Леле како себеси да се читам... лошо ми е, хаос, како болна, лошење, чуда, кошмари. Па супер сум еден ден, се будам одморена, немам нагони за повраќање, и одма немам ни симптоми и мислам дека нешто не е во ред! Ќе полудам сериозно.. мислев до мене е и мојот карактер, ама добро е да знаеш дека не си сама Нека не чува Господ и да ни дава памет и сила
И јас истото го мислам, колку и да сакам да се опуштам, да уживам како што ми посакуваат.. не бива Цело време некој страв, мисли рој, па се си велам, ајде уште некој месец па ќе бидам посмирена, но ќе видиме.
DEVOJKI toa se hormonite sto funkcioniraat vo nasiot organizam koga sme bremeni i zatoa se vika DRUGO STANJE NO SE E INDIVIDUALNO SO PRVOTO DETE POVRAKAV DO KRAJ NA DEVETI MESEC so vtorovo do 16 nedela mi se losese se e individualno a istata majka sum i za dvete
Simptomi eden den ima eden den nema pa si vikam se li e vo red. Ne mi se povraka ama postojano sum gladna. A za sonovi uzas da ti e strav da zaspies. Kako sto gledam site nie trudnici niz kosmari pominuvame. Son koj od koj polos i cuden pa koga ke stanam baram odma tolkuvanje ludilo
Со симптомите значи исти сме сите. Јас паничам зошто сега 13 недела и скоро и да ги нема. Матичната ми вика ти болна си па цело време да осеќаш нешто .... Сигурно е ок , ама пуста паника
Jas nitu ednas vo bremenosta ne osetiv gadenje, macnina, nitu pa povrativ , nitu glavobolka imav, od toj aspekt imav prelesna bremenost taka da se e normalno
Тоа е супер. Колку што гледав некои статистики одприлика 25% од жените во бременост немаат никакви симптоми, мачнини, болки. Ти си влегла во тој среќен процент. Ние останатите 75% се си поминавме и гадење и повраќање и главоболки...
јaс си велaм кешки дa пoврaќaв секoј ден сaмo дa не ми се случеше тoa штo се случи aмa ете не мoжеме дa бирaме..битнo се пoминувa се се зaбoрaвa
Јас од втори месец па се до петти месец имав огромна потреба за спиење. Ќе станев едвај ќе одев на работа ќе се вратев и ќе спиев до вечер, па ќе поседев 2 3 часа и пак спиење се до сабајле. Буквално не можев да се свестам еден ручек да направам. Не сум повраќала но имав едно никакво чуство во организмот, лошо се чуствував. Сакам да кажам секој има различни симптоми. Е после 4 ти месец, веќе од 5 ти се чуствуваш многу убаво. Тие неколку месеци ми беше најубавиот период од мојот живот. Прекрасно се чуствував и со многу енергија. Пред тоа буквално не можев да одам па се влечев едвај кога имаше потреба. За соништата, па нормално е сите имаме периоди кога сонуваме све и свашта. Ако ти се лежи слободно лежи овие месеци и уживај .
Да и тоа заборавив, премногу ми се спие. Навечер едвај до 8 да доседам и заспивам, па се до сабајле. Сабајлето пак сум како ненаспана па сакам да си дремнам и се така во круг
Neka e so lesno duso. Sekako deka ke pomini. Odmori se od se sega, i psihicki i fizicki. Te guskam silno
Мамички можеби се дискутирало и порано, но јас пак да си прашам. Од кога почна да ви се познава мешето? Јас сум при крај на 4ти месец и се уште не ми се приметува ништо...
Duso go pominav istoto pred dva ipol meseci gospod na nikogo da ne mu posaka vakvo nesto bidi silna so tebe sme site da ti kazam pravo te ISPLAKAV
Nema nekoe pravilo, zavisi od nosijata sto velat, od konstrukcijata na teloto.. Stom si veke vo 4ti, ke ti ripne kaj i da e, bez gajle Uzivaj sega vo ovie momenti. Potoa ke te tegne, ke te boli, ke te pritiska na besika, ke te podmockuva... se po red.