1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Afrodita jas ne sum od bitola no ke baram uput za tamu da drzavna bolnica maticnata mi dava vednas,,,zolvami se porodi so beti i nakaj sedmi mesec od bremenosta kese dogovorime so nea zolvami i dala 100 evra i kako kralica ja gledala,,,istoto i jas le go napravam

2. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    пак јас :$
    ми течи нешто како водичка :^) нешто нормално е или? :?:

3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.641
    Допаѓања:
    152.752
    odam na privatno kaj dr.nikola veljanovski,koj raboti na bolnica.sekoj pregled si go plakam,a koga ke dojde vreme za porogaj zdravja boze nego ke go baram.i vaka i taka na doktorot ke mu sarnes nekoj dinar koj i da e.vaka barem ke si se dogovoram so nekoj koj e vo tek so mojata bremenost.

4. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Stefani koj mesec/ nedela si?

5. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    3 nedeli sum bremena. patem... gin rece deka se pojavuvala vodicka pri bremenost ama rece deka treba da se povlece a ne da isteci. :worried: izvinete za latinicava od telefon sum

6. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    290
    Девојки јас сум 5 недела бремена.Е денес главата цел ден ме боли притисокот ми е 100/60 и никако да се покачи нитѕ пак главоболката ми стивнува.Совет нешто што да се напијам?поздравче до сите

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^јас колку што знам аналгетици не смееш.
    А би било добро да се слушнеш со сестрата/докторката, бидејќи мене на последната контрола ми кажаа дека горниот притисок не треба да е над 140, а долниот под 70/65.

8. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    246
    еленце и мене ми е исто,хахах абе уморна со да ти казам само ми се спие и све на праските удирам хахаха све ке биде во ред :*

9. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    feminki pomagajte, mnogu mi se zgolemi apetitot. ne ni mozev da zamislam deka vaka nema da prestanam da mislam na jadenje celo vreme :(

10. Lillian

Lillian Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    јас забележав дека апетитот ми се зголеми откако почнав да ги пијам витамините преку ден, па сега претпочитам да ги пијам пред спиење. Исто така пијам многу млеко, така си го стабилизирам гладот.

Кога сум веќе тука да прашам: кога почнавте со купување за малечките? Мене ми е уште рано мислам :?: но не ме држи место, само ми шеткаат очите по бебешки работи :$

11. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Stefani pojdi si na ginekolog ili javi mu se prasaj mislev pri kraj si zatoa prasav :)
    A za sega stvarno neznam

12. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki stanavte li Kako se custvuvate utrovo ? Jas sum teska denes 1000kg hehe

13. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Мене многу ми пријва времево, преубаво се осеќам. Чудно, чудно, обично не можам да функционирам на вакво време. Што ти прават хормони :D

Инаку гладта не ми е зголемена од витамини бидејќи не пијам ништо освен магнезиум, така да изгледа стрвноста во мене збори :@

Ништо, ќе гледам да се опкружам во овошје и зеленчук инаку маф ми е работата до крај на бременост. |(

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Сабајлево кога станав само си се помолив на бога во себе, те молам денес да не повраќам и да се чувствувам добро, зошто вчера се исцрпив.

15. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Hèhè srcka uste kolku ke povrakas do pri kraj . Jas mislam u zivot nemav i Nema da imam tolku povrakjano Kako vo bremenost , zatoa pij poveke tecnosti voda najveke da ne dehidrirash

16. bile-v

bile-v Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    Костадинка драга прво честитки за бременоста,имај убава и лесна бременост,се да помине во најдобар ред ти посакувам :* Бидејќи имаш пишувано и во темата анксиозност (и јас сум активна таму) знам дека си почувствителна впрочем како и сите други кои се соочуваме со таа состојба,и мислам дека баш и ова со главоболката можеби е резултат на прилагодувањето на новата ситуација-бременоста,плус и времево е доста променливо. Притисокот ти е во ред,нормално ако си навикната на понизок притисок,макар што има трудници што цела бременост имаат и понизок притисок(моја роднина имаше 80/40 и не го чувствуваше како мноооогу низок туку напротив беше активна во движење цело лето). Не се оптоварувај со мерење притисок,мислење што е и како е,пробај да се релаксираш малку,земи си витаминчиња,бедоксинче и ц-витамин,сокови... колку повеќе мислиш и психички си правиш напнатост и нормално ќе почне да те бочи глава од самата напнатост(и јас сум осетила исто). Поздрав и секое добро :)

17. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро и од мене! Денес малку повеќе личам на човек, иако имам едни подочњаци, да ти е мило да бегаш... Неможам да спијам и готово, а спијам на анатомски кревет, душек и перници, се по нарачка за мојата ценета кичма што помалку да ме боли. По дома ме зезаат како сум се намргољила, бразда помеѓу веѓите ми се прави. Како да им објаснам дека ненормално одвратно се осеќам, спијам 3-5 саати. Ајде ќе да е само период. Го осеќам беблак како си прави место, си се шири во мешето, иако боли и тегне мене ми е најубавото чувство на светот и мислам дека живеам за тоа пецкање во мешето. Готово, се орасположив! :D :inlove:

На lale24 и Afrodita25 им се допаѓа ова.
  18. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    мешиња јас само имам кошмари навечер дека со бебчево не е нешто во ред. Башка зборењето на луѓето леле немаш уште стомак ова она ми е капак. На ехо сум почеток на јули до тогаш ке се мислам. :(

19. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    :clap: :clap: :clap: се множиме на форумов, особено на темава....
    на вакво време останува само да си посакаме „убав ден“.......
    и одма едно прашање....колку е нормален пулс во минута? прашувам оти на братучетка ми ја пратиле на ехо и екг на срце, оти пулсот и бил 100/мин, а бремена е 26 недели, башка бебето според обем на меше било околу 900 гр тешко, односно за 150 -200 гр потешко од нормалното во таа недела и бргу бргу ја пратија да испитува и скриен шеќер! (матичната ГИН)...па прашувам за неа, зошто преплашена е...
    што мислите има место за паника? :hai:

20. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Место за паника, никогаш не смее да има од причина што само ќе ги влоши работите. Сигурно има некоја причина, кај мене на пример забрзаниот пулс е резултат на тироидната жлезда, исто и бебето одговара како за 14 недела. Нека испита се што ќе испита, ако овие анализи не дадат никаков резултат, прашајте за испитување на тироксини. Симптомите се многу слични на моите, затоа предагам нешто вакво.