LadyC да се става транспортерот ама ко јајце ке е во него, сакам легнато ко на душече. И другиот дел се спушта скроз ама не е тоа тоа криво е некако.
Јас едно 4 месеци секое сабајле јадев пола ананас. Добра сум, 31 недела влегувам Бебето си расте, витамин Ц е полн и многу ензими за варење на храната има. Без гајле
Горе кај главчето ли е малку криво? Треба таму да е како подигнато. Прашај најубаво кај што ја зема. Мене во Бебе СУпермаркет се ми објаснија.
@izmislena утеха нема ама има верба и ќе биде се најубаво еден ден.... Јас сум поминала низ две загуби те сфаќаме најубаво. Друго- дали вашите матични освен слика пишуваат што виделе? Пример срцева акција , црл итн..... Мене ништо не ми дава , а во Ремедика ми даваат.... Сигурно се штитат. А од трансфузија ми бара и слика и извештај ама давале само слика и неа се пишувало
Чуството дека ке станам мајка по 2 пат ме направи пресреќна.Mинатата Саб бевме на свадба.Си појдовме со милиот ми син за раче на пешачки не удри кола која во центарот возеше рикверц...паднавме и двајцата синко е супер немаме силни последици освен јас бидејки мене директно ме удари колата во стомакот.Заминав директно во болница лежев 3 дена, бебето е добро но докторите ми изгледаат доста загрижено бидејки бев 10 недела.Вчера бев за приска ми земаа крв со душа ги чекам рез.Мајки бидете силни верувајте воопшто не ми е лесно едното дете ми лежеше на земја а др во мене нз што му се случува.Господ е голем и сите не чува
Bez gajle mami da imalo nesto pupu odma kje vi kazele. Isto i jas doziveav bev 11 tt i togas za prv pat vo mojov zivot imavme sobrakajka. Jas bev na sovozacko sediste srekja maliot ne bese so nas pa fala mu na Boga osven sto imav mala povreda na glava dr se bese vo red. Sega sme vekje 20 tt
Messhinja vekje sum 20 tt e sega poslednava nedela, bebush non stop mrda i kako sto udira sve pojke i pojke me tera vo wc e edino sto me buni duri pojdam do wc malce kako da sum podmockana. Inaku prosla nedela brisevi i urinokultura sve mi se uredni edino ova me buni, a so prvata bremenost ne mi bilo vaka
Vcera bas koga bev na skrining istoto go prasuvav doktorot. Duri i na kivanje ili iskasluvanje mi se slucuva da mi se ispusti. Isto..brisevi, urinokultura...se e cisto. Go prasuvav dali toa e vo red i sto da ocekuvam. Toj se smeskase..mi veli navikni se... duri i poveke ke se intenzivira. Kako ke raste bebuska, taka pritiska na besikata i toa e toa... Ke si nosime redovno sekojdnevni vloski i taka..
Уште 10 дена до терминот не сум во македонија па не одам на цтг незнам ништо за бебушот пред две недели го видов напредуваше супер. Ме мачат прашања но сега како трпки имав на стомакот се допрев не го чувствував, се зачудив дали некоја од мамите знае дали ова нешто значи. Ве гушкаме со мешето феминки.
Ufff a tek sum 20 tt a za ponatamu da ne pravam muabet. Naredna nedela sum na kontrola bas kje i spomnam na maticnata
Добро утро мамички вас и на вашите мешиња Имам неколку прашања, поточно маки Јас сум со типична бременост, гадење, лошење, повеќе нагони помалку повраќање, најчесто само наутро. Немам енергија, сила, баш се чувствувам слабо. Некои денови пак ми е супер(тогаш барам симптоми ) Но има денови како вчерашниот, кога буквално го прележувам, лошо ми е, се чувствувам како болна И претходно имало, ама вчера мислам ми беше најтешко, бев преморена, ми беше тешко, одвај се истуширав и лежев цело време. Дали ви се случува и вас така? И друго да ве прашам, многу сонувам во последно време, ама не се тоа соништа слатки, туку кошмари, само лоши работи кои ме вознемируваат се будам исплашена. Црни мачки, огнови, неверства, чуда... од памет да те извадат! Се плашам дали тоа нешто значи..? Сонувате ли и вие глупости? Имајте си убав сончев ден Ве гушкам
Se sto ti se slucuva e normalno,ne se plasi.Jas ne povrativ nitu ednas ama celo vreme mi bese loso.Kaj site e taka na pocetok da se umorni i poveke ke si odmaras.Mene po tusiranje duri mi bese tesko sama da se oblecam neli fatija studovite poveke obleka jas zadisana epten.Za sonovi isto od losi polosi,stanuvam umorna i se plasam da zaspijam,sto vikas od neverstva,kavgi,mrtovci placki vo son sekoja nok.Eden den me bolat gradite i stomakot,utredenta kako da ne sum bremena i pak se nerviram zosto e taka.Ne si edinstvena,poveke odmaraj,slusaj doktori i ke bide se vo red.
Иако не сум во "Труднички" ќе ти одговорам, сето тоа што ти се случува е сосем нормално. И сонови, и гадења дури и лежење во кревет... Не се секирај и уживај
Jas sekogas sonuvam losi sonista i se kako sto nabroja. Macnini so losenje, no ne povrakav imav do 18 nedela, no samo sto prestanaa pocnav da se plasam dali e se vo red.... duri i nekoi peckanja, bockanja vo stomakot veke gi nema, seto toa me plasi. Sigurno cela bremenost na zenite sto im e prv pat pominuva vo stravovi.
Истото и мене ми се случуваше се до 11/12 недела после тоа полека полека се намалија утринските мачини .. сега веќе влезена сум во 15 недела и се осекам одлично ми се врати енергијата нема веќе гадење .. а за соништата и јас многу сонувам ама не кошмари ,кај мене се некои секси соништа,кога сум будна немам никаква желба за секс ама па кога ке заспијам само тоа сонувам
Исто е и кај мене, гадењето почнав да го осеќам само кога бев гладна, за по некој ден да имам целодневни гадења и ми беше многу лошо како да сум болна, цело време во кревет бев. Добра бев само кога спиев. Тоа траеше околу 2 недели интензивно гадење и гладна и од јадење буквално не можев да поднесам ништо. Ама не повратив ни еднаш. Малку по малку почна да ми се враќа апетитот и јас се плашев дали е се во ред. Сега имам супер апетит ама одвреме навреме без никаква причина добивам страшни нагони за повраќање кои брзо поминуваат и после како ништо да не било. За соништата и јас сонував на почеток страшни работи, сега еве ништо посебно.
Se e toa normalno, isto i kaj mene. Gadenjeto verojatno ke namali, a za sonista.. ne zbori. Moive da ti gi raskazam na psihijatar ke me pratis