продавница на тиквеш има и на југо дрво, кај паркингот т.е ако знаете позади една бутка на сендвичарите вили, но нема секогаш на лагер, иналче тој е гроздов шеќер неварен, а маџунот е варен.
Туку ова со печење желудник, киселини ли се веќе не ни знам од вода ги имам, болно станува многу. Чаре? Сода смее ли?
@Anetaoh chestitooooo kerkichka, da e ziva,zdrava i najubava Chestito i majchinstvo Koga ke si vo moznost pishi ni kako pomina na poragajot ( nie shto sme pred kraj da znaeme shto ne cheka )
Јас и ти исто сме со терминиве, и јас чекам се сум спремна,ама некако рано и е на цуцка да искача,дали почна да одиш на цтг јас само еднаш бев до сеа,незнам колку често треба да се иде сега последниве недела дена?
И јас бев само еднаш до сега. Матичната ништо не ми рече пак за цтг само ако нема ништо и нареднава недела да отидам пак на контрола кај неа. А од каде си ти мила? Убаво им е во мешињата и не и се искача. Ајде остана уште малку. Позз мила
Маџунот и јас знам дека се конзумира една супена лажица на ден. Јас го обожавам вкусот и можема така да го сркам. Инаку и во зегин се продава, само незнам дали беше на тиквеш или друга фирма. Мене тој многу ми е редок. Јас го купувам тој на виталија во тегличка. Прилично е поскап, ама некако повеќе му верувам, заради густината. Колку што ми имаат кажано прав домашен маџун требало да биде густ како мед. @sofi2107 какаото треба со вода, затоа што викаат суплементите за железо дека генерално не треба да се конзумираат со млечни производи (минимум два саати пред и по тоа)
Денеска 39+6 утре краен термин мие ,малава си шетка низ стомаков.. многу е немирна цела вечер сон не ме фати ... уште колку че тераме едвај чекам да ја видам ..
Денеска ја почнуваме 33та недела. Оваа ноќ не престанав да хрчам дури и сама себе се будев од гласното хрчење, не ми се случило до сега не знам што беше проблемот. Преку ноќ стомакот ми беше тврд што ми беше многу чудно а еве и денеска повеќе време ми е тврд. Што значи тоа? Да се коннтракции мислам дека би требало да престанат а не цело време да е тврд. И кога е тврд бебето не се движи ич. Ве молам за мислење.
Да не ве тагирам сите посебно па вака ќе ви одговорам за жените што се при крај. Ако осетите дека беба мрда и натиска силно долу а притоа се размрдува како некое баш не пријатно чуство и не се смирува мрдањето тоа значи дека бутка надолу и се спрема да излага.
Моево јас го осеќам дека стиска надоле, стомакот ми тежи надоле но притоа го осеќам и горе буквално цела нога и рака му се гледаат више по цел ден мрда, срав мие и да спиам да не му направам нешто , болки сеуште не осеќам некои посебни , понекогаш осеќам како менструални мали болки ама со одмор поминуваат , и тоа си правам филмови во главава да не ја надносам па после да треба царски и триста други чуда само се молам на господ да излезе и се да биде во ред .. имам и зафарканции мали демек таман ко ќе се родела за у градинка порасната ќе била
Јас бев посебен случај за себе за разлика од жениве што пишуваат тука. Мене мукозот ми падна пред пораѓај, т.е не ми падна јас пред да се породам имав мукоз цел дем и ноќ, лигава течност со крв внатре. Тоа траеше 24 часа пред пораѓај кај мене . Проследено цел ден со менструални болки на интервали. Исто како кога ти доаѓа менструација па ти пробива. Ете исто. Абер од плодова вода исто така немав. Ми го пукнаа пред сам пораѓај значи во таа секунда . Да така.. Единствено што имав е 3 дена јаки менструални болки и размрдување на бебе буквално доле кај јајници. Тоа беа моите фамозни симптоми .
Се смеам самата со себе , ќе осетам мала болка и мислам дека единствена сум што се радувам .. ахаа еве почнаа ќе се роди, и ништо пак прошле утре термин мие , јад како бебе сум била надносена ..таткои исто па валда на нас ќе биде битно ја чекаме едвај више и да ми олесни и да си ја видам и гушнам ..