Mila, po edno na den, a ne vnimavam pred ili po jadenje, okolu 14 casot go pijam. Ne mi pravi problem ni na gladno, ni na najadeno.
Ti se bockas so kleksan i progesteron?Primas li nekoja druga terapija?Jas pijam i glukofage(metformin) mi e strav da ne e stetno
Uzivajjj sve sto ti e dadeno e provereno nosto nema da se desi. Okolu 11h se bockav so progesteron, kleksan i den denes vo 20h a ostali vitamini vo 12h gi pijam nekad na gladno, a nekad i jadena i eve sve si e super nit mi se gadelo nit nishto
Dokolku si so bliznacina, taka procitav poradi visokata beta, ne e stetno od femibionot da si pies i po dve imase ovde feminki i po 2 pijeja so bliznacina ama prasaj si ginekolog najdobro, jas od pocetokot pijam i magnezium sigurno i tebe ke ti dadat skoro sekoja trudnica go pija, i jas gi pijam razlicno vo denot ne mi se gadelo od niv, i jas imam citano deka isto se smeta bremenosta i kaj in vitroto, od prviot den na poslednata menstruacija. http://tvoebebe.com/BREMENOST/sedmicibrem.php ovde pisuva za sekoja nedela sto se slucuva so naseto telo, i kako bebeto raste kolku bi trebalo da e tesko i dolgo, jas si gi citam, procitaj te si i vie so prva bremenost, bidejki ova za nas e novo i na sekoja bolka panicime, a izgleda seto toa e normalno...
Мојов гинеколог ми ја води бременоста по ден на оплодување, така поточно го определува денот на пораѓај, и така ми ја води бременоста по гестациски недели, а другиов и во Њу борн ме водат по последен циклус но разликата е само два дена.
И кај мене е исто, матичниот ми ја води според последен циклус, а Петановски по ден на трансфер, и се јавува некоја разлика од 4 дена, која не е воопшто значајна
Pijaj kako sto ti kazal doktorot ili javi se na tel. i prasaj pred da odis na eho. Se bockam so fraksiparin seuste i pijam femibion, a so progesteron se bockav do 4,5 meseci + aspirin piev. V cetvrtok ke proveram krv za da znaeme dali ke prodolzam so fraksiparinot ili ke mi go namalat.
уште еднаш да прашам плс ако имате искуство: омекнато грло матка што значи? дали порано породување? а должина на грло 5цм?
Za omeknato grlo neznam. Ali za 5sm dolzina na cervix e super pa i presuper uzivaj vo bremenosta, dokolku bi imalo problem za omeknatoto grlo veruvam doktorot ke ti kazeshe i prevzemeshe nesto. Lesna bremenost imaj i so 5sm cervix uzivaj
Po d-dimeite i faktorot na hemostaza ke odredi dali ke prodolzis so inekciite. Jas koga gi proveriv prviot pat bea vo red, potoa primav 2 nedeli preku 1 den i na slednata kontrola bea pokaceni. Zatoa mi gi dade povtorno sekoj den, pa v cetvrtok ke vidime, dali ke prodolzam ili ke mi pridade terapija, neznam, no ubavo e da se merat zasto preku krvta se hrani bebeto.
да докторот ми кажа за грлото и затоа и ми го измери, ми ставија утрогестан инекција и ми рече да не се замарам, сакав мислења дали ќе издржам до 40та. ама знам дека тоа само еден господ знае
и јас ги примав фраксипарин. За првата контрола, незнам што се случи, дали ми ги штимаа заради да покријам од фонд и беа покачени (зошто врски фаќав). Веќе наредната беа во нормала и др. ми ја прекина терапијата. Еве сега повторно правев контрола и повторно беа нормални. Здравје контрола за еден месец па ќе видиме како ќе се движат.
Женички брич немам ставено со векови А некако шубе ми е за депилација.. или да одам а? Од друга страна несакам недепилирана да одам на гинеколог.. а едвај дали 5,6 недели сум бремена.. Со првото немав читано се и сешто, па си одев од старт на депилација.. несакам да се бричам, ми се иритира така кожата..