Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Togas nemaj gajle uzivaj

2. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Тогаш со среќа на тој работодавец што ќе реши да отпушти бремена или вработена на породилно...сериозно е тоа...

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    221.404
    @Natasa. P

Јас пиев вода во прекумерени количини но и одсекогаш ја пијам. И тоа од шише, по пола кило на сам момент, одев во вц многу често, јадев и благо па се си беше во ред.
    Сметам дека не треба за се и сешто да се преоптерерувате и да барате симптоми бидејки симптомите се индивидуална работа.
    Уживајте, ако докторот кажал дека е во ред, во ред е се.

Да видите како прегледуваат во странство и објаснуваат ќе се зачудите. Во македонија понекогаш премногу ама премногу се набиваат тежини за ништо.

На orhideea, manako1, Pinky97 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Мамички ај да ве прашам нешто за неделите бидејќи малку се збунив. Утре влегувам во 13та недела и се додека да влезам во 14та сум во прво тримесечие или од утре влегувам во второ тримесечие? Ме интересира и за витамините, до сега ги пиев фемибион 1, од кога треба да ги почнам фемибион 2, од 13та или од 14та недела?

5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    48.417
    nema bas nekoi simptomi za skrien seker :) jas go proveruvav okolu 20ta nedela i bese super, no vo 33ta nedela mitko vide zgolemena kolicina na plodova voda i me prati pak da ispitam togas bese malku pokacen.
    Okolu 25ta nedela ispitaj go ti kako redovna procedura , ama nisto od toa sto nabroja ne ukazuva na skrien seker koga se raboti se trudnica :)

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    So polna 13ta nedela vlagash vo vtoro tromesechie. Od 13ta polna nedela pochnuvash i so Femibion 2. So lesno i ubava bremenost da si imash ;)

На Ano, stevemila и Seduction им се допаѓа ова.
  7. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas pijam i glukofage(metformin) ama mi e strav sega.Imav visok insulin nego go srediv pa sekerot se kaci.Od tabletive se normalizirq.Sea sube me faka da ne se kaci.

8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    metforminot ke si go pies do 13-14 nedela obavezno kako zastita od spontan. Potoa ke go prekines pa po pauza od nedela dena ke napravis skrien seker i ako e ok nema da prodolzis da go pies.
    Jas vaka napraviv po sovet od endokrinologot i ginekologot. Insulinot ne se proveruva i sledi vo bremenosta tuku samo glikemijata i skrieniot seker.
    I cestitki so lesno :*

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Фала ти за одговорот мила. Со лесно и тебе :*

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.892
    Мешиња јас во првата бременост не пиев витамини, само фолна и магнезиум.. ама ужасно се осеќав и крвната слика ја направив заникаде.. па оваа бременост сакам да си пијам и да не ми препорача матичната. Кои се најдобри? Пре мама, фемибион?? Пре мама ги пиев кога доев, убаво ми пријаа :)

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  11. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    @stevemila , те молам, бидејќи сме ден два разлика, кажи ми што од терапијата ти продолжија? Јас пијам 3 пати по 2 Естрофем (6 дневно), Аспирин 100мг, Тифол едно, Пролутекс една инекција и Кринон 8% една навечер + 1000че Ц витамин си пијам и ништо друго, во петок ќе одам да ми кажат кои витамини да ги земам, бидејќи често крвната слика покажува блага анемичност кај мене и железото никогаш не ми е нормално, секогаш ниско :(

12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.371
    Допаѓања:
    179.547
    јас папа тест у 22 гн ми правеа а за типизација скорото правев 1500 денари и за 10 дена ми стигнаа резултатите иако др ми напомена дека 20 дена ке ги чекаме

13. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    Mene doktorkata mi gi preporaca vital pregna, I eve 3to paklo privrsuvam, 26ta nedela sum I krvnata slika mi e solidna. Kombinacija od vitamini se plus folna, zelezo, magnezium I omega masti.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Samo femibion,kleksan,progesteron depo na 4 dena i 3×1utrogestan

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  15. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Фала за одговорот, ќе си потпрашам дали нешто од тоа треба да доземам, освен прогестерон депо, другите немам поим што и за што се :)

16. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Добро прочитав дека не си пиела, инаку се си мислам да не нѐ биде нешто во ред со бебе дека не земам никакви витамини.
    Јас првите две бремености пиев витамини, а сега не.
    Само фолна и магнезиум.
    Крвната слика ми е супер сега за сега. Железо 20ка.
    Малку шеќерот ми беше покачен, ама тоа нема врска со муабетов хехе
    Да не мислам глупости и јас безвеза.

На gjoker4e, mariz и fiat им се допаѓа ова.
  17. lilipus

lilipus Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    365
    A pak jas vo prvata bremenost sto ti ne piev od vitamini i pak zelezoto mi bese 10 ka :( A sega vo ovaa bremenost, osven folna sto piev prvite meseci nisto dr ne pijam a zelezoto mi e 20 ka :)

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    isto..strii ic nemav , pri kraj nekolku samo sitni na stomak, a otkako se porodiv lele strasno, noze, butovi, polovinata abe segde lom bev i uste sum ne se pominati :(

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    @mariz ne stignav da ti cestitam za bremenosta. So lesno da si ja iznosis, se da bide vo najdobar red. :*
    Od vitaminite jas gi piev Pregnancy Care, najevtina varijanta se, a i ubavo gi podnesuvav ne mi se losese. Dosta se poevtini od premama, germanski se, a sostavot im e recisi ist. :)

Inaku vo vrska so striite i mene nikoj ne me predupredi deka mozno e otposle da mi se pojavat, pa epten bev srekna sto na poragaj otidov bez nitu edna strija. Se mackav cela bremenost so eucerin masloto i mislev gotovo, sum go nasla lekot za strii. Noooo nekolku dena po poragajot sok doziveav koga se vidov vo ogledalo, kako preku nok da se pojavija. Sega se mackam pointenzivo, se nadevam ke obeleat i nema da se tolku grdi. :doh:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.152
    Допаѓања:
    124.524
    I sto ti izleze na tipizacija? Ako ima virus dali ti dadoa terapija?