Idi nekolku strani nanazad. Ne veruvam deka e raspolozena za muabet nit da se poftoruva. Sve vo vrska so nejze i shto se desi imash nekolku strani nanazad. @izmislena te site
Зошто хидроциклин, доктор ти препорача? Инаку да, се појавуваат стриите дури и после породување, и кај мене се појавија на стомакот после породувањето со второво. А немав ни една во бременоста. Не бев голема воопшто и двата пати. Овој т.н доплер што го имаш ти не е исто со она што се прави кај доктор. Ова твоево е само да го слушнеш срцето на бебето, а доплер кај гинеколог значи проверка на крвотокот во плацентата, папочната врвка и органите на бебето.
Mamicki jas sum 12 nedela i imam uzasni glavobolki a nz koi analgetici se dozvoleni pijam samo paracetamol ama nema nekoj efekt ve molam za odgovor pobrzoo
Proveri si go pritisokot i zelezo vo krvta. Spored toa ginekologot koj ti ja vodi bremenosta ke te sovetuva. Sepak sekoja bremenost e razlichna i sekoja od nas e so razlichna istorija. Analgetik eve jas lichno nikad vo ovie 33skoro nedeli nit sum se napila nit bi se napila ( moj lichen stav). Sepak samata bremenost moze da go poremeti pritisokot da e mnogu nizok ili pak mnogu visok. Isto taka i zelezoto vo bremenost e promenlivo i zatoa sekoj mesec se prvi krvna slika. Dokolku e problem zelezoto se davaat soodvetni suplementi, dokolku e pritisokot osto se dava soodvetna terapija. Glavobolki se chesti vo bremenost poradi dizbalans na hormoni. Prirodno neshto za glavobolka koe eve jas samo toa sum go probala - casha coca cola i vo nejze isceden pola limun, chaj od nane so limun, topol tush i da si legnesh da pospiesh, proshetka na chist vozduh i vo Zegin kapki od gumbir ( den denes nekad gi pijam) dobri se i za protiv gadenje, povrakanje, imunitet i protiv nastinki ( tie ti se za trudnici nameneti. So lesno bremenosta
Hahahhaa ke te potepam ejjjjj ako ti dojdam vo Strumica aj olabavi, ne ti treba vakvi neshto uzivaj vo bremenosta i gali meshe i samo ubavi i pozitivni misli.Ke si idesh na pregledi i ke si go gledash. Srce ke si cuka ushte najmalce 100g zdravje za 15nedeli od sega i ke osekash ke ti mrda, pa posle cel stomak kao vonzemjanin da imash vnatre mesto ova da kupish i da se okupirash so dali chuka srce... idi srcko kupi mu neshto na bebe nekoe shishence ili kompletche, pa koga i da si go gledash ke ti e morna dusha i polno srce. Em poleka poleka ke napolnish plakar so alishtenca
Многу прекрасна ствар. Си требала порано да споделиш, ќе го купев без да се мислам. Елексир за душа..
доплер е проток на крв во матката и се гледа дали правилно циркулира крвта за да се храни бебето.мене ми го прават од 6 месец зошто сум со клексани
Мешиња што смеам за глава да се напијам? Страшно ме боли, вечер со синко сме на роденден нема да издржам... се сум заборавила од прва бременост..
Vo baby centar eden, okolu 60 evra mislam go zemav. Super rabota e, na pocetokot seedno mi bese koga imam pregled, si go slusav bebus sekoj den sega veke drugo e, mi mafta so racinja nodjinja na sekoe gledanje pa so dusa ja cekam sekoja kontrola @vitamina mislam deka pisav nekade za ova, valjda vo prvo tromesecije temata. Iskreno jas sum prezadovolna, super iskoristena i korisna naprava, smiruvacka pred se
Се корнам од кивање цел ден носов ми е рани од водичка што ми тече, а неможам да го издувам скроз ми е затнат... не верувам дека кивањето може да наштети, мада ако лежам на грб и ако ми се кива ги виткам нозете, зашто еднаш кивнав со испружени и ме стегна болка...
Iskreno ne mi ni teknalo da vidam, slucajno vo prodavnica go vidov i od srekja go kupiv odma moze i da se povrze so aplikacija, seriski broj pa snimas pa nez ni ja sto se ne. Od aliekspres cisto sumnjam deka e bas isto, ama super sto moze da se najde za mali pari.
И јас кога ќе осетам дека ќе кивнам ги собирам нозете го држам мешето, но сепак ми е страв. Не сакам да пијам парацетамол,пијам многу лимонада и плус на сите тие витамини ама ете
Ако си затната и имаш шлајм прави си инхалации, ако немаш инхалстор над тенџере со жешка вода покриена со крпа, или со морска сол внатре или чај камилица и диши од пареата, ептен олеснува Оваа варијанта ми е боље од инхалатор... Пилешка жешка супа, чајче, овошје тоа е тоа... јас лошо не се осеќам, ама носов ми е бабура
Hahhahahha Sega doagam od prvo eho ja vidovme tockickata.Kontrola na 8 mi mart se nadevam ke ima srcence.Jajnikot mi bil otecen od stimulaciite zatoa tolku mnogu me boli.