Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.550
    Допаѓања:
    66.861
    Смееш, само повнимателно нормално :)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Idi nekolku strani nanazad. Ne veruvam deka e raspolozena za muabet nit da se poftoruva. Sve vo vrska so nejze i shto se desi imash nekolku strani nanazad.
    @izmislena te :hug: site

На Natasa. P, Sandrichka 89, majavel1 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.802
    Допаѓања:
    202.797
    Зошто хидроциклин, доктор ти препорача? Инаку да, се појавуваат стриите дури и после породување, и кај мене се појавија на стомакот после породувањето со второво. А немав ни една во бременоста. Не бев голема воопшто и двата пати.

Овој т.н доплер што го имаш ти не е исто со она што се прави кај доктор. Ова твоево е само да го слушнеш срцето на бебето, а доплер кај гинеколог значи проверка на крвотокот во плацентата, папочната врвка и органите на бебето.

На orhideea, sofi2107, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Emmaaa

Emmaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Mamicki jas sum 12 nedela i imam uzasni glavobolki a nz koi analgetici se dozvoleni pijam samo paracetamol ama nema nekoj efekt ve molam za odgovor pobrzoo

5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
  6. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Proveri si go pritisokot i zelezo vo krvta. Spored toa ginekologot koj ti ja vodi bremenosta ke te sovetuva. Sepak sekoja bremenost e razlichna i sekoja od nas e so razlichna istorija. Analgetik eve jas lichno nikad vo ovie 33skoro nedeli nit sum se napila nit bi se napila ( moj lichen stav). Sepak samata bremenost moze da go poremeti pritisokot da e mnogu nizok ili pak mnogu visok. Isto taka i zelezoto vo bremenost e promenlivo i zatoa sekoj mesec se prvi krvna slika. Dokolku e problem zelezoto se davaat soodvetni suplementi, dokolku e pritisokot osto se dava soodvetna terapija. Glavobolki se chesti vo bremenost poradi dizbalans na hormoni. Prirodno neshto za glavobolka koe eve jas samo toa sum go probala - casha coca cola i vo nejze isceden pola limun, chaj od nane so limun, topol tush i da si legnesh da pospiesh, proshetka na chist vozduh i vo Zegin kapki od gumbir ( den denes nekad gi pijam) dobri se i za protiv gadenje, povrakanje, imunitet i protiv nastinki ( tie ti se za trudnici nameneti. So lesno bremenosta :*

На Emmaaa и stevemila им се допаѓа ова.
  7. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Hahahhaa ke te potepam ejjjjj ako ti dojdam vo Strumica aj olabavi, ne ti treba vakvi neshto uzivaj vo bremenosta i gali meshe i samo ubavi i pozitivni misli.Ke si idesh na pregledi i ke si go gledash. Srce ke si cuka ushte najmalce 100g :* zdravje za 15nedeli od sega i ke osekash ke ti mrda, pa posle cel stomak kao vonzemjanin da imash vnatre ;) mesto ova da kupish i da se okupirash so dali chuka srce... idi srcko kupi mu neshto na bebe nekoe shishence ili kompletche, pa koga i da si go gledash ke ti e morna dusha i polno srce. Em poleka poleka ke napolnish plakar so alishtenca :hug:

Последна измена: 24 февруари 2017
    На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.099
    Допаѓања:
    220.996
    Многу прекрасна ствар.
    Си требала порано да споделиш, ќе го купев без да се мислам.
    Елексир за душа..:inlove:

9. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    доплер е проток на крв во матката и се гледа дали правилно циркулира крвта за да се храни бебето.мене ми го прават од 6 месец зошто сум со клексани

На Ano и orhideea им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.601
    Допаѓања:
    76.832
    Мешиња што смеам за глава да се напијам? Страшно ме боли, вечер со синко сме на роденден нема да издржам... се сум заборавила од прва бременост.. :)

11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.165
    Допаѓања:
    178.112
    парацетамол смееш аналгин не смееш

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Vo baby centar eden, okolu 60 evra mislam go zemav. Super rabota e, na pocetokot seedno mi bese koga imam pregled, si go slusav bebus sekoj den :) sega veke drugo e, mi mafta so racinja nodjinja na sekoe gledanje pa so dusa ja cekam sekoja kontrola :)
    @vitamina mislam deka pisav nekade za ova, valjda vo prvo tromesecije temata. Iskreno jas sum prezadovolna, super iskoristena i korisna naprava, smiruvacka pred se :)

На vitamina, stevemila и Ano им се допаѓа ова.
  13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    21.904
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.165
    Допаѓања:
    178.112
    на алиекспрес го има за смешни десетина долари

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.601
    Допаѓања:
    76.832
    Се корнам од кивање цел ден (facepalm) носов ми е рани од водичка што ми тече, а неможам да го издувам скроз ми е затнат... не верувам дека кивањето може да наштети, мада ако лежам на грб и ако ми се кива ги виткам нозете, зашто еднаш кивнав со испружени и ме стегна болка...

На V.odolija му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Iskreno ne mi ni teknalo da vidam, slucajno vo prodavnica go vidov i od srekja go kupiv odma :) moze i da se povrze so aplikacija, seriski broj pa snimas pa nez ni ja sto se ne. Od aliekspres cisto sumnjam deka e bas isto, ama super sto moze da se najde za mali pari.

17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.286
    Допаѓања:
    37.173
    Кока кола со лимон или кафе со лимон.

На sofi2107, Вереничка и mariz им се допаѓа ова.
  18. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    21.904
    И јас кога ќе осетам дека ќе кивнам ги собирам нозете го држам мешето, но сепак ми е страв.
    Не сакам да пијам парацетамол,пијам многу лимонада и плус на сите тие витамини ама ете :(

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.601
    Допаѓања:
    76.832
    Ако си затната и имаш шлајм прави си инхалации, ако немаш инхалстор над тенџере со жешка вода покриена со крпа, или со морска сол внатре или чај камилица и диши од пареата, ептен олеснува :) Оваа варијанта ми е боље од инхалатор... Пилешка жешка супа, чајче, овошје тоа е тоа... јас лошо не се осеќам, ама носов ми е бабура (facepalm)

20. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Hahhahahha :worried:Sega doagam od prvo eho ja vidovme tockickata.Kontrola na 8 mi mart se nadevam ke ima srcence.Jajnikot mi bil otecen od stimulaciite zatoa tolku mnogu me boli.:*

На Stara, Natasa. P, Ano и 6 други им се допаѓа ова.