@Ano i @Mari-Ja @V.odolija Aleksej se vika vnukmi najubav na teta utre t.e denes pravi 1na godinka Vanja mi e onaka otsekogash mi bilo simpatichno ime. Rusko e i e unisex i malku ke buni za zal. Stefan e znam chesto ama koga barav iminja naidov na eden numerist ili kako i da gi vikaat, navistina imashe ubavo pishano za znacenjeto na toa ime i za lichnost koja go ima toa ime. Jakov mi e specifichno i zvuchno. A Oleg e Rusko ime i mi e bash retko i nekako sexsy Eve go ova zaa imeto Stefan i navistina me fascinira pa i nekako mi se dooaga http://www.nadlanu.com/pocetna/zaba...-bogat-i-slavan-ili-mucenik.a-252564.813.html
Mene najmnogu mi se dopaga Stefan, nekako svetsko mi e imeto, bas vcera mu vikam na maz mi mn go sakam imeto stefan samo sto imame vo pobliskata familija dvajca so toa ine. Steta
Jas imav takov iscedok I mi pokaza kandida na mikrobioloski a I velat normalno e da se ima sekret vo bremenost nemora nisto da znaci, stavav kanesten 3 vaginaletki I se uste imam isti iscedok mislam deka uste ja imam kandidata, ke mozam li prirodno da se porodam so kandida?
Fala vi devojki Jakov i Stefan se vo igra Ostanuva na kumot da odbere edno od ovie dve, da mu napravime chest kako kum.
Ne si edinstvena i mene mi se vrtea vo glava takvi ludi raboti vo glavata, a doktorot vika pa dali si ti luda pa neli gi gledavme site organi na skrining i site delovi od teloto se vo red, a za menuvanjeto na bebe vo bolnica normalno e bidejki po televiziive slusame sekakvi gluposti. Ne se sekiraj pozdrav
здраво мамички, не ви пишувам многу од што немам што да кажам, а ве читкам секој ден. од денес ја почнуваме 38 недела и како се ближи термин ме фаќа страв што и како ќе биде, дали се ќе е во ред и така. @Надежна мила не си единствена, и јас почнав да паничам. во саботата дури отидов во болницата да ми направат цтг не ја осеќав момата да ми мрда, бев многу исплашена ама се беше во ред. најдобро е да не мислиме и да останеме со ладни глави да мислиме на најубавото нешто што допрва ни доаѓа. ве сите и @mariz добредојде повторно во темава мила *
Фала @i-v-a-n-4-e Да земам да закажам на гинеколог да одам, па официјално да ви се придружам лелеле пак во оваа тема, живи радости сум
Абе жени да ве прашам. Нормално ли е на моменти како да снемувам воздух и не можам убаво да земам, плус и носот сам од себе ми се затнува и одзатнува? П.С. 37+3 сум
Омекнато грло на матка имам во 32+ недела. Некој искуство вакво има ли? Утрогестан ми дадоа да ставам по едно навечер. Стефан ми е мнг убаво име и највеќе ми се свиѓа што е безвременсо и интернационално.
Хелооооо Еве не и нас, 39 недела. Некако многу слаби бебе мрда, особено вчера, кока кола пиев , благо јадев едвај да мрдне. Нема место веќе, па викам време му е да излегува. И мене ме фаќа страв од пораѓај, се секирам за бебето ..... За спиење - спиете само на страна, никако на грб. Јас кога лежам на гарнитура само на страна сум. На грб ми рече гинекологот дека е опасно, а јас и ко ќе легнам ме притиска и воздух снемувам. И јас исто снемувам воздух, нос ми тече.... Поз и честито на @mariz. Баш ми е мило, на сите господ дечиња да дава.
Zdr zenski da ve prasam denes so taksi za malku soobrakajka ke imav. Epten se potresov. Dali tie nagli dvizenja vo kolata levo desno bi mozele da mu nastetat na bebeto Cela sum vo panika. Ne me boli nisto ama pak stres. Ne se udriv nikade ama me plasat tie naglu dvizenja sto bea.