Ne se sekiraj i mene istoto mi se sluci pred nekoe vreme so maz mi me udri nesakajki ama posle nekoi clenki od ovde kazaa deka ne e nisto strasno a i nemav nikakvi bolki taka da uzivaj i jas se iznaplakav kako tebe
Ги пиеш заедно и таблетката и омега ? Јас ги пијам посебно Со доручекот таблетката а со ручекот омега Ама мн тешко ми беше од омегата и не ја пијам веќе.
Да, двете заедно и немам никаква мака. Во упатството гледав, не пиши дали да се пијат заедно или не. Знам на една моја другарка во аптека и кажаа едното да го пие пред јадење а другото после, за да не и се лоши. Ама кое кога, не знам да ти кажам, на крај и таа ги пиеше заедно двете и немаше проблем.
леле денес со мајка барав да читам за замотани бебиња со папочна врвца или хематоми на врвцата со трагичен крај прикаскиве и сега се изнафилмав моето е цело време завртено со главата кон мене или рацете нагоре, значи ликот само еднаш му го имам видено на 4д. а и док нешто ми поткажа дека е на преден ѕид, што значи тоа? а од 31 нед. ми е надоле со главата.
Жени јадете ли ананас ? Некаде прочитав дека не се препорачувал многу за бремени,ама досадно ми е веќе ова зимско овошје банаани портокали и јаболки.Сакам нешто друго,нешто свежо
sveziot ananas sodrzi bromelain koj moze da go omekne grloto na matkata, ponekogas mozes da probas ama da ne e premnogu cesto i mnogu kolicinski. Jas od strav ic ne jadev mozes kivi, mandarini, tikva, kruski imas i drug izbor , imas i zamrznati jagodi, visni, sumsko ovosje a imas i slivi po marketive samo sto se skapicki
Некои феминки имаа пишувано дека не треба да се јаде бременост, а други дека јаделе. А јас ова го најдов на нет Ананасот содржи протеолитски ензим бромелаин кој може да доведе до крварење во матката за време на бременоста, доколку се внесе во големи количини. Прочитај повеќе: https://moirecepti.mk/post/ananas Сепак може малку да се проба за промена изгледа, само да не се претера. Јас пак вчера пиев густи сок од ананас со страв.
Хм изгледа од страв и нема воопшто да пробам иако пред две недели изедов една чаша ананас од конзерва.Многу ми е свеж а душата ми бара се што е свежо,по можност од фрижидер
Мене докторката ми кажа се што сакам од храна да си јадам после при доењето ке има рестрикции заради грчеви кај бебето. Така да касни и си сега се што ти се јаде
I mene dushata mi barashe nesto sochno I nagrnav na kompot od praski.. laden. Peobaj I toa namesto ananas.
Ви благодарам и јас за одговорите.Компотите ќе завршат работа кога сеуште нема друго свежо овошје, што викам јас нешто ново за разлика од изминативе неколку месеци. Во Кам и сладолед барав,таму имам еден што најмногу го сакам, ама дури во мај ќе имало А бе мислат дека има и зимски трудници??
@V.odolija и мене нешто ко од внатре да ме гори во последно време, ако сум зафатена преку ден навечер обавезно сум со литро ипол Баланс во рака некако ме гаси би го пиела цел ден ама ќе мора во Вц да преседам. Во тинекс, Веро имаш мешано замрзнато шумско овошје ако си љубител да смениш од компотите. Инаку сладолед има најгоре во Сити мол одма до скалите кај рестораните-сендвичарите. Прават убав милк шејк ако си низ движење пробај.
Ех @Mama25 да бев од Ск до сега незнам колку сладолед ќе изедев од Палма.Во моето мало гратче едвај најдовме некои последни залихи и немаш никаква шанса да бираш,што има тоа. Инаку , јас и многу вода пијам.Преку денот литро ипол како ништо,плус лимонада и др. И навечер обавезно се будам едно шишенце од пола литро до сабајле обавезно си го пијам,да има како и повеќе ама не можам кој ќе оди цела вечер во тоалет
^ Пардон, не сум знаела од кај си. Најдобра опција ти е да засукаш ракав и дома да направиш зошто тие залихи им се од лани, освен ако не ти е страв. Ако не кажи ќе пратиме од Скопје
И јас ја имав истата дилема. И читав по интернето мислења. Последните објави по ова прашање се дека треба да изедеш огромни количини ананас за да внесеш количина бромелаин кој би можел да штети. Конкретно имаше некоја броја повеќе од 7цели анананаси или 7кг (неможам сега точно да се сетам), што значи од неколку кругчиња свеж ананас не би требало да има никаква штета. Ама знам дека стравот кога ќе ти каже некој не е голем, така да ако не се осеќаш сигурна не си прави стрес. Јас си каснав кога ми дојде желба, ама па цела вечер имав лоши киселини и од тогаш не сум пробала. А обожавам ананас. Само изгледа ќе мора да си почекам.