Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Ептен било рано за добивање, можно е да не ти е циклус. Пробај направи еден тест и ќе си видиш, можеби е бебенце дојдено :clap:

2. macenceee24

macenceee24 Активен член

Утре ке си купам тест и ке видам леле колку ке бидам среќна ако се појават 2 цртички

milamamica likes this.
  3. gladiola

gladiola Истакнат член

Dobroo utro mamicki Kako ste mi stanavte li ili jas samo rano budna sum hèhè za cudo denes nesto dobro mie nemam nekoi Maki ufff da ostane taka do kraj. PoZzz i imajte ubav den. Aaa zaboraviv da vi se pofalam denes vleguvam vo 37ma nedela jupiiiii :lol:

Danni79, Cliona and H.e.L.e.N like this.
  4. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

добро утро и од мене :) за ранобудноста не зборувај се будам наспана во 6 секое сабајле :D ајде gladiola нека ти е со лесно усте малце ти остана само со позитивни мисли и се ке биде во ред.Jас си имам исто една мака и паника ме фака :( од неодамна поЧна да ми се врти во главата и тоа ептен си мислам во секој момент ке паднам,страв ми е да излезам некаде,еве вЧера цел ден дома бев си дојде мм од работа и ајде да излеземе да просетаме и оп на пола пат поЧна да ми се врти силно си мислев ке паднам и се вративме :( дали некој од вас имал такво искуство ?

5. elena.mak

elena.mak Популарен член

Добро утро и од мене! Јас денеска за дивно чудо, супер сум. Сипевме на новиот душек синоќа, и право да ви кажам си вредеше за сите пари! :lol: Спасов ден дека, па да се спасам малку од главоболки и вртоглавици. ;) Хелен, мене хоби ми станаа вртоглавици, оди провери си ја крвта. Јас немам проблем ништо, крвта ми е добра, ама притисокот ме зеза на велико. Разговарај со матичен, нека ти даде предлог што да направиш или испиташ. Мене ми се врти светот ако се качам на столче, или пак повисоко од трети спрат. Чудо, неможам ни да гледам, ни да слушам. Докторката ми кажа дека ми е од притисокот, и сега си пазам. Се ќе биде супер, ич не се секирај! :*

H.e.L.e.N likes this.
  6. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

знаЧи ке морам да си го проверам притисокот само немам апарат дома ке морам да Чекам до наредниот Четврток кога ке одам на контрола.Чудно е порано имав многу нисок притисок зарем е мозно сега толку многу да ми се покаЧил :doh:

7. elena.mak

elena.mak Популарен член

Јас исто имав низок притисок. Ми се случување на вакво време по улици да паѓам од што ми се симнувал. Ако ми беше повисок од 110/60 ми бучеа ушите. Од прв ден бременост, ми се качува притисокот и пулсот, колку е досаден неможам да ти објаснам! :(

H.e.L.e.N likes this.
  8. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

добро утрооооооооо мешиња :D :D :D јас вечерва немав кошмари дека нешто не е во ред со бебушот и спиев ко бебе :D на пап-тестот ми покажа само кандида,и почнав да ставам вагиналети... а инаку ти се врти ваљда од слаба крв , и мене ми беше така, па купувам од тој сок од цвекло во стаклено шише го има,1л за 3 дена се пие,и сок од боровница.
    Иначе на контрола сум почеток јули, тогаш ќе сум 5 месец па здравје Боже да е се во ред ќе ми каже што муце носам :rofl:

ХЕЛЕН мене ми се вртеше од низок,ја имав 45 некаде со 70, не се плаши, дека сии на почеток на бременост затоа .телото се навикнува на промени ;)

H.e.L.e.N likes this.
  9. butterfly.mk

А ИМАТЕ ВИЕ ЗЕМЕНО ЕЛЕКТРОНСКА ЗДРАВСТВЕНА КНИШКА,И ДО КОГА Е РОКОТ? :^)

10. nevesta

nevesta Истакнат член

јас аплицирав лани, и уште не ми ја дале!!!! :devil:

11. milamamica

milamamica Истакнат член

вртоглавиците се нормални на почетокот, па и до крајот оти се пореметува рамнотежата на телото....ако се премногу чести направи си анализа на крвта, да не ти е ниско серумското железо или хемоглобинот.....или пак притисокот, шекерот и сл....како и да е мнооогуууу течности (лимонада, цеден портокал и сл), почесто одмарај, не се истоштувај многу...
    мене ова ми се случуваше на почетокот.....прво ми беше низок шеќерот, па хемоглобинот па сер. железо...па се опоравив дури во 6-иот месец...

12. butterfly.mk

Јас нареден месец ќе аплицирам се надевам ќе има време, пошо немаме пари, а уште неам сменето и лична карта |(

13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

зошто да чекаш до нареден четврток влези во аптека ,скоро во сите аптеки мерат притисок.

14. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

јас не зивеам во Mакедонија затоа незнам дали тука ке сакаат во аптека да ми го измерат,сепак најдобро ке биде јас да си купам еден се надевам дека нема да се изгор скапи :D

15. gladiola

gladiola Истакнат член

Helen srcka i jas go imam istiot problem so vrtejnejto cela bremenost à se mi e vo red so krvta pretisokot mene mi kaza maticniot koga ke sakam da izlezam obavezno kokakola u cokolado da si imam zosto Moze sekerot na moment mi paga. Probaj i ti Moze i tebe ke ti pomogne ova

H.e.L.e.N likes this.
  16. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

леле стварно не ми текна дека мозе да е тоа,и порано си имав проблеми со пагање на секерот,ке те послусам од сега па натаму во мене сокЧе и Чоколадо,само не кока кола бидејки не ми се допага ке си зимам јас свепс :D фала ти на советот срцка :*

17. Vetruska

Vetruska Популарен член

Мене до сега никој не ми рекол од докториве да ми измери притисок. Таа во ГАК што ми ја води бременоста дури ми е и страв да ја прашам од што се понаша и се придерава. Ќе треба сама кога одам кај моите да го зимам апаратчето и да си мерам и запишувам. Таа што ми се води за матична и идам само за упати исто така (само ми ги бара резултатите од оваа од ГАК за да им стоеле таму во евиденција). Таа кајшто одам приватно само ме гледа на ехо. Е сеа може да пробам сама или кога ќе одам на општ лекар за да ми земат крв па таму да замолам да ми измерат притисок. :^) Ни тежина ни притисок никој не ми мери.

18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

како бе така?тие податоци треба да стојат запишани во мајчината книшка.мене на секоја контрола ми мери најпрво притисок,па тежина па дури потоа ме гледа на ехо.сето тоа о запишува и во картонот кој ми го води и во книшката заедно со резултатите од крв и мокрача.

19. Vetruska

Vetruska Популарен член

Мене матичната од кајшто зимам упати за мајчина книшка ми рече дека нема да ми пополнува, на породување да си ги носам само резултатите од сите прегледи. Кајшто одам приватно рече дека она не пополнува тоа пошто е приватна, а оваа во ГАК све ми е страв да ја прашам. Одам и ќутам и завршува прегледот и кажувам само „пријатно“ (и така заради свекрва ми идам дека сака она да ме пораѓа, па морам да се појавувам)

20. Neongirl

Neongirl Истакнат член

И на мене на почетокот не ми мереа ништо нит притисок нит тежина а не ми кажаа ни дека постои нешто такво како мајчина книшка....и сега го сменив гинекологот и новиот уште на првиот преглед се ми направи