За сите идни мајки, еве една песна за Вас. Детето е најубавото нешто, па уживајте во секој миг во текот на бременоста
Eve me i mene vo 32 ra, od ponedelnik ja pocnuvame 33ta isto i jas samo zboruvam ajde koga ke se porodam, veke maka me faka, sto od ne spienje, sto od nemokjnost se sama da zavrsam. Do prodavnica da otidam da ispazaram dve l mleko/sok, nemozam da se donesam do doma... denes setavme po prodavnici, na sekoj pola h sednuvav da zdivnam, srekja barem nozete ne mi se nateceni. Jas sum samo malku zagrizena sto mi e spusten stomakot, nekako kako da mi se svlece nadolu odednas. Bebus samo neka e ziv i zdrav, mrda kloca se butka, racinja i nodjinja ni pokazuva Najcesto gazeto mi go vrti pa go tapkam po nego taman ke si legnam premorena, toj nastapuva, pa se borime so spienje. Pred 2 nokje nemozam da zaspijam, a sabajle od 9h sum veke na noze. Srekja sto sum samo vtora smena na rab, inaku neznam kako ke izdrzuvav. Maka so grbot pocnav da si macam, pleskite mnogu me bolat, pa legnuvam na tepih kolku mozam na grb da izdrzam legnata, da se pododmoram. Tuku so tezina kako ste? Ti, bebus? Jas so 56 pocnav, veke 16 kg bev do minatata kontrola popravena, mesecov mislam deka nemam mn kg kaceno. Od slabicko devojcence, kako rambo stanav vo racete, celulit po mene kolku sakam i nekam, ama strii do sega nitu edna da se pojavi ke slabeeme letovo so bebus na podolgi setnji Iiii najbitnoto!!! Cestitki ogromni do novite mamicki! Zivi i zdravi da vi se bebuskite!
@Mari-Ja за клоцање да не збориме. Црева ми испреврте дечково мој. Особено откако ќе јадам и кога ќе легнам. Јас до сега поправена сум 9 кила, а бебче минатата недела на контрола беше 1.700 грама. Гинекологот ми рече било за една недела поголемо по мерките.
I jas sum primetila koga jadam deka e najsrekjen najmnogu preta hahaha ako bide takov i podocna barem ke si nemam maka Nedelava sum na kontrola pa ke vidime za tezina, vo 29ta koga bev bebus bese 2200 prasav samo koj ke go raga ako prodolzi vaka da raste ke vidime sega dali stagniral ili sme uste pogolemki Neznam apetitov jas kako da go skrotam, postojano sum gladna, ama mnogu gladna! I kolicinski jadam poveke... na sekoi dve ned imam omileno jadenje, nedelava bese pomfrit na red, pa mislam deka isprziv okolu 4kg kompiri nikogas vo zivotov takva strvnost za hrana ne sum imala. Propustam li obrok, mislam deka ke se onesvestam... @gjoker4e kaj mene obratno pa bese, na pocetokot tecnosti recisi i da ne piev, zatoa sega sum zedna postojano, a vo wc recisi da ne odam. Taka da kaj sekogo razlicno.
Ве читам и вака ќе ви одговарам за вашите маки и болки дека се е нормално да не се грижите. Ако докторот рекол така, така е. . Се грижев и јас многу, претерано ама помина, и кога излезе од мене тој бебушот најсладок и најмил абе не можев да си поверувам дека јас сум го носела тоа мало човече од крв и месо внатре а не го ни сеќав дека ми стои во стомак буквално, само кога мрдаше ама мрдањето и целиот процес кога излага се два различни поими. Кога ќе го родите и ќе излезе буквално ќе останете занемени и ќе се прашувате тоа ли го носев јас . Биднаа и маки и тешкотии од бееменоста, денес се жалите утре ќе думкате и кога ќе го оставите и вие ќе се клатите со ногата од навика ќе молите некогаш во ноќите за тронка сон и ке си велите макар една ноќ да ми се врати стомакот па да поспијам и да се одморам, болки во нозете ужасни стомак сплеснат бебе до вас кенка . Интересно е .. Факт е дека колку ќе се наспиеме во еден ден утре пак ќе ни се спие затоа нема да ви речам користете оти нема да искористите ништо. Утре пак ќе ви се спие туки спремајте се за првите најтешки непреспиени ноки што ви следат, правата недела е најтешка но поминува за миг и се остнува спомен и арно и лошо а децата си растат така или онака.. после се е полесно и човек навикнува и стекнува да живее од тој мирис, тие очи и таа душа што зависи од вас
Јас сум 20 недела и како тебе цело време сум во вц. Навечер станувам сигурно по 5 пати. Па ако се напијам нешто повеќе неможам да излезам од вц. Некогаш си викам да си ја постелам кадата и таму да си спијам 
Мешиња да ве прашам нешто, прва бременост ми е и сношти дури си лежев осетив нешто како мрдање во стомакот ама незнам дали беше бебето пошто сношти имав гасови инаку 16 недела сум. И сега се мислам дали беше бебето или така нешто ми се причинило од гасовите Инаку на ноќе не станувам за во ве це ама премногу се превртувам на секои 5 минути и секогаш сум полу свртена на страна ама повеќето сум како на стомак легната си велам нема гајле
Јас исто кога бев негде 16-17 недела незнаев дали се внатресни гасови или бебуш на крај после недела дена од тогаш се испостави дека бил бебушот така да можно е и кај тебе да е така
Значи повторно син иако дома сите беа за женско,јас потајно си сакав пак машкооо Инаку сме добри ги чекам сеуште рез од крв за даунодов синдром.
Женички до кога можам да терам со зрела постелка? Веќе сум 36 та недела.... Само не знам од кој степен зрелост, инаку денес го гледавме на ехо 2.700 кг е, ситно бебче, но не е битно колкаво е, битно да е здраво и право. Ситно броиме... Со лесно на сите
Женички јас сум на почеток на 5ти ама од градите почнува да ми тече секрет... дали е нормално волку рано вака се испаничив малку... :/
Да ама 5ти месец сум скоро пола бременост... и до крај ќе биде вака? И проѕирно со бело е течноста...