Znaes deka posle losoto ide arno.Sega smiri se i odmori pa so novi sili.Ovojpat so zivo i zdravo bebe.Za bilo sto tuka sme.
Исто, и јас не повраќам толку колку што само имам лошо чувство во организмот, тешко ми е, ми се лоши, и како да сум болна Така, ќе помине, симптоми-хормони
Уф... ве читам секој ден, секоја со своите симптоми... Јас првите месеци со лошењето... полудував... Само едно ми паѓаше на памет: да ме успијат и да ме разбудат кога ќе заврши тоа одвратно лошење... Навечер ако се разбудев имав нагони за повраќање... И ете, помина тоа, ама почна одвратното чешање на градите и стомакот, (ова почна уште пред 2 месеци, сега сум 31 недела) и не е тоа од затегнатост на кожата, пошто се мачкам со се што постои на пазарот кај нас а и од странство нарачувам... Од хормоните било, и се гледа дека е така. Исто така отекувам, знам дека треба да не се конзумира сол, не дека јадам пресолено, ама не можам без воопшто сол да ставам во јадењето... И склет невиден ме фаќа од се ова, ме боли се од седење на работа, а планирам да си доаѓам регуларно до последен ден (ќе земам една недела одмор да не ми пропадне одморот) ... Кога вежбам единствено ми е подобро... Вежбањето ме релаксира премногу! Едвај чекам да се породам и знам дека секој период е со своја тежина, второ дете ќе ми биде, едното ангелче има веќе 5, ама сепак... со душа чекам да ми олесне... Ви посакувам среќа на сите и пријатна и лесна бременост
Mamicki..normalno li vo 6ti mesec da se custvuva bolka vo karlicata i napred vo preponite..osobeno na levata strana ?
Сигурно е индивидуално бидејки јас сум 12та недела а мешето ми е доста изразено, дома ме зафркаваат да не сум била грешка со месеците А инаку ситна градба сум, имам 52кг и не сум мн. висока.
Јас сум 13 недела и ми се познава исто. Слабичка сум ама отсекогаш сум имала меше, може затоа. Едвај чекам да порасне ма нека боли колку сака
Jas od 12 nedela vo vtorava bremenost osekam bolki vo karlica i preponi a vo prvata gi osetiv tek u 8mi mesec istite. Mi pominaa odma stom se porodiv togas, se nadevam i sega istoto ke se sluci
Мене почна од 5 месец да ми расте стомачето..ама тоа е индивидуално и јас сум слабичка имав 55 кг кога останав бремена и пополека си ставив мала килажа и неприметливо стомачето од ден на ден си растеше, така што еве сме во 7 месец за една недела пополека влагаме во 8ми и сега сме си со баскетче во стомакот хахаха
Devojki mene me zadrzaa na bolnica zaradi pritisokot utre ke me poragaat so carski ne sakaat da se rizikuva , speak bebuso e dovolno porasnata Sega ke bidi pomala ama ke nadoknadime , samo zdravi zivi da sme dvete I Gospod da stavi raka I se da bidi vo red , guski za site
@izmislena една голема од мене те мислев деновиве ке помине поминав и јас исто како си ти физички ?се држиш ли? психички уште долго ке боли
Fizicki sum ok... bolki ima,normalno e... no izdrzlivi se. A psihicki imam ogromna poddrska od soprugot i bliskite,mnogu e vazno vo vakvi momenti. I aj veke da ne rastrevozuvam trudnici tuka...Drzte se majki,poragaj ne e strasna rabota (bar toa mozam da go kazam sega). Mnogu fala za celata poddrska sto mi ja dadovte,osobeno vo posledniot mesec. Stvarno mi znacese. Ve guskam.