Јас бев два пати со провокација,и се породив за час и пол природно. 4 прсти не е малце така да ништо чудно да си добиеш природни болки во текот на ноќта Со лесно
jas se porodiv so provokacija i dosta lesno pominav, brzo se otvoriv i ne bea nesto neizdrzlivi bolki, i se porodiv prirodno, ne se plasi i probaj so provokacija ako taka te sovetuva doktorot.
Кај мене после 3 дена.. исто бев со поминат термин и после прв вагинален преглед ми падна чепот, а после три дена природни болки добив
Прв триместар: PAPP-A + Free Beta hCG ++ Nuchal translucency *8 – 14 GS /слободен βHCG + PAPP-A → PRISCA – 1 Втор триместар: Double Test: AFP + HCG или AFP + Free Beta hCG *12 – 19 GS /AFP + слободен βHCG → PRISCA – 2 Triple Test : AFP + HCG + u-E3 *14 – 22 GS /слободен estriol uE3 + AFP + HCG → PRISCA – 3
Јас сум во Англија и овде нема цтг ниту пак одам во болница за ехо ми имаат назначено жена обучена за бременост и таа се грижи за мене ме посетува и дома се грижат многу но брисови крв такви работи исто и овде само на почетокот проверија. Но пак за породување овде ко царица те третираат не како кај нас на бокс сами ги оставаат. Ти која недела си. Само убави работи на сите мамички.
Мукозниот ми падна и после 4 дена ми пукна водењакот па почнаа болките и за 5 часа бев породена. Така да секој различно не можеш по никој да се водиш
Pogreshno me razbra verojatno. Skrien sheker e regularna proverka koja e vo opfat na ostanatite proverki koj sega gi vovedoa vo zadolzitelni. Pienje voda ne e nikakov simptim na pokachen sheker. Normalno e organizmot na trudnicata da bara pogolem vnez na voda i toa ne e simptim na pokachen sheker. Drugi se simptimi i pretpozicii za skrien sheker t.e. gestaciski dijabet. Ne sekoj matichni gi nalozuvaat odredenite i bitni proverki. Eve ima trudnici na koj matichni ne im kazale ni prv skrining i priska deka se pravat i se bitni, redivna krvna slika sekij mesec so mokracha i urinokultura, vtor skrining i skrien sheker. Kako i sekoj mesec proverka na cervix/grli na matka, ph na vagina i placenta. Eve sve ova shto nabrojav mojata matichna nit spomnala nit mi napravila 50% od toa ednostavno tera po starski. Si idam na privatno kade sve ova e rutina sekoj mesec za niv i sum raat eve 31na nedela. Ubava vecher.
Zdravo mamicki dali vi se ima sluceno da imate bolki na levata strana kaj srceto i da vi e tesko i sinojka i sega vo isto vreme me boli
Болките беа мнг јаки дека 12 часа чекав со пукнат водењак,1 прст отворена без болки до провокацијата. Железото од креветите го гризев, среќа брзо нап добив и синко излезе.само со едем нап ☺