Kade se pravi, kolku kosta..nekakvi detali da me upatis? I inekcijata muskulna li e.. nekoj nus pojavi od nea ima?
transfuziologija, 28 nedela, testot e besplten so upat od maticen, se stava vo but inekcijata muskulno, i nema nus pojavi. veke ti go imaa objasneto ova bas se sekavam bez lutis samo ete zapametiv deka veke ti imaa objasneto
Бидејќи лицево ми е многу со мозолчиња, ако знаете да ми кажете што да мачкам зашто гинекологот за тоа изумив да го прашам. И дали по пораѓај исчезнуваат или не дај боже да не ми останат ранички?
Ne be duso, kakov ljutis.. prasuvav na pocetokot bas koga ostanav, no ne se sekavam dobro sto-kako, a me fati i panika da ne pominal rokot koga se stava. Baska spomnaa i nekoja suma okolu 3000... a i sakav da znam dali ima nekoj nus pojavi. Ne sakav da dodevam...
toa e ti pisala butterflysk, mene samo mi kazaa mlecni proizvodi 2-3 dena da ne jadam da ne se pojavi nekoja alergija.Jas ja plativ okolu 3000 denari sega nezz tocno kolku bese priblizno 3000 za nesto sitno. Gi refunsdiraat sredstvata preku socijalnoto 1990 mi kaza ke vratat
Јас мачкам маст хлорамфеникол и веднаш делува за максимум 3 дена ми се чисти лицето. Иако некоја феминка ми имаше пишано дека хлорамфеникол е забрането во бременост посебно на цело лице и се немам консултирано со гинеколог. Јас првите 3-4 месеци имав дури и блескаво лице и полека полека почна да ми се исфрла и по тоа најпрво почна да се забележува дека има нешто ново кај мене. Се надевам после пораѓај нема да има нешто. Јас си купив и убава пудра, продавачката ми вика што ќе ти е сега пудра, викам да не се исплаши бебето од мене кога ќе ме види.
@irenadaniel уживај сега мамичке...честиткиии...ти посакувам најбрзо закрепнување после пораѓајот ...сега гушкајте се силно со бебушка
@gjoker4e kako si? Se setiv na tebe po toa sto sme isto so terminite Sega pa I procitav deka imas brzo smeneto maticen ginekolog? Nekoja posebna pricina ili ..?
http://ednomagazine.com/en/health-r...-and-prisca3-tests-and-when-they-must-be-done srcka eve interesen tekst so znachenjeto na priska, sto tocno pokazuva i kolkav e procentot na tocnost. Jas pravev vo chetvrtokot so polni 12 nedeli. Chekam rezultati, se nadevam dobri
Zdravo mamicki cestitki do tie sto si dobija bebenca i se guskat nie drugite ke si pocekame malku.Vcera bevme na kontrola sega sme 11nedela krvna slika i urina se vo red e sega niska placenta nekade znam edna clenka imase ista situacija samo ne mozam da ja najdam ajde nekoj sovet doktorot nisto ne mi rece samo stavam krinone vaginalno i za dve nedeli pak ke odime na kontrola za 4d
I mene mi rekoa deka mi bila mn niska i pojdov na drug doktor i mi rece nema vrska placentata ti e super i si odgovara so taa nedela sto si neznaes na koj da veruvas pa zaminav na tret doktor isto mi kaza bema vrska dka e niska duri mi se cudea koga im kazav deka mi rece doktorkata mi bila mn niska katastrofa pa uste mi rece ke sum mozela da go izgubam bebeto vo sekoj moment lelee od pamet me izvadi lezisi odmaraj si i ne se nerviraj so gospod napred se ke bide vo red
Не ми се верува и мене истото ми се случи Ми кажаа ниска постелка, па дури и одлепување на постелката и дека можам секој момент да искрварам. Кога отидов на 2ро мислење ми кажаа дека се си е во ред и дека немам никакво внатрешно крварење ни пак одлепување на постелка и да си функционирам нормално. Фала му на Бога досега се е како што треба. Па за недела дена ќе правам прв скрининг и ќе видиме тогаш што ќе кажат. @Belabelinakinder Оди си на второ мислење и немој да се грижиш. Одмарај повеќе и не кревај тешко, па те чекаме со добри вести.
Благодарам многу на прашањето душо. Мажена сум во Скопје ама до сега патував до родниот град кај мојот гинеколог, сега дека поодмината бременост и се префрлив во Скопје да ми биде поблиску. Добра сум, премногу физички активна, немам некои потешкотии. Денес од сабајле многу се натажив, гладував 12 саати за да стигнам во Авицена, да чекам ред и да ми кажат дека упатот е згрешен мора нов а докторката не работела денеска. Најтешко ми падна за бебето што гладував. Веќе не ми се ни испитува крв. Бремена жена ем гладува, ем чека за џабе. Се повеќе го мразам и здравството и државата и народот. Ти како си?
Како јас да сум пишувала .. паничам и јас што да ти кажам само грди сонови , мисли ужасни како да све мене ќе ми се деси .. си викам ај биди храбра ни прва ни последна ама ај што да правам .. со господ напред
Мешиња здраво Да ве прашам нешто, моево меше последниве два три дена е многу подуено..изгледа како меше од 4ти 5ти месец значи баш имам меше, односно подуен ми е стомакот, а не знам од што, можеби е и храна, но јас одам редовно во тоалет, секој ден, и не знам зошто, ама 3 дена по ред ми е подуено. Од што може да е? Ви се случило ли и вам? Инаку сум 7нед +3д. Фала ви