Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    @Anetaoh Cestitki mila :party::party::party: da ste zdravi, zivi so princezata :inlove::hug:

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    @cat-woman јас се депилирам со кремот веет и ставам сегде освен на усните.смрди ама после 3 недели ми трае.до 12 недела се деп со чист восок ама после матичната ми забрани ем болка ем ми се праеја поткожни кои од стомакот не можам да ги чистам сама.крем може сегде само не на усните за да нема допир со хемијата.
    @gjoker4e и јас маки мачам со јадењето,само лесна храна и гастрогард.витамин ц 1000 на ден за хемоглобинот и тот хема на утро на гладно (не смее млечни производи 2 часа пред и по неа).плус прегназон шлус фемибион.мафнезиум 2 пати на ден и калциум 500 по 2 пати.ако не примам се ова на болница завршвам зш преку храна нема шанса се дасе внесе довлно.кисс

На gjoker4e и cat-woman им се допаѓа ова.
  3. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    @Anetaoh , cestitki dusooo, zivi I zdravi!!!!

4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.965
    Допаѓања:
    123.560
    Јас бев во вторник 14 нед. и бев во ремедика после прегледот во 12 нед. Бебето беше со главата надоле и докторот рече дојди за 1 недела ништо не се гледа. Пушти на мониторот тоа тропкањето сигурно срцето. Ама сега мислам како да не се мрдаше лежеше а на претходните прегледи цело време се вртеше. Многу кратко ме виде рече не ти наплаќам ништо дојди во 15 нед. Ама сега некако ми е мисла , :(

5. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    Zdravo,kako ste mesinja,jas eve kaj vas,se nadevam ke se druzime ...e vaka sega,vcera bev na ginekolog ,se bese ok,mi potvrdi bremenost ,bris za pap i se drugo... mi dade UTROGESTAN 100mg,(znaejki ja situacijata od prethodno deka imav spontan) i koga otidov sabajle vo apteka da gi zemam apekarkata me prasuva kolku pati ke gi stavas znaci vaginalno.....i jas podzinav,a kolku sto razbrav doktorot mi rece da gi pijam,oralno ,e sega sum vo dvoumica pa ako ima nekoj iskustvo neka mi kaze dali e vo red oralno da gi upotrebuvam a ne vaginalno

На stevemila и Poppins им се допаѓа ова.
  6. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    najprvo neka ti so lesno i dobrenidojde :) so ubavo neka e do kraj .. ne se sekiraj se koristi toa i vaginalno i se pie ...
    vaginalno velat poubavo deluva e pobrzo e dejstvoto i sve a koa go pies pobavno e pa mozi da se desi da povratis ova ona i otide tabl kako ti odg taka ako mozis nautro pij si go navecer stavaj na pr jas taka praev taka i uslovite dozvoluvaat preku den nemozime da stavame :/ t.e zavisi kolku pati treba da go primas dnevno ?!.. Kako kazal doktor taka :)

7. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Vaka jas cela bremenost gi piev utrogedtanot.porano se mislelo deka ako se aplicira vaginalno efektot od lekot e mnogu pogolema.spored najnovite istrazuvanja e dokazano deka dejstvoto e recisi isto.ako gi stavas vaginalno ke mora da lezis najmalku 20minuti posle aplikacijata na vaginaletata.kaj mene toa bese neizvodlivo bidejki odev samo orva smena na rabota pa.nemav vreme za lezenje a iskreno i nezgodno mi bese da prkam tamu dole :) zatoa do 32 nedela si gi piev i nautro i navecer

На Ano и gabimama2 им се допаѓа ова.
  9. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342

ti blagodaram na odgovorot :*

На lejla5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    271
    Како бе ви се појавија отпосле?! Веројатно не сте ги приметиле... Јас немав ниту една стрија после првата бременост и додека имав стомак и отпосле... не сфаќам како. Според мене не сте ги приметиле. Дека кожата затегната... Јас се мачкав многу со се живо и сега истото... Јас имам друг проблем - чешање. И во двете бремености тоа ми е една од најголемите маки! Се будам во сон, градите и стомакот ужас... Поврзано било со хормоните и ми кажаа дека ништо не можам да направам. А се мачкам со: павловичевата и оние капки ад бадемово и бла бла се живо, со мустела против стрии, со арганово масло, со какао путер, кокосов путер, еуцерин за атопична кожа, хип бебешки лосиони и еден куп на масленца... Значи дури и кантарион ставам, и сега последно хидроциклин на одредени места...

На Emana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Miami, kazi mi kakva lesna hrana jadese?? Jas nisto nemozam da stavam vo usta. I da stavam I da ne stavam se ubivam od povrakjanje. Sega sum pak na reglan+ranital+b6 da vidime dali ke popravam nesto. Iscrpena sum veke, nemam sila vo mene, a nesakam da se vrakjam pak vo bolnica zosto I tamu istata terapija ja dobiv.

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.388
    Една точкичка на гинеколог, ептен рана бременост едвај 4+, 5та недела :) Ми закажа тек на 20ти Март... :)

На Capricorn Taurus, cat-woman, 0ли и 16 други им се допаѓа ова.
  13. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Cestitki @mariz bas mi e milo.Ce ti se pridruzam za nekoja nedela i jas ako dade Gospod (fingers)
    Ti merese kolku mm e tockickata?
    Uzivkaj i gusni go maliot tvoj.

На kallias, stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  14. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    наутро јадам лепче и чаша јогурт (никако пециво имаат многу маснотии и уште се потешки за желудникот) или јуфки со малку сирење.кон 12 сатот јадам супа. во меѓувреме наполитанки или смоки или овошно јогуртче (знам дека не се здрави ама мене ми е убо од нив).за ручек шо било само без леб и многу малку (печени компири ориз грашок или леќа и ептен малку мевце).за вечера лепче со еурокрем или кроасан и огромна чаша ладно млеко.
    и секако сите витамини преку апчиња претходно по ги спомннав.(тот хема ,вит ц 1000,калциум 1000, фемибион прегназон магнезиум плус за желудник).
    сок исклучиво бистар, или вода флаширана.
    @Natasa. P мислам ти се грижеше дека ти е висок шеќерот зошто пиеш многу вода.и јас се мачев така па си испитав и обичен шеќер и скриен преку крв (зошто желудникот мој не можеше да издржи класично со пиење на тие ссахарозите) и испадна дека се е во ред а ноќе пијам по 2 литри сок , преку ден не ни знам веќе.колку појќе пиеме течности толку е подобро за да има плодова вода во мешко за бебуши.

Последна измена: 24 февруари 2017
    На Natasa. P, Ano и iki26 им се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Super.Jas denes izgleda ke odam.A srceva reakcija ne se vide ili rano e?Jas sega se vrakam od doktori.Kaj maticnio,pa na transfuziologija,za kleksanite.Pa u socijalno da podnesam za refundiranje pari od inekciite,i ne da se izmoriv crknav.A bolkite vo stomakot strasni ,nemozam da se ispravam salam, ko podgrbavena.Sea kupiv magnezium ok e da gi pijam?Dr Trajkovski mi kaza za grcevite mozam,no retko imam grcevi veke poveke e onaka ko menstrualni bolki.Strav me faka.Dr vika nasmej se malku,a jas skisnata edvaj disam od bolka:|

16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Auuu zar kje te drzi srce da cekas cel mesec za sledna kontrola?? :o
    Mene ne bi me drzelo. Za 2 nedeli trebalo da ti kaze da odis, 1 mesec e mnogu be a? Ti si znaes, sepak da bide se kako sto treba pa koga i da ides da slusnes sano pozitivni vesti :*

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  17. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Mislam za srceva akcija e rano. Sega ce ti potvrdat bremenost i dali e 1 ili 2 embriona. Odmaraj povece, ako imas nekoj drug da gi trcka ovie raboti ti sedi si doma i uzivaj.
    Pisi kako ce pomines na exo. Guskiii

На Ano и stevemila им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.388
    Fala ti, ajde vo akcija za bebe za skoro :D inaku neznam... ne mi spomna nisto.. samo prasav, a bebeto kade e? Zasto samo krug eden imase :rofl: mi rece eve tockava tuka :D So sinko bev 6+ prv pat I imase embrionce (bez srceva seuste), ova uste porano sum otisla :)

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.295
    Допаѓања:
    76.388
    Ke odam kaj edna privatna za edno 10 dena :) @stevemila mnogu sum taze, edvaj tockice se gledase... kje sliknam posle slikiceto :)

На Belabelinakinder, Ano, kallias и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    I jas sum 5 nedeli i eden den.Ti imas bolki?Pies magnezium?

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.