Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Imav nekolku pati takva cudna bolka, najtaze deneska bukvalno od stol nemozev da stanam kako me secese bolka nekoja cudna, no kratko traeshe. Veruvam deka e i sum sigurna, deka bebe nekako se namestilo ili stisnalo nekoj nerv i od toa e bolkata. Znam sum citala po google deka se deshava ako e namesteno ili stisnalo/udrilo po nekoj nerv da se ima nekoja bolka. Ne veruvam deka e nishto losho pa ni strashno.

На Natasa. P и Вереничка им се допаѓа ова.
  2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Devojki moram da ve prasham vas koj ste se porodile veke ili onie koj ste nad 30ta nedela. Od ponedelnik vlagam vo 32ra nedela. Sega beshe baba mi na gosti i me nema videno sigurno 3meseci. Pa mi vika : aaaaa ti kaj i da e ke se porodish porano spushten ti e stomakot. Eve si otide i ja mu ja mislam od pamet se izvadiv iskreno. Inaku sum sitna konstrukcija, samo stomak imam ostanato sum si ista kako prethodno. Bebe vo 27ma nedela beshe 1200kg i kaj maticna i kaj privatno sto idam i mi napomenaa deka ke e poktupno bebe. Inaku cervix na posledna kontrola vo 27ma nedela si beshe 3,8sm. Dali e mozno od tezinata na bebeto stomakot da e podole? Ili od sto sum positna konstrukcija i poniska pa da od tezina stomakot da e podole? Neznam kako da go formuliram prashanjeto za da objasnam poubavo ;) kako se gleda ako se spustil stomakot i kao porano ke se porodi zenata? Cela sum vo prashalnici se izvinuvam na dolgiov post.

3. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Да најверојатно кај тебе е тоа.
    Но ние сме мали, не верувам дека е тоа 8ма нед сум јас.. :$

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Cestito golemo neka vi raste

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Zdr da ve prasam dali vi se ima sluceno da ve pritiska nesto kaj gradite duri i tesko disam i osekam kako grutka nekoja da mi stoi.Do sega ne mi se slucuvalo vakvo nesto i mi se losi imam nagon za povrakanje a nemozam

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    Ne se zamaraj,mene stomakot mal mi e a spusten mi e od 27 nedela do kolena ,odvaj odam od nego pa eve si guram i 36 stignav,ic ne se sekiraj ,pojke odmaraj,pa stom i imas golemo pupe zato i taka deluva,uzivkaj si :*

На majavel1, Ano и sofi2107 им се допаѓа ова.
  7. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Fala ti naj najmnoguuuu i so lesno do kraj da si terash i shto ubavooooo ushte nekoja nedela ke si se gushkate so bebe :*
    Ama stvarno za ova se raspametiv em baba mi em pred nekoj den edna drugarka mi spomna :( abre se zamisliv preska duri se isplashiv. Tek u ponedelnik sum na kontrola redovna. Tochno e mi tezi stomakot osekam tezina shto veruvam e normalno, ali sve si rabotam muka neam generalki niz doma, bukvalno sve si rabotam pa si vikam da ne e do toa da ne preteruvam. I mocam bre na 5min bukvalnoooo mi zdosadi ;)

На Надежна му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    I jas isto i od panika zedov i si lezev samo i na kontrola na doktorot mu vikam sega da se dvizam povekje za da se porodam polesno ili? I toj mi odgovori toa sto stomakot ti e do kolena ne znaci ni deka brzo ni deka lesno kje se pirodis,samo deka bebeto se nateznalo nadole ,a ne znaci ni deka kje se pirodis prirodno ,gjabe stomakot e do dole koga nemas kontrakcii,i ne se zamaram od togas ic,gushki :*

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kara1

kara1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    101
    На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mecolino

mecolino Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    233
    Zdravo devojki I od mene , na 16.02.2017 donesov na svet najubava majkina princeza , se porodiv na 36+1 so carski rez odlicno pominav , bebuso e pomal no ke porasnime , ke cicame I ke se galime , vi posakuvam na site samo ubavini , ve gusnuvam I baknuvam

На butterfly.mk, Artemida81, Annath и 28 други им се допаѓа ова.
  11. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    jas sum eve 28 nedela i stomak mi e nisko od ko pocna da mi raste da se poznava podobro nisko ja nosam bebuska , daleku od poragaj :nod: ostaj dr ti dok najubavo si znae si gleda i taka si se postaveni becinjata i zatoa taka izgledame i ja sum onaka so sitna konstrukcija slabicka bev koa ostanav i sega kako ide se popraiv samo v meshe i taka mi nisko i zatoa i bolkicki si imam vo jajnici cesto kako raste vo posl vreme me pritiska se poeke ama ke izdrzime posl meseci brzo minat :) pa i babicka te ispanicila :lol: toa spusten stomak pred poragaj e primetliv bas ko naglo da podpadnue ama toa e taa nedela misl bas koa se sprema beba za izlevanje :lol: neka kazat poiskusnite porodeni mamicki za toa ...

aaa @Вереничка i mene mi se desilo bukvalno bas taka ko da ne presece naednas preponi sve ko ukocena i sramna koska bolki nekoi aj velat se osekal napor od kako rasti se poeke vo posl meseci ama i ti si skoro a i mene mi se imase deseno i prvite meseci ama ne bilo opasno :) normal ete koj spomna si imalo i toa pricina za taka ama i dok velat se dur e lesna bolka ne e opasno ako e neizdrzliva i dolga togas da se obratime kaj niv .. :) a stresot namali go posebno na pocetok on mora da se trgne sega ti e najbitno a i do kraj da si smirena opustena relax :) napij secajce nesto ili toplo mleko so med i nekoa lesna komedia relax za tebe :)
    So lesno kaj site meskovci :l::l:

На Luna91, Вереничка и sofi2107 им се допаѓа ова.
  12. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Cestitkiii neka e ziva i zdrava :l:ajde ke porasnite bitno si se olesnila sega guskajte si se miluvajte vase vreme pocna sega :) :l:

13. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Честитки мамичке,да сте живи и здрави :hug::f::sun::hug:

14. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Cestitki

15. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    Cestitkiii,zivi i zdravi da ste,sega samo guskanje i papanje i kje si porasnete :*

16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.055
    Допаѓања:
    40.396
    Честитки. Што убаво. Сега само гушкајте се и растете.

17. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Chestito majchinstvo. Chestitki i kerkichka da e ziva,zdrava i najubava devojka da bide :*

18. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    @Poppins :) Ma ostaj nekogash bez pamet luge samo kolku da lupnat neshto. Ja toa si se chudev pa i na kraj vikam : abre luge ovoj stomak i vnatre bebe sea skoro 2kg plus plodova voda, placenta toa e tezina normalno e da e taka postaven na sitna gradba, shto da go drzi normalno e tezi ;) pa ushte koga pochna .... ama mora i crna linija da imash za mashko dete.... hahahha abre se iznasmeav. Aman vikam so tie selski babinski prikazni. Ete nemam i nemaat i drugi sto gi znam ;) ama toa e aj ke se izdrzat nekoj muabeti pa i ke te nasmeat, nekoj i od pamet ke te izvadat. Ubava vecher imaj i galni go bebe od nas :*[/QUOTE]

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.297
    Допаѓања:
    76.393
    Се шири матката, не се секирај уште штрекања такви ке имаш :) Лежи си така ако ептен те заболува, се е добро доколку не боли цело време, ако поминува не е страшно :)

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  20. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Cestito,da e ziva i zdrava princezata golema da porasne.