Da prasham: Uchilishte za trudnici i mladi majki vo Skopje dali nekoj znae? (da funcionira) I kade, ako nekoj znae? Eventualno kurs isto, joga ili nekoi dr. Fala odnapred.
Od prviot mesec I se farbam/blansiram, I se sminkam I se lakiram, stikli nosam. Ne treba da stravovi za sitni raboti. Opusteno malku. Utre sum na frizer za blansiranje. Ne mu ja misli za se I sesto.
@izmislena Milo mi e za dvete, za bebeto I za tebe deka malku se podsmiri, Gospod da Ve cuva I ponatamu, da si raste I napreduva bebeto.
Dobra e ja donesoja ds se poguskame kako vo son mi e se Bas mi e milo za vas ,of nie majkite namaceni misli za edno misli za drugo .Sega pustisi ja dusickata i uzivajsi vo bremenosta
Ve obozavam uste 100 pati ke vi kazam denovite koga mi bese najtesko strav od mnogu raboti vie bevte tuka za poddrska i uteha ne se poznsvsme no komunikacija poveke od nekoj sto gi poznavam pozdrsv majki
Mamicki i mesinja slatki, vo koja nedela se vlaga vo osmi mesec ja za nekoj den sum 32 nedela. Dali veke sum vo 8 ili od 32 ke sum osmi? Drugo imam cudno krckanje vo kicma kako da mi se izmestuva nesto pri spienje koga se prevrtuvam, ne me boli nisto ali bukvalno mi krcka :/ Dali na nekoj mu se slucuva slicno?
Лелеее оној мм не е нормален. Ми вика абе зборев со еден клиент жена му кога била трудна му се јавила и му рекла ми пукна водењакот дојди да ме носиш во болница. И јас го гледам и се чудам што сака да каже. А јас зошто дома си седев со болки, дури после 7-8 саати болки отидов во болница, мм вика се измачивме. И почнува тука дискусија накај кавга и му викам што ти беше тешко тебе бре освен што ме гледаше со болки. И ќути демек да не ме нервира. И ми вика ама не само клиентот и жена му се спасила и пукнал водењакот и одма во болница на пораѓај. Лелеее кога почнав да се смеам, кога ми текна - тој кутриот ми маж мислел пука водењакот и жената одма се пораѓа, без болки од неколку саати ко јас. ко на филмовите. Убава ви вечер со убави мисли.
Јас денеска за прв пат бев на контрола кај новата матична. Се беше во ред, бебето се уште поголемо за 2 3 дена и многу немирно. Во 35та недела ми рече за брис за стрептокока, а за утре ми даде упат за крв и мокрача во Авицена.. Исто ми даде вагиналети за една инфекција која ја имам за која претходниот гинеколог ми рече дека и таа се лечела со микорил а бев сигурна дека не е така и го прашав но еве дури сега новата докторка ми потврди. Од пораѓајот само сакам да сме живи и здрави јас и бебе, а другото ако сака нека боли како сака нека биде, кога ќе сме живи и здрави двете ќе бидам најсреќна и најблагодарна. Ве поздравувам сите!
@irenadaniel mila vecna kerkicka da e zdrava I ziva, a na tebe brzo zakrepnuvanje. Inace idni mamicki dali site pravevte priska vo 11 nedela I kolku se tocni rezultatite ? So sreka I so lesno na site
Не се прави никаков тест колку што знам. Во 28ма недела се прима инекција, а доколку бебето е Рх позитивно кога ќе се роди се прима уште една после пораѓај.
До 13+6 покажува поточни резултати иако и тие не се 100% сигурни. Јас ја правев во 16та недела кога точноста е многу намалена околу 60%, а до 13+6 недела имаше околу 90% точност мислам.