Jas sega se slusnav so dr so treba da odam za eho.Go prasav kolku vreme da cekam za da pokaze vika dojdi vo petok.Edvaj cekam.Dali ke pokaxe arcence ili rano e koj znae Tuku,sakav da ve prasam normalno e ako denes mi e malku poinaku?Mislam namalena bolka vi gradite i Isto vo stomakot?I ne mi se gadi ko vcera?Odma strav me fati
Јас сум 21 недела, имам уште доста време, но сепак сакам навреме да се информирам за сѐ што ме интересира, бидејќи кога ќе дојде време за раѓање нема многу време за прашања. Оно на што целев не се однесува на совети за пораѓање, туку на запознавање на профилот на докторот во смисла каков му/и е ставот за епидурална/спинална анестезија, колку царски резови има направено, во кои случаи одлучува за царски, дали применува вакум и клешти при породување кои се ризиците од вакви интервенции. Каков му/и е ставот за епизотомија, дали е рутинска. Каков му/и е ставот за породување со провокација кои се позитивни а кои негативни страни, кои тестови ги прават на новороденчето и многу други прашања.
Prekrasno e i baby masloto na Hemel. Toa se koristi i za nega na kozata na novorodenceto. Jas sum 23 nedela i samo so nego se mackam, do sega ne se pojavija strii. No kolku sto znam, tuka golema uloga imaat i genetskite predispozicii. Znaci ubavo e da se zastitis, no toa ne e garancija deka nema da se pojavat.
I jas mislam rano e za proverka. Jas prv pat proveriv vo 16 nedela i togas bea vo red, potoa namali terapija i vednas se pokacija d dimerite, povtorno ja vrati starata terapija, denes proveriv za da znaeme sto ponatamu.
Мора да правите разлика меѓу отказ, како раскинување на договорот, и истек на договор. Да ти го раскине договорот е многу ризично особено заради причините, а доколку ти истече договорот додека си на боледување или породилно отсуство и реши работодавецот да не ти го продолжи е нешто друго, тоа не е против законски, но е пак ризично би рекла. Правно, секој сличај има специфики, генерално е ова погоре што пишав...
Леле и јас исто немам болка во гради денес ич, не ни приметив.. сега кога те прочитав се допрев и не ме боли хаха А не ми се лоши, ни гади сеуште, рано ми е и дај боже вака да остане а стомакот вчера вечерта многу ме боцкаше, едвај заспав од страв.. сега не ме боли ич @MissDaisy нема потреба да се оптеретуваш со толку многу прашања, уживај гали меше.. Се зависи во каква состојба ке бидеш, па тек после 30та недела ке почне самиот доктор се да ти кажува.. мислам нема потреба толку прашања.. еве нека кажат и други трудници.. Уживај си се додека бременоста тече убаво, за сите тие работи ке дознаеш кога ке се приближи времето за раѓање
да си се мачкате само со павловичева и во неа Е-вит а АД капки. Прошлата бременост се мачкав со многу скапи препарати-масла во главно и лом сум а сега со оваа комбинација стомакот ми е мазен и нахранет. Колку ми е криво што не го користев ова уште првиот пат
Фала ти @mariz. Јас максимално си уживам во бременоста.  Со оглед на тоа дека сакам да споредам двајца доктори во две различни болници а и да видам какви услови нудат, овие прашања морам да ги поставам за да видам кој доктор ќе ми остави подобар впечаток и да одлучам на тој да му ја доверам мојата и безбедноста на бебчето кога ќе дојде времето.
Тие што јадете мед со семе од коприва за покачување на хемоглобинот,по еднаш ли јадете и по мала лажичка ли ?
Што да те тешам и јас сум иста. Се само пратам и само се плашам. Градите не ме болат, ниту ми се нешто поголеми или осетливи или отечени. Само незабележително малку пополни од шо беа. Се прашувам и јас дали е нормално. Стомак немам скоро па ич во 12 недела. И заради тоа се плашам дали е нормално вака. Гадењето почна во 6та недела и од тогаш 100 пати ми се има сменато. 2 недели страшно гадење од глад и од јадење и од се буквално 24 часа. Сега ми се гади и добивам нагони за повраќање само кога се движам. И баш ме интересира дали постои друга ваква шо има гадење само во движење?? Јас буквално не можам до кујна да одам а да не ми се слоши и се плашам да не остани вака до крајот па да сум за кревет врзана
@stevemila незнам зошто, ама мене во самиот извештај од трансфузиологија ми пишуваа контрола за 3 недели. Јас одев на 4. е сега веќе незнам зошто два пати по ред ми беа во ред без терапија па ќе видам нареден пат кога ќе одам. А за симптомите ич не се паничи. Јас така секој ден се умислував и бев под стрес. Ниту гадење и мачнини, ниту повраќање, а градите ке ми натежнеа малку (пола саат - саат во текот на денот) останатото време не ги осеќав воопшто.дури ни грчеви немав многу. Еве полни 12 и сеуште немам никакво симптом, освен што ми се појачаа грчевите и болка во кичмата. Уживај си и со лесно. Инаку и јас бев на прва контрола, така ни една денела после тестот и во тој момент не се виде ништо освен тоа јолк кесето или како и да се вика. дури ни плодот не се гледаше уште. Може кај тебе ќе се види плод, ама во најмала рака ќе видите дали е едно или две (стискам палци за близначиња).
Sophia Bella Mene uste pred testot mnogu me bolea gradite i veni po niv,oteceni.Deka mali imam haha se smeam na mm vikam bar ke mi porasnat hihihi.Nekolku dena nemam apetit i osekam macnina nekoja i tesko mi e zeludniko Denes ja nemam i gradite polesni gi osekam.Stomakot isto. I odma strav me faka
Јас јадев по едно мало, ама мислам дека може и две да се конзумираат. Само незнам дали знаеш дека треба да се избегава со метално лажиче. пожелно е со пластично
Да да со пластична или порцеланска лажичка.Вчера почнав со пола лажичка денес малку повеќе и плус цеден лимон нели витамин Ц. Се надевам дека ќе има резултати.
Изгледа дека се е нормално, секој организам различно. Јас во 8ма недела кога ми се врати апетитот и се намалија мачнините во паники одма трчав на доктор. Па се беше во ред. Не треба толку да си правиме стрес за секаква ситница ама ајде.
Мамички Денеска бев да испитувам скриен шеќер и д димери. Шеќерот е ок а д димерите ми се 2900. Од памет се извадив. За утре ми закажаа на трансфузиологија оти матичната ми рече морам терапија да примам. Многу сум исплашена. Скоро дупло се покачени. Искуство?
Женски дали некоја правела пап во бременост? Мене ми земаа 12 нед и имало сомнение за хпв инфекција.... Цела сум паники сеа Ќе правам типизација ама резултати се чекале 3 недели.
Zencinja aj ve molam predlozete mi simbolucen podarok za dr.sto me porodi DR.ROSA SPASOVA na gak sakam da i dadam nesto zatoa sto pred se bese covek pred da i se javi vrskata ,a i posle toa ostana covek i doktor koj retko se srekavaat vo gak Jas jadev kopriva i med po edno lazice nisto ne vidov podobruvanje pirv totema isto bese se na granica mi bese hemoglobinot ,a vo bolnica mi davaa heferol na alkaloid koj e bezbeden i za trudnici i za doilki i mi se sredi hemoglobinot ,a ne ispiv ni celo pakovanje☺
Мене пап ми правеа пред бременост. И некаде читав дека пап во бременост не се прави. Не знам зошто и дали е така.