Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Sigurno si mislela na priska,te prasav zosto jas pravev prenatalen zatoa.

2. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Јајца од препелица живи да јадам ли? Некој да ве советувал слично заради покачување на хемоглобин и општо подобрување на крвна слика?

3. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.126
    Za
    Za podobruvanje na krvna slika pij si poveke kakao I madzunot e mnogu dobra za krvta I zelezoto.

4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.055
    Допаѓања:
    40.395
    Живи јајца јас колку што знам не се препорачливи во бременост.
    Пробај како што ти пиша Милс со маџун или направи го лекот со семе од коприва во мед со лимон.

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Mama priska pravev am i za dr praves deka imav nezgoda imam napisano i eve se javia rez se super.me udri kola i imav voznemiren plod i grcevi.

6. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    Zenski dali e normalen strav pred poragjaj od aspekt dali bebeto e ok,dali gi ima site race,noze,prsti,usi :( sedam i dva tri dena samo toa mi se vrti niz glava,dali khe bide bebeto ok,da ne mi go smenat vo bolnica i milion drugi ludi idei,vie sto ste porodeni ili pri kraj dali i kaj vas bese vaka,kje poludam od grizi :(

7. lilipus

lilipus Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    365
    Јас сум 21 тт и иста сум јас.. а да и пијам мн течности посебно вода

8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    13.504
    Жени, како се справувате со стресот во бременоста, кој е неизбежен за жал? Овој месец особено маж ми ми приредува такви ситуации :worried: Кажете совет. Јас сум чувствителна и затоа дозволувам да влијае тоа на мене. И он го прави тоа ненамерно, ама ете.

9. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    Ne sakam da zboram,nervozna i pod stres cela bremenost,jadam zivi lugje ,se me nervira a bre zivcite mi popustija i neznam ni jas nikako ne se spravuvam si se nerviram sekoj den,samo se tesam sto citam deka 70% sme takvi,auuu vakva nervoza me nema drmano cel zivot :(

10. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    @Ano @*Mila24* фала за советите, и повеќе од тоа веќе правам. Ме интересира некој да знае конкретно за јајцата од препелица кои се ризиците од јадење живи?

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Најди си некоја занимација. Знам дека ти е тешко се при крај си но пробај да буричкаш по нешто и да не мислиш на вакви работи. Сепак докторите си ја знаат својата работа, ако ти кажале дека се е во ред се е во ред немој дополнителни стресови да си правиш. Уживај си и чекај си болки. Со лесно ;)

На Bebulleee, Mari-Ja и Надежна им се допаѓа ова.
  12. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Ве молам кажете ми што значи жолт густ исцедок, цел ден го имам и сум загрижена, досега не ми било вака, што може да биде можеби инфекција или настинка :worried: загрижена сум. И еве сега дури лежам чуствувам слаби болки долу ниско.

13. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Salmonela ako ne se lazam se dobivase od jajca i salami.
    Nemoj zivi nikako. Vareni, przeni dobro mozes sekoj den po max dve ili poveke ama samo belkata.
    Jas so zelezoto sum slaba, pa jadam med so seme od kopriva i leneno, na sabajle edna lazicka i malku limonada ili ceden sok od portokal. C vit go vrzuva zelezoto. Sokovi pijam cedeni od cveklo, morkov, jabolko i se dr sto se najde vo friz od ovosje i zelencuk. Toa e za krvna slika bomba.

@orhideea za gust i zolt iscedok najdobro da proveris utre da ne e nekoja infekcija, a prostor za panika nema mislam deka. Se mi e nekako normalno vo bremenost da se slucuva. Pokaceni leukociti, iscedok, krvna slika itn, taka da bez gajle. Jas iscedok kremast, bel imam cela bremenost. Na pocetokot mi dadoa nekoi vag preventivno, ama ne gi koristev voopsto.

Tuku da mi kazuvase nekoj deka tolku mislenje ke udrime za imence, nemase da mu veruvam. Internacionalno masko imence, interesno, ne sekojdnevno da e, a da ne e Luka, david, matej... eve 8 mes nikako da smislime (facepalm)

Последна измена: 19 февруари 2017
    На orhideea, Neodlucna, sofi2107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.055
    Допаѓања:
    40.395
    Ризикот е да се закачи салмонела како и кај секое друго јајце.

15. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.577
    А чај од коприви?Тој е исто така многу ефикасен во покачување на железото.Иако мислам дека сепак не смее да се пијат природни чаеви.Што мислите?
    Домашниот маџун е безбеден за трудници?
    Инаку и јас имам мед со семе од коприва ама страв ми е да го пробам бидејќи знам дека кај некој може да направи алергија.Сепак мислам дека ќе пробам прво со пола лажичка.

16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.055
    Допаѓања:
    40.395
    За чајот од коприва незнам. Мене ова со коприва со мед ми го кажаа пријателки што го практикуваат за децата. Имаш индикации да си алергична на мед или на коприва? Обично алергијата се јавува кај луѓе кои инаку се алергични на мед.
    Инаку и калинката била многу добра за железото за тие што не знаат.
    А за чаевите генерално никаде не пишува децидно дека не смее (освен исклучителни типови). Јас си пијам од време на време чај од камилица, планински, мајчина душичка и не сум имала проблем.
    А за маџунот јас го конзумирам, ама купечки од виталија.

Инаку јас се изненадив кога дознав дека суплементи за железо не треба да се конзумираат со млечни производи. Односно минимум 2 саати пред и после.

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Hahahaha se pronajdov so iminjava ;) eve ne i nas 8mi mesec i koga i nekoj da me prasha za ime...vikam Bebe se vika seushte ;) jas imam 4 iminja ushte od start i eve den denes ushte nemozam da se odlucham za koe. Na mene chekaat site ;) Jakov, Stefan, Vanja i Oleg :* Daj pomagajteeeeeee :worried: :)

На orhideea и Ano им се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.055
    Допаѓања:
    40.395
    Убав избор. Сите се убави имиња. Ама јас би играла меѓу Јаков и Олег. ;)

На Belabelinakinder, sofi2107 и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  19. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.577
    Не сум алергична.Секој ден во лимонада ставам мед,а и така го јадам на периоди.И чај од коприва сум пиела,ама откако ми кажаа дека комбинацијата е доста јака и може да предизвика алергија некако не ми се ризикува.
    Но веројатно ќе пробам како што реков,зошто од сирупот немам некое фајде,пак си е низок хемоглобинот.
    За маџунот еве сега разбрав од темава, а за чај ќе прашам.
    Од имињата јас во потесен круг би ги ставила Јаков и Стефан.
    А многу ми се допаѓа името Алексеј.

На victoria и sofi2107 им се допаѓа ова.
  20. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Od cetirite navedeni, Jakov mi e favorit! Stefan ime na 90tite mi e, mnogu cesto. Vanja unisex deka, pa ne bi. Oleg mi e mnogu ubavo imence, me asocira na poznat pijanist ili prof lizgac na mraz :)

На stevemila, Elenche87 и sofi2107 им се допаѓа ова.