Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Meskovci dobro utroo :sun:
    Nie nenaspani kafe smrkame i se molam uste malce oci da odmoram, inaku na rab nema sansi denov da go izdrzam. Oficijalno da prijavam nateceni stapala (facepalm) edvaj se dvizam. Bebe go nema od sabajle, uste si spie, koj mi e kriv sto jas posle wc odenje nemozam da prezaspijam :wasntme:
    32+4 denes, se blizi krajot! Bebe tesko 2500, sin majkin 4 kg ke go ragam ko sto trgnal :D za dve ned ni zakazaa ctg, prv pokazatel deka sme epten blisku do guskanje :) edvaj cekam! :inlove: Ubav den na site!

На 2ndLuck, i-v-a-n-4-e, orhideea и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Srcki me nasmea od sabajle i jas koga ke stanam za vo wc tesko posle zaspivam detevo moe ko ke stanuva tatko mu za na rabota i se budi nie uste sme mali a si pravi toa kako so mu odgovara i mene majka mi me rodila skoro 4kg taman ke e porasnato samo so les i so gospot napred kolku saka neka bide

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Јас пред првата бременост имав нон стоп хпв на секој пап,откако се породив како да исчезна,сега немам,а подобро да не се прави во бременост или евентуално на почеток од бременоста.
    За хемоглобинот пијам ферсан форте и ми се качи,а серумското железо одсекогаш ми беше високо 20 ,и не ми се симнува.
    А сега во последно време си правам сок од пола банана,една рака боровинки и вода една чаша и у блендер,многу е убаво.
    За стрии се мачкав со бадемово масло,сега со кокосово,38 и некој ден сум и имам само околу папокот бледи ама тие ми се од првата бременост. Ме исплашивте сеа дека се појавуваат после раѓање,како е можно тоа,јас планирам мидер да носам одма после пораѓај па ваљда нема да ми се појават
    Тридници имајте убав ден

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.390
    Јас на пораѓај отидов со 6ка железо, искочив со 3ка железо, 9ка хемоглобин (facepalm) а пред два месеци правев крвна слика ми беше 14 железото.. само да не ми падне, многу страшно се осеќав. А инаку заборавив да пишам пиев фероглобин па тотхема, комбинирано со семе од коприва, мед и плус витамин Ц, ама тоа тек кога уништив крвна слика после 5,6ти месец. А пред прва бременост бев со 28-30 железо, секогаш многу јака крв, како успеа така нагло да падне незнам...

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  5. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Dobro utro meshkovci, jas si se rasonuvam so kafe,
    ovaa nedela super si spijav se iznaspav do 10 nekogas do 11 za cudo ne stanuvav do wc
    16+3 sme. I eve sega se spremame za na ginekolog konecno dojde denov,
    se nadevam bebencevo ke ni se namesti ubavo da go vidime kakvo e, edvaj cekam vo 14:00 mi e terminot :inlove:
    ako ne se pokaze sega sigurno ke treba da cekam do 22 mart do skrining za polot.
    Vozbudena sum se molam se da bide vo red, neznam zosto ponekogas si imam i jas nekoj losi misli (facepalm)
    Ve guskam site ke pisam posle kako sme pominale :l::hug:

На winter flower, Belabelinakinder, cat-woman и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ovde pa vcera barav i serumsko zelezo da proverat mi rekoa ne bilo toa bitno, bitno hemoglobinot da mi e ok i ne proverija :@ zemav rezultati I pak i pak si stoi na isto, na dolna granica, iako pijam i jadam se sto treba za da se pokaci. Mi preporacaa nekoi apcinja, trudnica od iskustvo posle se probano, deka mnogu i pomognale tie, pa ke odam posle da gi zemam i ke vidime, za dve nedeli ke baram molam kolam za krvna slika pak da mi pravat. Toa mi e najstrav posle poragaj ke mi padne uste tolku i ke sum kako komirana...
    @orhideea ish losi misli, tek ubavinite pocnuvaat kaj tebe, koga ke pocne da pretka vo stomak i ke se topis na sekoja mozna vibracija, za podocna da go galis i da mu zboris da se smiri inaku ti ostana bez zelednik :P cekame ubavi vesti da spodelis!
    Denov e mlitav nekako, nadvor se stemnilo mislis bura ke ima, a kapka dozd nema da padne. Smotan e nekako sam po sebe. Vrukjini me fakjaat, hormonive vrvot go dostignuvaat, ne bilo ova se taka ednostavno, a sonce kolku mi fali pa makar -20 neka e nadvor :(

На stevemila, mariz и orhideea им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.390
    Јас со толку ниско еден, два дена после пораѓај бев комирана.. да неможам ни да станам од кревет, црнила пред мене.. :( После дома околу бебе возбуда, не ни приметив дали ми е лошо или не хаха

8. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    271
    Се депилирам нормално уште од почеток на бременоста и за првото дете а еве и за второво. Немам никаков проблем, напротив, подобро се чувствувам изадепилирана. Хигиенски пред се е супер. Доста сме трудни, со лоша волја, гадење, се ни е тешко нешто па и длакави ли треба да бидеме? Уживај. Нормално на проверено место ќе си одиш - и депилацијата подобро ладна. Не почитувам претопуван восок посебно не на интима...

На Emana и mariz им се допаѓа ова.
  9. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Of lele, da se macis da stanes ili da ucis da dois ke e makata :/ eve gi apcinjata, ke gi probam jas pa ke spodelam iskustvo. Pa ako gi ima kaj nas zemaj gi so vreme. IMG_8939.PNG

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Добар ден мамички и од мене, 38+3 денес абер си немаме, торбица спремна и така. Гледам правите муабет за стрии, јас на стомакот немам ама па затоа на нозете имам неколку и страшно ме нервираат. Бебуш се помалку се осеќа како мрда, ми е страв до наредна контрола. Позз галете мешињата и уживајте :*

На Mari-Ja, sofi2107, Natasa. P и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Imam citano nekolku pati, dosta zenicki se zalat od premama, se slucuva da se javat glavobolki i macnini. Istoto mi se sluci i mene. Femibionot odlicno mi prijase mene. A za krvnata slika, osobeno za zelezoto, pij po edno fildzance grozdov med, nema da ti treba nisto drugo. ;) 1l se prodava okolu 250den.

На stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  12. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ajde ...stiskaj zabi, naskoro ke se guskate :hug: Neka izleze prvo so lesno, a potoa ke jurime po saloni za zateganje :*

На stevemila, Mari-Ja и i-v-a-n-4-e им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.390
    Маџун? Или различно е? :)

14. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Nekoj go vikaat madzun, nekoj sira.. a pravilno e grozdov med. Onoj od Tikves e odlicen (y) Jas i go pijam redovno i zelezoto mi e 23. Velat deka e odlicen za imunitetot.

На stevemila, Mari-Ja, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.390
    Фала ти ке си земам и за мене и за детенцево да си пиеме :) може во цеден сок да се става? Или поголемо дејство има на гладно со водичка? Или тој е веќе растворен?

16. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ne se rastvora, ima gustina kako sirup za rastvaranje, i taka i se pie, najdobro na gladno nautro. Kako velime nie kaj nas... "po edna rakiena caska" ;) Ako ti e mnogu jako, razblazi go so malku vodicka, no najdobro e kako sto e, bez rastvoranje. Jas po malku si piuckam..naednas mnogu jako mi ide, no na tri-cetiri pati ke si ja goltnam caskata.

На Seduction, stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  17. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Natashka, da ne e mnogu toa edna rakijna cashka?? Jas znam deka po edna lazica se pie...

На LadyC и sofi2107 им се допаѓа ова.
  18. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Mene vo konsultacija so maticniot mi rekoa edna rakiena caska, i taka i si pijam. a i drugi trudnici, i zenicki so problemi so krvta osobeno so zelezoto taka si pijat. No sekako deka sekoj treba da si prasa kaj svojot doktor pred bilo sto da pocne da konsumira. Licno smetam deka nema nikakva steta od grozdov med, no koga ke ti potvrdi i doktor, podrugo e.

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    I jas znam deka od Madzunit se pie edna supena lazica. Pricina e zashto e mn jak i blag, pa i taka vo bremenost pankreasot nekogash zabavuva i vaka moze da ripne i shekerot ushte tolku. Kaj nas komshiite so godini pravat mandzun i prodavaat i koga prashav naglasija edna supena lazica na den. Isto i maticnata, taa sto ke me poraga i privatniot ginekolog mi kazaa. Inaku za zelezo najdobro e sekoj den po edna cashka kakao so topla voda (ne mleko) ..mene eve cela bremenost i porano zelezo mi e okey. Inaku mandzun ne pijam mn mi e blag :)

На Emana и stevemila им се допаѓа ова.
  20. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.577
    Каде има маџун за 250 денари? Една жена го продава за 400 ден.кило.
    Јас прво почнав сега со семе од коприва и мед,ама за секој случај не е лошо да си набавам и маџун.