Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Мамички добро утро :*

Знам дека имав уште некоја мака, а заборавив да прашам :$

Не знам како да ви кажам, ги ставам утрогестан вагиналетите еве повеќе од две недели..но последниве 2-3 дена наидов на отпор, тешко ми оди ставањето, како да нема простор, буквално одвај ја ставам таа толкацка вагиналетка. Како стеснат, затворен го осеќам отворот 8-| :wasntme: Се исплашив претходно не беше така, ви се случило ли, и дали е нормално тоа или не? (Извинете на постов)

2. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Sakam da prasam dali nekoj znae od vas dali moze sam da si go prekines boleduvanjeto.Od komisija mi e odobreno eden mesec boleduvanje plus ama mi e strav da ne recat na rab ne mozeme da te cekame odi si. Pa ako se sluci nesto takvo dali ke mozam da iskoristam primer dve nedeli samo i sama da go prekinam.

3. Lea_85

Lea_85 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    206
    Мене ми се има случено... како да навистина немаше повеќе простор...а за околу една недела престанав да ги ставам по препорака на докторот...не заради немањето простор :)туку немаше веќе потреба
    Поззз

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  4. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Jas ednas pri brisenje mi protece rozevo,vikend bese maticnata ne rabotese i od strav otidov na klinika.Me pregleda stara doktorka duri me prasa dali dozvoluvam vaginalno bidejki abdomenalno ne se gledase bev 7 nedela se bese vo red i koga me prasa sto terapija primam i kazav za utrogestanite.Mi rece ke gi pies dejstvoto e isto i da ne cepkas so race kaj sto ne se cepka.Od togas mnogu polesno mi e ne mora da lezam ili da se povredam mestejki ja vaginaletata.Prasaj si ginekolog ke vidis ke ti dozvoli da gi pies i mirna ti glava.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Можеш да си го прекинеш и да тргнеш на работа кога сакаш,доколку ти се осекаш добра и можеш да работиш не е проблем

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  6. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Nemozam da ti dadam odgovor na prasanjeto no ja svakam tvojata zagrizenost bidejki i jas ne sum vo MK, vo Avstrija sum i ovde osven prviot pat sto mi zedoja krv, mokracha i bris i imam eden skrining vo 20 nedela drugi ispituvanja nema i sekoj termin e na 4 nedeli ako sakas na poblisku da odish na exo, bez termin nemozi i se plaka plus 100 evra za 3D, a inaku sigurno me gleda so 2D, ako nesto ne ti e arno moras vo brza pomos ne kaj maticniot... (facepalm) mnogu e porazlicno od MK i ovde nema ctg vo 9ti mesec, se obiduvam da bidam smirena i da ne mislam mnogu ama nekogas nemozi :worried: inaku ti kade si ?
    So lesno neka ti e ako mozis napravi si termin barem za exo da bidesh po mirna,
    pa izvestine kako si pominala :hug:

7. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Мамички денес бев на прво цтг, бебенцево 3100 е супер си е, мама такоџе :) ке гуркаме уште 2-3 недели сигурно,ама како и да е за 2 недели на контрола :)

На Miami1, Belabelinakinder, Natasa. P и 4 други им се допаѓа ова.
  8. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Zosto za dve mene sekoja nedela mi pravea ctg ikontrola na eho

9. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Со лесно ... :* :hug:

10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.342
    Вчера наполнив 31 недела. Денес ми е прв ден од 32 недела. Дали денес влегов во 8ми месец?

11. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    @gjoker4e јас како што знам од 31 полна си 8ми

Прикачени фајлови:

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Веројатно сметаше дека е рано, докторката ми рече ако евентуално приметам некои промени кај бебето,да не го чувствувам толку интензивно или јас ако имам промени кај себе од типот крвав исцедок, имам болки...во тој случај ке си дојдам порано.

13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.577
    Добро луѓе навечер дали пиете вода? Јас и по цел ден но и навечер се будам и пијам вода

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  14. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Девојки утрово ми пукна водењакот, болки уште немам, веќе ми стана сумливо, да се надеваме дека нема на царски да завршам

На Miami1, elena.mak, Belabelinakinder и 2 други им се допаѓа ова.
  15. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Da mnogu e bitno dvizenjeto na bebeto doktorot vika barem deset pati vo denot a jas dali go osekav da mrda i do sedum pati no se e individualno jas od 36 nedela odev na ctg

16. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    Мене ми пукна сабајле во 05:30 а болки добив дури накај 15:00. Се породив природно вечерта во 22:00. Со лесно :)

На Belabelinakinder и butterfly.mk им се допаѓа ова.
  17. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Да се надеваме

На Emana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Jas i porano mnogu piev voda sega uste poveke.Bez razlika sto i da jadam non stop sum zedna i kako sto vikas cela nok pijam voda.

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  19. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.577
    @manako1 Прашав зошто сега ме испаничи една пријателка.Ми вели чим навечер пиеш вода мора да си го провериш шеќерот.Се исплашив,никогаш ја немам прашано докторката кога проверувам крвна слика што се е проверено во неа,а факт е дека и навечер пијам вода како и преку ден.

20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.342
    Тоа сигурно не важи за трудници. За нас најбитно е да сме хидрирани, колкку повеќе вода пиеш толку подобро. Јас порано една до две чаши на ден, а сега прво почнав со сила да пијам па сега веќе сум 32недела само ми бара телото, обавезно над 2 литри на ден и станувам преку ноќ понекогаш. Слушај си го телото. Поздрав :)
    Инаку не знам дали си водолија во хороскоп бидејќи така си потпишана, јас сум водолија и често се пронаоѓам во твоите мислења, си велам до знакот е. :D :hug:

На Miami1 и V.odolija им се допаѓа ова.