Среќа што свекрва ми ми се наоѓа ептен па таа ќе направи плус и си ја бива за такви работи скоро заврши тој купечкиот,од летово беше со рок до 2018 така да не беше страшно.Фала во секој случај @Ano и јас мислам дека од малку нема да штети,плус откако јадев пред некој ден отпосле прочитав,па се испаничив малку.Ништо немав од лошење или не дај Боже само што убавко ми дојде. Ама,што си е сигурно сигурно си е,други опции ќе бараме
Ау што отворивте тема за сладолед. Сега ми текна на сладоледот од Dejavu и ми се пријаде. Ќе мора деновиве да прошетам по маало и да си каснам...
да прашам тие што сте последна недела и тие што се породија колку често одите или одевте на цтг бидејќи јас сум утре полна 39 значи уште една недела до краен термин а денес др кога бев на контрола наредна ми закажа за една недела а плус што ми правеа цтг три пати првите два пати неуспешно бебето не беше активно и ме пратија да јадам благо и кока кола.очекував барем за цтг да ми направат уште еднаш оваа недела не знам како ќе издржам до другиот понеделник загрижена сум.ве молам споделете искуство о
Mnogu mi e zal duso... nema zborovi za uteha. No moras da bides silna. Se ke pomini, se ke se sredi..samo ete, nekogas zivotot prvo ni dava ogromni iskusenija za potoa da ja doziveeme i srekata. Te guskam silno, ti si silna zena, borec, ke go nadmines ova.
@izmislena Сега ти треба многу сила ама ептен многу ете така требало да биде,нема одговор за овие работи. Вечерва искочете и пешачите ама многу и тоа,после истуширајсе и легниси ќе ти треба многу сила во наредните три ден. Нема полошо од губиток на дете но ете се случува.
утеха нема но ќе ти кажам две работи,првата-сфати го ова божја работа,господ вика дека вака требало да биде и подобро сега отколку покасно или да се роди со проблеми па после цел живот страдање,второ-собирај сила за понатаму затоа што братучетката еднаш изгуби бебе во 5 месец,еднаш во втори а сега е бремена за второ,другарката со два спонтани после 7 год еве ја осми месец,комшивката после 8 инвитра сега е 6 месец на 40год.значи борбата продолжува само треба да се издржи.
Нема зборови за утеха Поминав низ таков шок и јас. Колку и да ти зборат да не се нервираш, посилно е од тебе. А што е причината ти кажаа? Брзо опоравување мила.
Извини ама со ова братучетки,тетки,стринки ептен ја утеши,нормално дека ќе си роди пак здраво и право млада е здрава права.
Многу ми е жал, ова е едно искушение од Господ. Секој пат кога не тестира со најмилото гледа колку всушност сме цврста личност... Биди храбра
И мене тоа ми засмета, ама еве не сум единствената. Кога го изгубив бебето, така и мене ми споредуваа. На свекрва ми втора братучетка изгубила две деца. И такви примери. Уште повеќе ме потресуваа со такви работи. Затоа ако некој има свој пример нека сподели а не ко што рече Моник од тетки, вујни и сл. Без навреда.
@izmislena сочуствувам со загубата Те следев повремено и сега кога прочитав и мене ме погоди...Остани позитивна колку можеш, барем за таква особа делуваш, па полека со нови сили продолжи напред...А ние сме тука да те бодриме и да се радуваме заедно на нови среќни моменти
Го изгубив скоро пред 7 месец на искачање од болница си реков нека остане се тука било што било одиме напред,не паднав ни малце во депресија туку само на моменти ми беше тешко и уште мие. Еве после година ипол може сум и веќе бремена незнам. Господ никој не заборава тоа ми е зборот.
Знам, сум те читала. Ама зборот ми беше дека и мене такви кажувања од типот на овој му се случило во 8 месец, на оној на почеток, или пак дека некој по 8 години мачење добил дете не ме тешеа зашто секој со својата болка нормално и во тие моменти ми пречеа тие муабети зашто секоја жена си е засебен случај и не треба да се споредуваме со братучетки, комшики. И овие денови те чекаме со убави вести тука
@izmislena знам дека нема збор за утеха во овие моменти Животот носи моменти на радост, моменти на тага, моменти на среќа, моменти на болка... Секој со својот момент во своето време. Ако нешто може да значи оваа виртуелна поддршка, прегратка и молитва упатена кон тебе од нас во ова катче, тука сме и ти испраќаме позитивни мисли Нема збор Нема...
Здраво женички, пишувам за сите оние кои сте пред пораѓај а немате одлучено каде.... САНТЕ ПЛУС НИКАКО... Тоа е една болница полна со измамници каде на сите нивни реклами ке сретнете спонтан пораѓај 850 е со вклучени епидурална и мн др работи, а уствари ништо од тоа ... тоа е болница со манипулатори д-ри кои кога ке дојде време за пораѓај ви прават филм дека мора Индуциран кој најчесто завршува ЦАРСКИ , Ќе ви измислат причини како помалку плодова вода , презреана постелка, се сврте карлични и слично , и д-р ке ви закаже тогаш кога нему ке му одговара со тоа што ке ве исплаши .... НЕМОЈТЕ ДА БИДЕТЕ НАИВНИ, да верувате во нивните ЛАЖНИ ЗАКАНИ ... едноставно одете на второ и трето мислење да се уверите во нивната лага ... УЖАС НЕВИДЕН .... и на крајот на сето тоа кога ке откажете пораѓај и побарате капарот , уште ке ви кажат И ДОЛЖИТЕ НА БОЛНИЦАТА ЦТГ,ехо ... иако сте биле само затоа што сте им верувале ... страшно БЕГАЈТЕ ОД ТАА КЛАНИЦА .... јас лично го имав одбрано Префалениот д-р Јегени .... за кој се чудам како имам читано позитивни коментари ..... И ВЕ МОЛАМ ВИЕ ИЛИ АКО ПОЗНАВАТЕ НЕКОЈА ДА СЕ ПОРОДИЛА СПОНТАНО ВО САНТЕ ПИШЕТЕ ....
@izmislena се ќе дадам да сум до тебе да се исплачеме заедно. Нема утеха. Многу ми е тешко што разбрав... Многу ми е тешко...