Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Stefaani

Stefaani Истакнат член

денес сум повторно на контрола да видиме дали расте плодот... ух какви паники ме фаќаат. едвај чекам да дојде времето да одам на контрола и да слушнам дека се е во ред.
    патем денес бев на кафе кај другарка која веќе има 1 годишно девојченце цуца мала :inlove: и и влечев некои совети одоколу зошто немам уште кажано :D па еве нешто што се ми кажа да го споделам со вас идни мамички да знаете :$ откако ќе се породите за да слезело млекото побрзо напијте се 1 чаша пиво.
    исто така ми кажа дека наместо да ве сечат подобро било самото место доле да распука зошто како не знам :D кажа дека кога ќе зараснела раната на само распуканото немало вишок месо кое се јавувало кај сечените :!: искуства?

2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Јас добив мајчина книшка кога потврдивме срцева активност. Секое одење на контрола ми мерат тежина, притисок, стомак во цм. Се се запишува во мајчина книшка, и секако ми рекоа здравје Боже ко ќе дојде ред за пораѓај да си носам се на ГАК затоа што се неписмени. И се уверив во тоа со приската, јас по изгубени луѓе немам видено.

Стефании, јас сосема поинаку сум информирана, дека подобро е контролиран засек отколку сама да испукаш до којзнае каде. Вујна ми така распука со братучед ми, еден месец не можеше да седне никако и уште една операција имаше после за да ја досредат. Ако е големо бебето, нека ме исечат подобро отколку лом да се направам како вујна ми, која што од трчање по лекари вика не да не сум само јас, туку има едно чудо вакви упропастени ко мене!

butterfly.mk likes this.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

4. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

сите велат подобро да те сечат ... и сеа коа ќе пројдам покрај месара ко гледам прасенцињата како висат така се осеќам |(

5. eva11

eva11 Популарен член

стефани мила ова за сечењето е грешка да знаеш
    подобро е да те пресечат отколку самата да се распукаш
    јас како првородка си поминав без сечење а со второто не сакаа да ме сечат нели демек второ полесно ке биде ама на сред напон ја слушнав бабицата и вели на другата пука пука сечи сечи па одпосле као заврши пораѓајот ми ставија анестезија срека убаво фати па едно добри 20 минути ме шиеше докторот со незнам ни јас колку игли смени али пак ке речам срека што не осетив болка анестезијата ми ја погодија :lol: :lol: :lol: :lol:
    кога кожата сама распукува тогаш повеке се разцепува внатрешно ткивото и кожата
    али се заборава мамички сето тоа и не е страшно за една недела ке сте како нови

6. butterfly.mk

и мене не ми мерат |(

7. gladiola

gladiola Истакнат член

Kako be mamicki ne vi merat ni pritisok ni tezina à ni majcina kniska ne vi davat à im plakate za pregledite ccc ako ne pobarajte vie samite nemoze vo bolnica so kup izveshtai na poragaj taka vo majcinata se tie zapisanoo bar kaj mene e taka maticniot mi dade bolnicki uput majcinata i obicnata kniska drugo vika neti treba moj sovet barajte si sami pa gratis ne vi pravat nisto

8. ilence

ilence Истакнат член

И мене не ме мерат гинекологот мене ме прашува колку кила кој месец сумм се поправила,значи јас им ги давам тие информации,за притисок ми рекле да го мерам стом ме заболи главата,и така

9. milamamica

milamamica Истакнат член

...ниту мајчина книшка, ниту притисок, ниту мерење на стомакот...ништо од тоа....а со првото ми дадоа кога врегов во 6-ти месец, сега не ни спомнуваат....а точно дека е важно за да ја имаат во предвид оноие кај што ќе се пораѓаме.....и што да правиме, да си бараме сами?

10. ilence

ilence Истакнат член

Сакав да прашам како е BELA IMELA,како се осека,и се близи терминот,поздрав и со лесно :hai:

11. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Бев на контрола, наредната недела ќе ми земе брис, мислам дека рече за стрептокока тој редовниот брис. Ме интересира дали боли и дали е вагинален, оти читав дека земале и некој си ректален брис.

12. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

е страшно сум нервозна денес, инаку ми е роденден и како честитка добив резултати од уринокултура ИМАМ ЕНТЕРОКОКА ааааааааааааааааа WTF, aj хелп ако знае некој повеќе

13. bela-imela

bela-imela Истакнат член

иленце јас се породив на 3-ти, оди во породилни приказни. иначе супер сме :*

14. Vetruska

Vetruska Популарен член

Не се паничи де, тоа се зима од надворешниот дел меѓу анусот и вагината и се праќа да се прегледа. Ако е позитивен резултатот ништо не ти даваат да пиеш, туку ќе примаш антибиотска терапија за време на самото породување во болница. Затоа е многу битно ако е позитивен кога ќе одиш на породување да си го носиш со тебе резултатот и да им го пикнеш пред очи на докторите и сестрите, за да дадат терапија и да не се пренесе на бебето за време на раѓањето па да треба на него да му даваат антибиотици. Инаку не е страшно ни зимањето ни ништо, не се секирај. Ама стискам палци да е негативно ;)

15. butterfly.mk

дали сите вие се испитавте за даунов, дека мене ништо не ми рече гинекологот,а сестрата ми рече нема потреба пошо ионака не е точен :|

16. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

^ Ти благодарам Ветрушка :) . Како што се ближи терминот така мене ме фаќаат паники за се. Најверојатно ќе се пораѓам со царски, па се двоумам за анестезиите дали општа или спинална. И кај двата типа има ризици, незнам за која да се одлучам. Кај спиналната опоравувањето било побрзо ама пак си викам ако сум свесна во тој момент ќе почне и пулс да ми крева од страв. Кај општата ми е страв од самиот момент на успивање, како се случува, како ќе се разбудам и слично.

17. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Мамички што да правам со киселинава досега не сум имала, ама денеска надокнадува за цело време.
    Поздрав до мешињата. :*

18. minne03

minne03 Истакнат член

Feminki pomos,,,denes ima nekolku saati se setam po butici se umoriv,,,no sega koga dojdov doma koga gledam koga se brisev rozevkasto malku ,,,i na na vloskata nekolku kapki rozevo imam,,nemam nikakva bolka,,,dali da panicam,,sabajleto bev na kontrola i se bese vo red cetvrti mesec sum,,,mozno li da e od toploto i sto se izmoriv ili ? sovet

19. gladiola

gladiola Истакнат член

Minee src javi mu se na maticniot ili odi do gak ke ti dadat progestan inekcija mislam deka netreba da cekas

20. minne03

minne03 Истакнат член

Mi se smiri veke ke pocekam do utre ako imam nesto pak ke odam na doktor :worried: