ubava zena i trudnica, sekogash sredena so shminka i kosa
Chestito majchinstvo po vtor pat, a za prv pat majka na edna princeza Da e ziva,zdrava i cel zivot srekna zaedno so bratcheto nejzino. A ti mila shto pobrgu da se oporavish i da uzivash so dvete soncinja i da ti e naj najubavo
Ete ti rekov li ushte prviot pat koga te izvadija od pamet da mi pamtish zborovi, deka se mrdnati i da ne im obtakash paznja deka sve ke si e super. Uzivajjjjjjj i nekogash doktorive ni se za utepuvanje. Gali go mesheto i princezata i imaj najubava bremenost,proshetaj kupi i neshto na princezata pochastija shto e najzdrava i najubava
Се сложувам. Но има доктори што паничат. Да не се фарбаат, да не прават нокти, да не се носат штикли и слично. Бременоста не е болест. Сега секако дека нема да креваш тешки вреќи, ама за другово како фарбање не е проблем. Познавам многу жени што родија без проблем, а се фарбаа, правеа нокти, па на работа секој ден со штикли и слично.
За фарбањето мислам дека првите месеци викаат да се избегнува ради мирисот нели да не дојде до лошење, инаку не иде у крвотокот друга штета и нема... Само проветрена просторија и тоа е тоа Супер срц, многу се радувам Уживај максимално, се е во ред Честитки Да е жива и здрава и тебе побрзо закрепнување
Што убави вести. Да сте здрави и живи и бебушите со вас. Инаку не знам за распукувањето, може вие сте во право. Мене дека ми е страв, се спремам да кукам ко ќе ме пораѓаат. Со првото ме сецнаа и супер поминав. Инаку породилните болки не се утнуваат, за жал. И јас на почетокот не бев свесна, зборам првите 3_4 саати зошто кичма почна да ме боли и доле кај јајниците. Е после некое време почнаа во различни интервали, појаки болки и знаете дека тоа е тоа. Со леснооооооо Инаку јас не сум раат сега, ај помало бебе, ама мали лакуни, па да не бидне нешто, па бебе да не ми е гладно, да не нешто не се развило ко што треба...... Незнам што да мислам, дал да поседи во мене да потпорасне, дал да излезе побрзо...незнам , не ми замерувајте. Хормони А имав многу голем стрес баш пред еден месец, дали се од тоа лакуните незнам....
Auuuu mnogu ubava vest mila,ajde so klexsanite kje se sredi ne se sekiraj ,stom e amnioto vo red se kje bide vo red ,samo sekoj den guskaj ja ,gali ja i kazuvaj i kolku ja sakas mnogu,kje porasne duso kje vidis,taa mala torta kje te izraduva za nekij den kolku porasnala vo megjuvreme
I jas od toa se plasam ,mi rekoa pobrzo za poragjaj i me plasi dali kje bide dobra princezata,dali e porasnata,dali e dovolno golemka i debelka,sedam i se mislam dali mi e bebeto dobro razvieno,site skrininzi se vo red a toj grozen strav sedi vo mene i me unistuva sekoj den,no morame da bideme silni za niv ,morame ,sekoj den ja guskam i i vikam bidi dobra srce moe najsakano,zaradi tebe ziveam jas