Тогаш со среќа на тој работодавец што ќе реши да отпушти бремена или вработена на породилно...сериозно е тоа...
@Natasa. P Јас пиев вода во прекумерени количини но и одсекогаш ја пијам. И тоа од шише, по пола кило на сам момент, одев во вц многу често, јадев и благо па се си беше во ред. Сметам дека не треба за се и сешто да се преоптерерувате и да барате симптоми бидејки симптомите се индивидуална работа. Уживајте, ако докторот кажал дека е во ред, во ред е се. Да видите како прегледуваат во странство и објаснуваат ќе се зачудите. Во македонија понекогаш премногу ама премногу се набиваат тежини за ништо.
Мамички ај да ве прашам нешто за неделите бидејќи малку се збунив. Утре влегувам во 13та недела и се додека да влезам во 14та сум во прво тримесечие или од утре влегувам во второ тримесечие? Ме интересира и за витамините, до сега ги пиев фемибион 1, од кога треба да ги почнам фемибион 2, од 13та или од 14та недела?
nema bas nekoi simptomi za skrien seker jas go proveruvav okolu 20ta nedela i bese super, no vo 33ta nedela mitko vide zgolemena kolicina na plodova voda i me prati pak da ispitam togas bese malku pokacen. Okolu 25ta nedela ispitaj go ti kako redovna procedura , ama nisto od toa sto nabroja ne ukazuva na skrien seker koga se raboti se trudnica
So polna 13ta nedela vlagash vo vtoro tromesechie. Od 13ta polna nedela pochnuvash i so Femibion 2. So lesno i ubava bremenost da si imash
Jas pijam i glukofage(metformin) ama mi e strav sega.Imav visok insulin nego go srediv pa sekerot se kaci.Od tabletive se normalizirq.Sea sube me faka da ne se kaci.
metforminot ke si go pies do 13-14 nedela obavezno kako zastita od spontan. Potoa ke go prekines pa po pauza od nedela dena ke napravis skrien seker i ako e ok nema da prodolzis da go pies. Jas vaka napraviv po sovet od endokrinologot i ginekologot. Insulinot ne se proveruva i sledi vo bremenosta tuku samo glikemijata i skrieniot seker. I cestitki so lesno
Мешиња јас во првата бременост не пиев витамини, само фолна и магнезиум.. ама ужасно се осеќав и крвната слика ја направив заникаде.. па оваа бременост сакам да си пијам и да не ми препорача матичната. Кои се најдобри? Пре мама, фемибион?? Пре мама ги пиев кога доев, убаво ми пријаа
@stevemila , те молам, бидејќи сме ден два разлика, кажи ми што од терапијата ти продолжија? Јас пијам 3 пати по 2 Естрофем (6 дневно), Аспирин 100мг, Тифол едно, Пролутекс една инекција и Кринон 8% една навечер + 1000че Ц витамин си пијам и ништо друго, во петок ќе одам да ми кажат кои витамини да ги земам, бидејќи често крвната слика покажува блага анемичност кај мене и железото никогаш не ми е нормално, секогаш ниско
јас папа тест у 22 гн ми правеа а за типизација скорото правев 1500 денари и за 10 дена ми стигнаа резултатите иако др ми напомена дека 20 дена ке ги чекаме
Mene doktorkata mi gi preporaca vital pregna, I eve 3to paklo privrsuvam, 26ta nedela sum I krvnata slika mi e solidna. Kombinacija od vitamini se plus folna, zelezo, magnezium I omega masti.
Фала за одговорот, ќе си потпрашам дали нешто од тоа треба да доземам, освен прогестерон депо, другите немам поим што и за што се
Добро прочитав дека не си пиела, инаку се си мислам да не нѐ биде нешто во ред со бебе дека не земам никакви витамини. Јас првите две бремености пиев витамини, а сега не. Само фолна и магнезиум. Крвната слика ми е супер сега за сега. Железо 20ка. Малку шеќерот ми беше покачен, ама тоа нема врска со муабетов хехе Да не мислам глупости и јас безвеза.
A pak jas vo prvata bremenost sto ti ne piev od vitamini i pak zelezoto mi bese 10 ka A sega vo ovaa bremenost, osven folna sto piev prvite meseci nisto dr ne pijam a zelezoto mi e 20 ka
isto..strii ic nemav , pri kraj nekolku samo sitni na stomak, a otkako se porodiv lele strasno, noze, butovi, polovinata abe segde lom bev i uste sum ne se pominati
@mariz ne stignav da ti cestitam za bremenosta. So lesno da si ja iznosis, se da bide vo najdobar red. Od vitaminite jas gi piev Pregnancy Care, najevtina varijanta se, a i ubavo gi podnesuvav ne mi se losese. Dosta se poevtini od premama, germanski se, a sostavot im e recisi ist. Inaku vo vrska so striite i mene nikoj ne me predupredi deka mozno e otposle da mi se pojavat, pa epten bev srekna sto na poragaj otidov bez nitu edna strija. Se mackav cela bremenost so eucerin masloto i mislev gotovo, sum go nasla lekot za strii. Noooo nekolku dena po poragajot sok doziveav koga se vidov vo ogledalo, kako preku nok da se pojavija. Sega se mackam pointenzivo, se nadevam ke obeleat i nema da se tolku grdi.