Хелоууу Мамички еве не нас 39+3 ни се ближи крајот,како вчера да пишав дали ме примате во друштвото ви благодарам за дружбата и советите ... сега ја чекам принцезата на мајка најубава , некако не и се излага ,си плива ја осеќам ,возбудена и исплашена сум само со лесно да пројде сии викам и едвај чекам да ја гушнам да ја мириснам ..
Meshkovci dobar vi den Denes sme 31+1 i samo shto se vrativ od kontrola. Dolzina na cervix vo 27ma nedela beshe 3,9sm, a denes 3,1 sm. Moze li da mi kazete kako beshe ili kolku e kaj vas? Dali e okey? Doktorkava mi vika : aman zeno namali so aktivnosti trudna si iskreno ovie 2 nedeli preterav so generalki po doma pa ushte i zafcera sama premestuvav trosed,dvosed i fotelja ko mrdnata. Ne me faka mesto. Inaku sinko tezi celi 2kg i so glavceto e nadole ushte od 27ma nedela i beshika mi pritiska, u wc sum na 10min.
МилаMila mene cervix vo 23 nedela mi bese 3cm i eve me guram vekje pola 9ti mesec i aber nemam od ragjanje,taka da ne se zamaraj,ostaj so bese kratok bese i mek i site vikaa miruvaj jas si odev na rabota celo vreme,a sega ko treba eve ne izleguva,uzivkaj si
Vo pravo si nema pravila kako treba da bide ke bide, veruvam sve ke si e super. Ti znachi nabrzo so bebe ke se gushkate mmmmm ti posakuvam samo so lesno da ti bide i najubav poragaj da si imash
Кај кого како... Жено сега си во најкритичниот месец, доста со чистење и генералки. Со цервикс 3 см и бришење прозори добив болки во 32 ра недела, ме задржаа на болница, Примав инфузии, за 6 дена ме пуштија и сите ме караа, батали се... Бебо е најбитен. По 10 дена се вратив пак, контракции до 100 ка уште 10 дена на болница со инфузии кои течат по 30 саати. Да пукниш. Еве ме денес дома и веќе влезена во 9 ти, јас ти кажувам за твое добро. Пази се, не си играј
Fala ti mila, znam deka e taka. Ali ja sum cel zivot hiperaktivna nemozam da sedam me faka nervoza. Cela bremenost sum aktivna pa i preaktivna Sega mi kaza doktorkava da namalam malku zasto i bebe tezi i dopolnitelen pritisok mi pravi, em sum i sitna a golem stomak.I eve od denes ke namalam relax ke bidam za promena. A ti gali go bebe i nabrzo ke si se gushkate stoooo ubavoooo So lesno i ubavo da ti e do kraj i poragaj najubav da si imash.
Мамички едно прашање, дали мора да ти падне мукозниот чеп пред пораѓај или може тоа и при пораѓај да се деси .. прашувам зашто обично на сите има паѓа неколку дена па и недели однапред.. јас сум 39+3 и нема никакви знаци за пораѓај
Со двете ќерки не ми падна мукозен чеп. Не мора. А контракции може секој момент, колку и да е исчекувањето тешко...стварно може секој момент. Честики за сите нови мешиња. @mariz
Девојки пред една недела дознав дека сум бремена некаде 4 или 5 недела сум. Имам болки доле во стомакот не знам од што може да ми е. Не ми траат долго но сепак ги имам, слични ми се како за добивање. Ве молам за совет ако има со слично искуство.
Јас сум полна 38 недела,викендов ги исправ алиштенцата на бебето ги здиплив во шкафче,па си викам да не е рано,ама кој знае кога ќе и текне на малава да излезе Се ми е спремно торбица за во болница,сеа само останува да чекаме,поздрав до сите идни мами
И јас имав исти болки. Како за добивање, препони, пецкање. И тука ми кажаа дека е во ред. Се шири матка и се случуваат промени па нормално е. Тоа ми беше во 5та 6та недела. Па имав 10тина дена пауза, сега еве пак ми се јавија. И се надевам пак е во ред, сега ќе расте па сигурно и матката ќе се шири повеќе. Не се грижи
Namali malku da za promena.. .. Ubavo ti kazuva @Anetaoh Jas za prvata bremenost bev beter.. Tenis igrav, vezbqv do 7mesec... Na rabota od hr sluzbata me brkaa..mi velea, aman zemaj odmor imas star od 14dena.. Ke se porodis pred stranki generalki, cistenje, do posledno.. A se porodiv vo 40nedela...a so drugovo moram vo prva brzina.. Em cervix celo vreme od 3-4cm e so terapija Utrogestan, em nisko postaveno bebe, sedenjeto duri mi e macno... 29nedela sum i gledam kolku sto mozam da izguram, pa odmor da zemam i boleduvanje.. 8mesec sekako ke go pominam 80%od vremeto vo odmor.. Uzivaj i so dobra misla na site
Normalno e toa jas imam.uste bolki vo polovina, vo stomak nekogas ima nekogas ne ama takva e bremenosta