Мамички добро утро Знам дека имав уште некоја мака, а заборавив да прашам Не знам како да ви кажам, ги ставам утрогестан вагиналетите еве повеќе од две недели..но последниве 2-3 дена наидов на отпор, тешко ми оди ставањето, како да нема простор, буквално одвај ја ставам таа толкацка вагиналетка. Како стеснат, затворен го осеќам отворот Се исплашив претходно не беше така, ви се случило ли, и дали е нормално тоа или не? (Извинете на постов)
Sakam da prasam dali nekoj znae od vas dali moze sam da si go prekines boleduvanjeto.Od komisija mi e odobreno eden mesec boleduvanje plus ama mi e strav da ne recat na rab ne mozeme da te cekame odi si. Pa ako se sluci nesto takvo dali ke mozam da iskoristam primer dve nedeli samo i sama da go prekinam.
Мене ми се има случено... како да навистина немаше повеќе простор...а за околу една недела престанав да ги ставам по препорака на докторот...не заради немањето простор туку немаше веќе потреба Поззз
Jas ednas pri brisenje mi protece rozevo,vikend bese maticnata ne rabotese i od strav otidov na klinika.Me pregleda stara doktorka duri me prasa dali dozvoluvam vaginalno bidejki abdomenalno ne se gledase bev 7 nedela se bese vo red i koga me prasa sto terapija primam i kazav za utrogestanite.Mi rece ke gi pies dejstvoto e isto i da ne cepkas so race kaj sto ne se cepka.Od togas mnogu polesno mi e ne mora da lezam ili da se povredam mestejki ja vaginaletata.Prasaj si ginekolog ke vidis ke ti dozvoli da gi pies i mirna ti glava.
Можеш да си го прекинеш и да тргнеш на работа кога сакаш,доколку ти се осекаш добра и можеш да работиш не е проблем
Nemozam da ti dadam odgovor na prasanjeto no ja svakam tvojata zagrizenost bidejki i jas ne sum vo MK, vo Avstrija sum i ovde osven prviot pat sto mi zedoja krv, mokracha i bris i imam eden skrining vo 20 nedela drugi ispituvanja nema i sekoj termin e na 4 nedeli ako sakas na poblisku da odish na exo, bez termin nemozi i se plaka plus 100 evra za 3D, a inaku sigurno me gleda so 2D, ako nesto ne ti e arno moras vo brza pomos ne kaj maticniot... mnogu e porazlicno od MK i ovde nema ctg vo 9ti mesec, se obiduvam da bidam smirena i da ne mislam mnogu ama nekogas nemozi inaku ti kade si ? So lesno neka ti e ako mozis napravi si termin barem za exo da bidesh po mirna, pa izvestine kako si pominala
Мамички денес бев на прво цтг, бебенцево 3100 е супер си е, мама такоџе ке гуркаме уште 2-3 недели сигурно,ама како и да е за 2 недели на контрола
Веројатно сметаше дека е рано, докторката ми рече ако евентуално приметам некои промени кај бебето,да не го чувствувам толку интензивно или јас ако имам промени кај себе од типот крвав исцедок, имам болки...во тој случај ке си дојдам порано.
Девојки утрово ми пукна водењакот, болки уште немам, веќе ми стана сумливо, да се надеваме дека нема на царски да завршам
Da mnogu e bitno dvizenjeto na bebeto doktorot vika barem deset pati vo denot a jas dali go osekav da mrda i do sedum pati no se e individualno jas od 36 nedela odev na ctg
Мене ми пукна сабајле во 05:30 а болки добив дури накај 15:00. Се породив природно вечерта во 22:00. Со лесно
Jas i porano mnogu piev voda sega uste poveke.Bez razlika sto i da jadam non stop sum zedna i kako sto vikas cela nok pijam voda.
@manako1 Прашав зошто сега ме испаничи една пријателка.Ми вели чим навечер пиеш вода мора да си го провериш шеќерот.Се исплашив,никогаш ја немам прашано докторката кога проверувам крвна слика што се е проверено во неа,а факт е дека и навечер пијам вода како и преку ден.
Тоа сигурно не важи за трудници. За нас најбитно е да сме хидрирани, колкку повеќе вода пиеш толку подобро. Јас порано една до две чаши на ден, а сега прво почнав со сила да пијам па сега веќе сум 32недела само ми бара телото, обавезно над 2 литри на ден и станувам преку ноќ понекогаш. Слушај си го телото. Поздрав Инаку не знам дали си водолија во хороскоп бидејќи така си потпишана, јас сум водолија и често се пронаоѓам во твоите мислења, си велам до знакот е.