Ептен било рано за добивање, можно е да не ти е циклус. Пробај направи еден тест и ќе си видиш, можеби е бебенце дојдено
Dobroo utro mamicki Kako ste mi stanavte li ili jas samo rano budna sum hèhè za cudo denes nesto dobro mie nemam nekoi Maki ufff da ostane taka do kraj. PoZzz i imajte ubav den. Aaa zaboraviv da vi se pofalam denes vleguvam vo 37ma nedela jupiiiii
добро утро и од мене за ранобудноста не зборувај се будам наспана во 6 секое сабајле ајде gladiola нека ти е со лесно усте малце ти остана само со позитивни мисли и се ке биде во ред.Jас си имам исто една мака и паника ме фака од неодамна поЧна да ми се врти во главата и тоа ептен си мислам во секој момент ке паднам,страв ми е да излезам некаде,еве вЧера цел ден дома бев си дојде мм од работа и ајде да излеземе да просетаме и оп на пола пат поЧна да ми се врти силно си мислев ке паднам и се вративме дали некој од вас имал такво искуство ?
Добро утро и од мене! Јас денеска за дивно чудо, супер сум. Сипевме на новиот душек синоќа, и право да ви кажам си вредеше за сите пари! Спасов ден дека, па да се спасам малку од главоболки и вртоглавици. Хелен, мене хоби ми станаа вртоглавици, оди провери си ја крвта. Јас немам проблем ништо, крвта ми е добра, ама притисокот ме зеза на велико. Разговарај со матичен, нека ти даде предлог што да направиш или испиташ. Мене ми се врти светот ако се качам на столче, или пак повисоко од трети спрат. Чудо, неможам ни да гледам, ни да слушам. Докторката ми кажа дека ми е од притисокот, и сега си пазам. Се ќе биде супер, ич не се секирај!
знаЧи ке морам да си го проверам притисокот само немам апарат дома ке морам да Чекам до наредниот Четврток кога ке одам на контрола.Чудно е порано имав многу нисок притисок зарем е мозно сега толку многу да ми се покаЧил
Јас исто имав низок притисок. Ми се случување на вакво време по улици да паѓам од што ми се симнувал. Ако ми беше повисок од 110/60 ми бучеа ушите. Од прв ден бременост, ми се качува притисокот и пулсот, колку е досаден неможам да ти објаснам!
добро утрооооооооо мешиња јас вечерва немав кошмари дека нешто не е во ред со бебушот и спиев ко бебе на пап-тестот ми покажа само кандида,и почнав да ставам вагиналети... а инаку ти се врти ваљда од слаба крв , и мене ми беше така, па купувам од тој сок од цвекло во стаклено шише го има,1л за 3 дена се пие,и сок од боровница. Иначе на контрола сум почеток јули, тогаш ќе сум 5 месец па здравје Боже да е се во ред ќе ми каже што муце носам ХЕЛЕН мене ми се вртеше од низок,ја имав 45 некаде со 70, не се плаши, дека сии на почеток на бременост затоа .телото се навикнува на промени
вртоглавиците се нормални на почетокот, па и до крајот оти се пореметува рамнотежата на телото....ако се премногу чести направи си анализа на крвта, да не ти е ниско серумското железо или хемоглобинот.....или пак притисокот, шекерот и сл....како и да е мнооогуууу течности (лимонада, цеден портокал и сл), почесто одмарај, не се истоштувај многу... мене ова ми се случуваше на почетокот.....прво ми беше низок шеќерот, па хемоглобинот па сер. железо...па се опоравив дури во 6-иот месец...
Јас нареден месец ќе аплицирам се надевам ќе има време, пошо немаме пари, а уште неам сменето и лична карта
јас не зивеам во Mакедонија затоа незнам дали тука ке сакаат во аптека да ми го измерат,сепак најдобро ке биде јас да си купам еден се надевам дека нема да се изгор скапи
Helen srcka i jas go imam istiot problem so vrtejnejto cela bremenost à se mi e vo red so krvta pretisokot mene mi kaza maticniot koga ke sakam da izlezam obavezno kokakola u cokolado da si imam zosto Moze sekerot na moment mi paga. Probaj i ti Moze i tebe ke ti pomogne ova
леле стварно не ми текна дека мозе да е тоа,и порано си имав проблеми со пагање на секерот,ке те послусам од сега па натаму во мене сокЧе и Чоколадо,само не кока кола бидејки не ми се допага ке си зимам јас свепс фала ти на советот срцка
Мене до сега никој не ми рекол од докториве да ми измери притисок. Таа во ГАК што ми ја води бременоста дури ми е и страв да ја прашам од што се понаша и се придерава. Ќе треба сама кога одам кај моите да го зимам апаратчето и да си мерам и запишувам. Таа што ми се води за матична и идам само за упати исто така (само ми ги бара резултатите од оваа од ГАК за да им стоеле таму во евиденција). Таа кајшто одам приватно само ме гледа на ехо. Е сеа може да пробам сама или кога ќе одам на општ лекар за да ми земат крв па таму да замолам да ми измерат притисок. Ни тежина ни притисок никој не ми мери.
како бе така?тие податоци треба да стојат запишани во мајчината книшка.мене на секоја контрола ми мери најпрво притисок,па тежина па дури потоа ме гледа на ехо.сето тоа о запишува и во картонот кој ми го води и во книшката заедно со резултатите од крв и мокрача.
Мене матичната од кајшто зимам упати за мајчина книшка ми рече дека нема да ми пополнува, на породување да си ги носам само резултатите од сите прегледи. Кајшто одам приватно рече дека она не пополнува тоа пошто е приватна, а оваа во ГАК све ми е страв да ја прашам. Одам и ќутам и завршува прегледот и кажувам само „пријатно“ (и така заради свекрва ми идам дека сака она да ме пораѓа, па морам да се појавувам)
И на мене на почетокот не ми мереа ништо нит притисок нит тежина а не ми кажаа ни дека постои нешто такво како мајчина книшка....и сега го сменив гинекологот и новиот уште на првиот преглед се ми направи