1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Со лесно мајка ајде уште малку ти останало :)

На НаталиЛили и stevemila им се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Srcki od femibionot po edno dnevno piete?Pred ili posle jadenje?

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Mila, po edno na den, a ne vnimavam pred ili po jadenje, okolu 14 casot go pijam. Ne mi pravi problem ni na gladno, ni na najadeno.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ti se bockas so kleksan i progesteron?Primas li nekoja druga terapija?Jas pijam i glukofage(metformin) mi e strav da ne e stetno

5. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Uzivajjj ;) sve sto ti e dadeno e provereno nosto nema da se desi. Okolu 11h se bockav so progesteron, kleksan i den denes vo 20h a ostali vitamini vo 12h gi pijam nekad na gladno, a nekad i jadena i eve sve si e super nit mi se gadelo nit nishto :)

6. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Dokolku si so bliznacina, taka procitav poradi visokata beta, ne e stetno od femibionot da si pies i po dve imase ovde feminki i po 2 pijeja so bliznacina ama prasaj si ginekolog najdobro, jas od pocetokot pijam i magnezium sigurno i tebe ke ti dadat skoro sekoja trudnica go pija, i jas gi pijam razlicno vo denot ne mi se gadelo od niv, i jas imam citano deka isto se smeta bremenosta i kaj in vitroto, od prviot den na poslednata menstruacija.:l:

http://tvoebebe.com/BREMENOST/sedmicibrem.php ovde pisuva za sekoja nedela sto se slucuva so naseto telo, i kako bebeto raste kolku bi trebalo da e tesko i dolgo, jas si gi citam, procitaj te si i vie so prva bremenost, bidejki ova za nas e novo i na sekoja bolka panicime, a izgleda seto toa e normalno...:hug:

На Kikica^, Miami1 и stevemila им се допаѓа ова.
  7. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Мојов гинеколог ми ја води бременоста по ден на оплодување, така поточно го определува денот на пораѓај, и така ми ја води бременоста по гестациски недели, а другиов и во Њу борн ме водат по последен циклус но разликата е само два дена.

На Capricorn Taurus и stevemila им се допаѓа ова.
  8. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    И кај мене е исто, матичниот ми ја води според последен циклус, а Петановски по ден на трансфер, и се јавува некоја разлика од 4 дена, која не е воопшто значајна :)

9. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Pijaj kako sto ti kazal doktorot ili javi se na tel. i prasaj pred da odis na eho. Se bockam so fraksiparin seuste i pijam femibion, a so progesteron se bockav do 4,5 meseci + aspirin piev.
    V cetvrtok ke proveram krv za da znaeme dali ke prodolzam so fraksiparinot ili ke mi go namalat.

10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Kaza da prodolzam se ova.I da ispitqm d dimeri i faktori na hemostaza.Planiram petok

На Stara му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    уште еднаш да прашам плс ако имате искуство: омекнато грло матка што значи? дали порано породување? а должина на грло 5цм?

12. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Za omeknato grlo neznam. Ali za 5sm dolzina na cervix e super pa i presuper ;) uzivaj vo bremenosta, dokolku bi imalo problem za omeknatoto grlo veruvam doktorot ke ti kazeshe i prevzemeshe nesto. Lesna bremenost imaj i so 5sm cervix uzivaj :*

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Po d-dimeite i faktorot na hemostaza ke odredi dali ke prodolzis so inekciite. Jas koga gi proveriv prviot pat bea vo red, potoa primav 2 nedeli preku 1 den i na slednata kontrola bea pokaceni. Zatoa mi gi dade povtorno sekoj den, pa v cetvrtok ke vidime, dali ke prodolzam ili ke mi pridade terapija, neznam, no ubavo e da se merat zasto preku krvta se hrani bebeto.

14. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    да докторот ми кажа за грлото и затоа и ми го измери, ми ставија утрогестан инекција и ми рече да не се замарам, сакав мислења дали ќе издржам до 40та. ама знам дека тоа само еден господ знае :)

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    40.502
    и јас ги примав фраксипарин. За првата контрола, незнам што се случи, дали ми ги штимаа заради да покријам од фонд и беа покачени (зошто врски фаќав). Веќе наредната беа во нормала и др. ми ја прекина терапијата. Еве сега повторно правев контрола и повторно беа нормални. Здравје контрола за еден месец па ќе видиме како ќе се движат.

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.639
    Допаѓања:
    76.897
    Женички брич немам ставено со векови :D А некако шубе ми е за депилација.. или да одам а? Од друга страна несакам недепилирана да одам на гинеколог.. а едвај дали 5,6 недели сум бремена.. Со првото немав читано се и сешто, па си одев од старт на депилација.. несакам да се бричам, ми се иритира така кожата..

17. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    I ne se preporavuva vo prvite meseci depilacija podobro so bikce :) so sreka I so lesno

18. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    крем за депилацја.испробано

19. cat-woman

cat-woman Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    459
    Koj krem koristis I neli e stetno krem za depilacija vo bremenost?

20. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Jas se depilirav celo vreme od pocetok.

На ss80, majavel1 и mariz им се допаѓа ова.