Imav strasni grcevi vcera... ne mi tekna magnezium da se napijam, a na snimkata odma se gleda deka matkata si e rasirena I jas sum 5w1day po menstruacija, a deka imam kasna ovulacija doktorkata rece ova e 4nedeli bremenost ...
Jas koga doznav deka sum bremena sum bila 3 ta nedela po beta hcg i nemozejki da izdrzam vrtam kaj gin da zakazam, me prasa samo prv den posledna menstr, i rece se gledame za mesec ipol. Pred 8ma nedela tuka ne te ni primaat, a ti veke si bila i si go videla tockiceto sto zivot znaci taka da uzivaj vo bremenosta, ke izdrzis uste 4 ned, ke si dojde 20 ti mart kako utre. Ako sakas da doznaes dali raste plodot i najtocno koja ned si, proveri ja betata i uzivkaj bebus e na najsigurno mesto
Слободно пиј магнезиум ќе ти помогне за болките. Мене ми го даде од старт 2-3 таблети од 250. Не се оптеретувај толку со обврски барем првиве неколку недели штом имаш болки. слушај си го организмот. И со лесно денес на контрола.
Od koja firma Magnezium pies? Kako se vikaat?Mene ne mi dade seuste, no bidejku sum fizicki aktivna sakam da zemam Znam porano pirv Magnezium Direct, ama moze ima ponovi sega.
Па мене двајца доктори ми ги препорачаа магнезиум таблетките од 250мг на Natural Wealth. Мислам дека и од нив има директ 375мг е едно кесиче, ама јас си ги голтам таблетките и немам гајле.
Ние вчера го поминавме првиот скрининг, се е супер, и мојата бебушка многу активна мрда, скока, се превртува, мафта со раце и нозе Одговара на 13 недели, поголемо од почеток ми е за некој ден
Сега видов дека си пишала во Термини на породување, ќе ти велев да пишиш, многу осамена сум сама во Септември
Здравје и јас треба во септември да се породам, по мое. Овој мој матичен ништо не зборува, само добро е,на контрола ќе дојдеш за толку недели, ќе пиеш фолна и дабростон и толку. На вас ви отворија ли мајчина книшка, кога се отвара таа?
Ne smees ni toa, ni fervex.. paracetamol smees, caevi, supi topli ako ti e za nastinka, mnogu ovosje I tecnosti
Честитки за бременоста ...со лесно да си го износиш бебчето За државно никаде не плаќаш, се спаѓа под ФЗОМ така да ако и планираш да се пораѓаш во државна болница и самиот пораѓај е без пари.
@Nelitirekov Не сум слушнала тајлолХот да се пие во бременост ама може некој има искуства па нека пише. Туку јас како да настинувам. Станав со затнат нос,а најмногу ме загрижува кивањето. Се прави напор кога киваш,може ли да му наштети на бебенцето?
Реално главна состојка му е парацетамол, ама заради другите адитиви незнам дали е дозволено. Обавезно консултација со доктор.
Матичниот гинеколог треба да ти отвори картон и во него да ти ја следи самата бременост уште од почетокот Ако ништо посебно не те советува тогаш ти прашај си за се што те интересира,негова должност е да ти одговори...докторите знаат да бидат некомуникативни и работата си ја гледаат како должност и тоа е тоа
Имам отворено картон кај него уште првиот пат кога отидов, уште пред да останам бремена. Јас прашувам за мајчина книшка, како што сум запознаена секоја трудница треба да има мајчина книшка. А, за породување, има време до тогаш планирам во мојот град во државна, знам дека породувањето е бесплатно за сите трудници. Ти благодарам што одвои време да ми пишеш.