Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. my heart cry

my heart cry Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    125
    Здраво. Незнаев кај да го поставам прашањево, се надевам не пречи тука. Мојата сестра е бремена во трет месец незнам од кога но денес забележала дека има глисти и испаничи многу. Ми текна има тука тема за бременост. Ве молам кој знае совет некој како природно да ги прочисти дали ќе му наштетат на плодот.Ако можете пишете заради обврски ќе се обрати на доктор за неколку дена. Поздрав.

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.970
    Допаѓања:
    123.568
    Кога ви мереа грло на матка? Мене на прв скрининг ме гледаше абдоминално и не ми спомна ништо за должината на грлото.

3. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    За првата бременост на првиот скрининг и последната контрола.. А за вторава, бидејќи од старт имав проблем со хематом и со затворањето на грлото, дкоро на секоја контрола... Од 8-14недела примав инекции прогестерон депо а утрогестанот ште го ставам, а сум 28недела. Ако нема проблеми нема што нон стоп да ти мерат. Опушти се и уживај... Ако имало некоја индикација ќе измереле :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    Јас ставав вагиналети PROLADY LIFE ги купував од еурофарм 535 ден.мислам дека беа има 14 во паковање и се за ph вредноста да се нормализира

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.970
    Допаѓања:
    123.568
    Никогаш ми нема измерено, ќе си побарам следна контрола.

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.298
    Допаѓања:
    76.396
    Мене ни еднаш, тек кога почнаа после 40та вагинално да ме гледаат :)

7. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Никогаш ми нема спомнато за грло на матка. Ни со првата ни во оваа бременост. Еднаш дури ја прашав. Ми рече не се секирај, све си проверувам, ако има нешто ќе потенцирам.

8. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Секој преглед ми мереше должина на цервикс, по мое барање... Секогаш со вагинално ехо ако ти е шубе следен пат побарај си сама

9. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Мене на последна контрола Петровска ми рече - „цервикс затворен, супер“. Не мора вагинално да гледаат за да видат дали е отворено грлото или не...

На Emana и eli25 им се допаѓа ова.
  10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Сериозно? :o
    Не е опасно за идното дете но нема ништо поважно од здравјето на мајката во моментов, така што нека оди уште утре на лекар!

На mariz и my heart cry им се допаѓа ова.
  11. my heart cry

my heart cry Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    125
    Да.. и баш се загрижи повеќе за бебенцето искрено. Ќе се обрати на лекар, сега незнам што може да пие бремена :o

12. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Mene na sekoj pregled mi meri i zapisuva,mnogu e detalna pa sigurno zaradi toa.

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.970
    Допаѓања:
    123.568
    A te gleda abdominalno ili vaginalno? Koj ti e maticen?

14. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Vo pocetokot vaginalno,sega abdomenalno,a vaginalno samo da go izmeri cerviksot.Vo Bitola sum kaj Emilija Siveska.

15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.868
    Допаѓања:
    13.505
    Девојки, еден совет. Бевме кај едни и на одење дома другарот на маж ми ме удри несакајќи по стомак. Тој врзуваше патики и јас зад него и некако наназад отиде и ме удри. Многу се изнервирав зашто не ми ни рече извини а беше поднапиен и знае дека сум бремена. И ме изнервира што и маж ми во ситуацијата рече као не е ништо дека другар добар му е нели и на крај се испокарав и со него и стрес доживеав. А брат му на маж ми ме праша како сум, а тој другарот ништо. Дури јака караница беше со мм. И сега си плачам цело време. Плус знаете хормоните работат повеќе. Дали и вие сте имале стресни ситуации? Страв ми е за бебето. Совет?

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.342
    Бебето е доволно заштитено и нема гајле, а тој другарот макар и пијан би требало да има малку осет барем едно извини да каже. Те разбирам како ти е и јас пред некој се чувствував нешто слично. Истуширај се подолго и ќе се смириш. А со овој народ нема далеку да се оди, но што е тоа е. Расположи се веднаш! Бебето сака мама да е СРЕЌНА! :hug::hug::hug:

На Belabelinakinder и Black girl им се допаѓа ова.
  17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.868
    Допаѓања:
    13.505
    Фала за советот, мила. Јас сум глупава што не му се испоразвикав. Ама не сакав поради мм, па на крај со него се испокарав. Ми дојде да го оставам во моментот. Вријам. Во право си. Бебенцата ни се се на светов :)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Не се секирај, бебето си е внатре добро заштитено. Син ми секој ден ми го гушка стомакот, па божем го гали, а ништо не разбира зошто е година и пол, па повеќе го дрма него што гали. Тоа што е внатре којзнае што си мисли што му се случува :D
    А хормоните си го прават своето. Со првата бременост стално бев под стрес, што всушност сама си го правев. Кога ќе фатев да се карам со мм буквално за глупости, па после ќе се утепав од плачење. Со денови му бев љута. Кога ќе ми текне сега ми е смешно. Човекот не знаеше како да излезе на крај. Оваа бременост па не сум таква. Што знам може време немам сега :D
    За тој другарот па што да ти кажам. Баш простачка работа. Ако лично не е засегнат, не го интересира. Така размислува наш народ. Ако па случајно нема жена, деца ич не очекувај од него да му текне. Кај мене на гости дојдоа другари на мм кој се не женети и зошто сме со мало дете се најавија во пет. Во четири малото крена тт. Они дојдоа, си заседнаа. Ова со температура гори, јас се повлеков во спална, чепчиња, оцети, туширања. Неколку пати го викав мм да ми помогне зошто не смеам да го кревам. Не бе, на полноќ си отидоа. Волови, дур имаше јадење и пиење седеа и пијани си отидоа. Да дежурале некогаш над свое болно дете ќе знаеа како, вака без осет.

На menelele, Black girl, Ano и 3 други им се допаѓа ова.
  19. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Се зависи од докторот,мене секој преглед ми мереше,'значи стандард си знаев,одам ме гледа абдоминално па потоа вагинално.

20. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Ne se plasi na bebeto nisto nema da mu e,loso e za tebe sto si se isplasila i iznervirala.Majka mi koga bila bremena so mene rizicna bremenost,lezela vo Skopje stariot Tofovski koga i da ja videl ja udiral so boks vo stomakot.Pod stres site sme i jas placam. Kuceto bese nastinato,imase vospalenie na besika i tie denovi dodeka primase inekcii i terapija bukvalno se gusev od placenje,da ne moze nisto da me smiri i mazot mi posto mi e najblisku sekogas toj ja okrkuva ni kriv ni dolzen.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.