Мислам дека нормал е подуеноста во првите месеци посебно се влијае тогаш и телото почнува со први промени и честа појава е тоа зависи шо храна си внесуваш и мн течности ако си пиеш тоа убаво е ама секош и во не бременост ќе не подуат .. И кај мене се дешавало и кај мн други ., Вака те маче како го осеќаш цврсто или сосем нормал . Со лесно нека ти е
Dobro, so toa sto prodolziv da si lezam Inaku denovive custvuvam nekoi bolki od dole, cipata, pa nagore od stranite, pored preponite Ne se konstantni, ama se pojavuvaat, kako nekoe rastegnuvanje. Ti se ima tebe nesto slicno sluceno? Inace, Avicena ispituvase skrien seker ili ?
Неколку пати како да ме пресече нешто кај јајниците ама само момент беше тоа. Бев за да испитам крвна слика. Ајде нека биде се полесно наместо потешко, времето брзо минува, уште малку здравје Боже ќе се гушкаме со нашите најмили и се ќе помине ќе биде како во сон. Се најдобро мила
Ako mislish na onaa zaostanata krv, hematom vo matkata na eho se gleda kako zamagluvanje. Spored kolkavo e doktorkata ke ti kaze ushte kolku. Mene spored toa mi kaza uste po malce ke imash do 10-11ta nedela i taka beshe ako ubavo pamtam. Nekad beshe rozeva boja nekad kafeava...ali mnogu po malku ali bitno od pamet da se izvadish na pocetok, pa posle se naviknuvas i ne obrakas paznja sve na sve imav ako pamtam ubavo 4-5 pati iscedok. So lesno i samo so ubava misla sve ke si bide super da znaes. Koja nedela inache si sega? Znam so Ivf beshe i da znaesh so Ivf 90% pacientkite go imaat toj iscedok vo bremenost.
Fala ti mnogu Se zacudiv za krvna slika, posto mene mi bese kazano deka gladna neophodno e samo za ispituvanje na gestaciski seker. Ama dobro, sekoj valjda ima ginekolog razlicen princip
Jas so ogromno povrakjanje zavrsiv vo bolnica dve nedeli, pa tamu prokrvariv premnogu. Za srekja bebinjata se tuka. Sega samo kafeav iscedok, a ako povratam, pri napon potekuva potemna krv. Dr mi kaza od prilika 14-20 dena bi traelo. Sakam I da se tushiram ama neznam kako da soberam hrabrost da zastanam pod tush. Jas samo za wc stanuvam. Sega sum 9+4
Ne se plashi, kolku si popozitivna i so ubava mosla samo poubavo ke bide i na poubavo se rabotite. Kako vikaat starite: sto ke posakash toa ke se desi. Slobodno vlezi istushiraj se i legni si. Veruvam deka si so terapija pokriena utrogestan i progesteron depo. Cim si so sve toa pokriena uzivaj sve ke si e super i zaostanatata krv poleka ke si se ischisti i posle nema da imash ni edna kapka sve do posle poragaj onaa krv sto e normalna so lesno i samo so ubava misla bidi si
samo mi kaza a ne rece deka e strasno i deka nemam vnatresno krvarejne samo jas si panicam bez potreba
Не се секирај. Мене ми траеше нешто повеќе од 3 недели па еве се е ок. На почетокот само како кафеав исцедок. П после 10тина дена прокрварев пообилно. После тоа уште две недели константно кафен исцедок имав. После тоа уште неколку дена преку еден ден за конечно еве 5 дена немам ништо. Точно последен пат др. кога ме гледаше на ехо, се гледаа траги на матката и докторот ми рече да не се секирам уште 10тина дена ќе имам исцедок, и така беше. Инаку јас си се туширав секој ден, освен неколку дена откако прокрварев обилно, пред и после тоа нормално се туширав. Ако ти е само исцедок не се секирај, слободно туширај се.
Mene kako najdobri mi rece dr aktiv mama germanski,no spored mene site se isti koj i da gi zemis nema da zgresis
Добро утро мами,едно прашање дали некоја користела lactogyn вагиналети или капсули за нормална вагинална флора, прочитав биле добри против кандида?