Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. karibian

karibian Популарен член

Togas nemaj gajle uzivaj

2. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Тогаш со среќа на тој работодавец што ќе реши да отпушти бремена или вработена на породилно...сериозно е тоа...

3. vitamina

vitamina Форумски идол

@Natasa. P

Јас пиев вода во прекумерени количини но и одсекогаш ја пијам. И тоа од шише, по пола кило на сам момент, одев во вц многу често, јадев и благо па се си беше во ред.
    Сметам дека не треба за се и сешто да се преоптерерувате и да барате симптоми бидејки симптомите се индивидуална работа.
    Уживајте, ако докторот кажал дека е во ред, во ред е се.

Да видите како прегледуваат во странство и објаснуваат ќе се зачудите. Во македонија понекогаш премногу ама премногу се набиваат тежини за ништо.

orhideea, manako1, Pinky97 and 7 others like this.
  4. Seduction

Seduction Популарен член

Мамички ај да ве прашам нешто за неделите бидејќи малку се збунив. Утре влегувам во 13та недела и се додека да влезам во 14та сум во прво тримесечие или од утре влегувам во второ тримесечие? Ме интересира и за витамините, до сега ги пиев фемибион 1, од кога треба да ги почнам фемибион 2, од 13та или од 14та недела?

5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

nema bas nekoi simptomi za skrien seker :) jas go proveruvav okolu 20ta nedela i bese super, no vo 33ta nedela mitko vide zgolemena kolicina na plodova voda i me prati pak da ispitam togas bese malku pokacen.
    Okolu 25ta nedela ispitaj go ti kako redovna procedura , ama nisto od toa sto nabroja ne ukazuva na skrien seker koga se raboti se trudnica :)

Natasa. P likes this.
  6. sofi2107

sofi2107 Популарен член

So polna 13ta nedela vlagash vo vtoro tromesechie. Od 13ta polna nedela pochnuvash i so Femibion 2. So lesno i ubava bremenost da si imash ;)

Ano, stevemila and Seduction like this.
  7. stevemila

stevemila Форумски идол

Jas pijam i glukofage(metformin) ama mi e strav sega.Imav visok insulin nego go srediv pa sekerot se kaci.Od tabletive se normalizirq.Sea sube me faka da ne se kaci.

8. alisijad

alisijad Популарен член

metforminot ke si go pies do 13-14 nedela obavezno kako zastita od spontan. Potoa ke go prekines pa po pauza od nedela dena ke napravis skrien seker i ako e ok nema da prodolzis da go pies.
    Jas vaka napraviv po sovet od endokrinologot i ginekologot. Insulinot ne se proveruva i sledi vo bremenosta tuku samo glikemijata i skrieniot seker.
    I cestitki so lesno :*

stevemila likes this.
  9. Seduction

Seduction Популарен член

Фала ти за одговорот мила. Со лесно и тебе :*

sofi2107 likes this.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Мешиња јас во првата бременост не пиев витамини, само фолна и магнезиум.. ама ужасно се осеќав и крвната слика ја направив заникаде.. па оваа бременост сакам да си пијам и да не ми препорача матичната. Кои се најдобри? Пре мама, фемибион?? Пре мама ги пиев кога доев, убаво ми пријаа :)

Natasa. P likes this.
  11. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

@stevemila , те молам, бидејќи сме ден два разлика, кажи ми што од терапијата ти продолжија? Јас пијам 3 пати по 2 Естрофем (6 дневно), Аспирин 100мг, Тифол едно, Пролутекс една инекција и Кринон 8% една навечер + 1000че Ц витамин си пијам и ништо друго, во петок ќе одам да ми кажат кои витамини да ги земам, бидејќи често крвната слика покажува блага анемичност кај мене и железото никогаш не ми е нормално, секогаш ниско :(

stevemila likes this.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

јас папа тест у 22 гн ми правеа а за типизација скорото правев 1500 денари и за 10 дена ми стигнаа резултатите иако др ми напомена дека 20 дена ке ги чекаме

13. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Mene doktorkata mi gi preporaca vital pregna, I eve 3to paklo privrsuvam, 26ta nedela sum I krvnata slika mi e solidna. Kombinacija od vitamini se plus folna, zelezo, magnezium I omega masti.

mariz likes this.
  14. stevemila

stevemila Форумски идол

Samo femibion,kleksan,progesteron depo na 4 dena i 3×1utrogestan

RedRevolution likes this.
  15. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Фала за одговорот, ќе си потпрашам дали нешто од тоа треба да доземам, освен прогестерон депо, другите немам поим што и за што се :)

stevemila likes this.
  16. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Добро прочитав дека не си пиела, инаку се си мислам да не нѐ биде нешто во ред со бебе дека не земам никакви витамини.
    Јас првите две бремености пиев витамини, а сега не.
    Само фолна и магнезиум.
    Крвната слика ми е супер сега за сега. Железо 20ка.
    Малку шеќерот ми беше покачен, ама тоа нема врска со муабетов хехе
    Да не мислам глупости и јас безвеза.

gjoker4e, mariz and fiat like this.
  17. lilipus

lilipus Истакнат член

A pak jas vo prvata bremenost sto ti ne piev od vitamini i pak zelezoto mi bese 10 ka :( A sega vo ovaa bremenost, osven folna sto piev prvite meseci nisto dr ne pijam a zelezoto mi e 20 ka :)

Belabelinakinder likes this.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

isto..strii ic nemav , pri kraj nekolku samo sitni na stomak, a otkako se porodiv lele strasno, noze, butovi, polovinata abe segde lom bev i uste sum ne se pominati :(

vitamina likes this.
  19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

@mariz ne stignav da ti cestitam za bremenosta. So lesno da si ja iznosis, se da bide vo najdobar red. :*
    Od vitaminite jas gi piev Pregnancy Care, najevtina varijanta se, a i ubavo gi podnesuvav ne mi se losese. Dosta se poevtini od premama, germanski se, a sostavot im e recisi ist. :)

Inaku vo vrska so striite i mene nikoj ne me predupredi deka mozno e otposle da mi se pojavat, pa epten bev srekna sto na poragaj otidov bez nitu edna strija. Se mackav cela bremenost so eucerin masloto i mislev gotovo, sum go nasla lekot za strii. Noooo nekolku dena po poragajot sok doziveav koga se vidov vo ogledalo, kako preku nok da se pojavija. Sega se mackam pointenzivo, se nadevam ke obeleat i nema da se tolku grdi. :doh:

mariz likes this.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

I sto ti izleze na tipizacija? Ako ima virus dali ti dadoa terapija?