Jas imav hpv i pred bremenosta a i sega sigurno. Ne e strasno se dodeka testot ne pokaze nesto drugo.
Zenicki...a be citam site pisuvate za skrien seker. Jas do sega ne sum ispituvala ...koga se ispituva toj skrien seker, vo koja nedela, doktorot li vi preporacuva da go ispitate ili samoinicijativno?
Se ispituva izmgu 24 i 28 nedela i e po protokol barem mojata maticna taka mi ima kazano. Matiniot na gak ke ti zakaze na moj termin
Да ама за да ми земе хпв, треба да загребе за да има клетки.а папот не ми го зема со гребење со обично стапче. И сега незнам што да правам. Инаку никогаш не ме гледала на тоа апаратчето шо е за да се види дали имам раничка.
И на мене ма последниот пап ми покажа хпв. Но до сега мислев дека нема место за паника. Можно ли е да се пренесе на плодот?
Незнам, сигурно може.... Ти каде правеше пап? Докторот што ти рече? Моите двајца доктори матичниот и од ремедика имаат различни мислења(еден вика да правам хпв друг дека во бременост не се зема пап ниту прави хпв типизација ако порано не си имал хпв) и сега незнам што да правам ....
На мене кога ми дојдоа резултатите од пап не бев бремена. Кај Органџиски го правев и ми предложи типизација, но сега сум бремена и не би ризикувала сега до типизација. А и ако знаеш што тип е не знам сега што може да де преземе во ваква состојба. Дали има некоја со вакво искуство да има хпв а да има веќе бебе.
Не се грижете и мене на последниот пап ми покажа дека имам хпв кој со типизација се потврди, но сепак добив зелено светло за да се обидувам за бебче.Дури ми кажаа дека и се препорачува да се забремени за со пораѓајот да се исчисти вирусот.
site..rano ti e ke ti kaze Ivanovski cinam kaj nego bese ti. jas vo adrialab go pravev so upat od maticnata . ne se zakazuva i e besplatno ako e so 2 bockanja, ako e so 3 togas 100 den se doplaka.
Мене ми зема нежно не ме гребеше , а во ремедика кога ми земаа кога не бев трудна со гребење ми земаа и некогаш имав и крварење. А мислам дека на приватно ми го однесе пошто платив скапо. Сигурно се точни . Порано сите папови ми биле ок.
Mene nonstop koga mi zima za pap bris obavezno me gleda me macka so jod i imam mala ranicka i zatoa i hpv imam.na testot. Neznam stvarno ama mislam ne e loso po poroduvanje ke si proveris. Mene Dimitrov mi rece dodeka ne pokaze nesto drugo na pap osven hpv ne e strasno i ne treba da se cepka nisto
Па генерално и медот не чини со метална лажица. имало врска нешто со оксидирање. Не дека е страшно, ама бидејќи го имам прочитано практикувам со пластична лажичка.
Kaj tie cin 1,2,3 nema nisto zaokruzeno; ima benigni kketocni promeni,kandida i promeni sto ukazuvaat na virusna infekcija hpv. Posledniot pap mi e praven 25.3.2016
Mnogu se plasam.. postojano sum zedna i postojano odam vo wc a se custvuvam i umorno. Neli toa se simptomi za skrien seker?
Ехее.. чекај.. Јас 21 тек манекенка бев за на писта .. Од 9 ти до после породување најчесто жените во тигрици се претвараат, онака магично преку ноќ оп стрии од нигде никаде а се фалип во 9 ти си велиш добро е немам и после пород оп ете ги