Мамички со мешиња убави Додека да ви напишам за тоа што ме мачи, 100 други работи се случија не знам од кај да почнам. До пред една недела, две ипол недели секојдневно имав гадење наутро но без повраќање, (повратив само еднаш или два пати) па мачнини во текот на целиот ден, неколку дена буквално не станав од кревет, ми беше навистина тешко тие две недели. И подослабев, многу малку јадев, значи бев типична трудница со мачнини и тегоби. Само ги немав тој период болките во стомакот и јајникот/препон.(ги имав во 6та-7ма) Последнава недела немав гадење наутро и се чувствувам подобро, односно немав таков ден да го прележам, да ми е тешко. Бев без никакви симптоми, и многу се загрижив. Цело време мислам дека нешто не е во ред. Единствено имам болки во долниот дел на стомакот, како слаби менструални, накај јајник/препон ме штрека ме наболува. Градите што ми се зголемија на почетокот и сега толку, не ме ни болат толку, само брадавиците. Цело време сакав да пишам, да прашам ама не сакав да сум досадна. И дури денес, сега пред еден час повратив(сериозно и ужасно) се што јадев на ручек, ми дојде тешко. И затоа што имав многу лошо чувство во устата си грицнав едно морковче, и веднаш го повратив и него Сега плачам пола саат, цел ден емоции ме маваат со мм зборував, последниве денови цело време се карам со него. И сега плачам, тажам, а од една страна и не знам зошто. Се исплашив да не го вознемирам бебчето, можно ли е? Сега тоа ми е мисла Многу сум загрижена зошто немам симптоми како претходно (мм би рекол сакам ли да ми е толку лошо како што ми беше две недели) Инаку денес сум 9нед +2д по ехо, по менструација 10нед. (пишував претходно д-р ми рече дека сум поназад 5-6 дена и според ехо ме води) Извинете на предоолгиот пост но морав да си кажам да си олеснам. Има ли некоја што и било вака? Нормално ли е ова? Имам ли причина за грижа? Кога ви престанаа симптомите? Плачете ли? Ве гушкам многу
Кај мене пишува 2.6мм Кај тебе? Изгледа ептен блиску сме @Вереничка јас денес се убив од плачење поради еден проблем што ми го направи позната/непозната феминка, деформирана во лик сум од толку што плачев, значи до липтање... си плачев и со првото чат пат, хормони луди... Не се грижи, но занимација земи си, да не се грижиш за се.. Јас на пример се занимавам со боенка за возрасни, анти стрес
11.6mm pisuva na izvestajot.A tebe 2.6mm.Neli e mnogu razlika zosto taka? I pisuva 5 gestaciska nedela.Zaedno sme Srcka ke se brkame.Za kolki vreme ti kazaa pak da odis?
@stevemila па и мене едното ми е 3,06мм, другото 2,9, ендометримот 18,7 тебе многу големо машала супер. Мене ми рекоа 2-3 недела. пијам и плус pregnacare plus но од таблетите толку тешко ги поднесувам додека го голтнам, денес дури и повратив од него па морав да го кршам напола
Hihihihi toa tockice ke se zachudish na 8mi Mart kako ke mu lupa srceto ... najubavata muzika za ushi . Oa posle tia tochkiche ima da stane bebule koe ke te kloca i ke podripnuvash od boksovi i shutiranhe vo mesheto pa posle zdravje bozeeee koga ke si gi vidime hmmmm ima da gi izbacuvame i izgushkame shto posle dolgiiii godini chejanje i tolku mnogu invitra konechno sme majki
Srcko greshka imash so dolzinata za 5ta pa i 6ta nedela 11.6 nemaaaa logika da e za 40ta nedela ke treba da se rodi 1,5metar bebe zivo zdravo da e zrnceto tvoe i da porasne vo ubavo jazuleeee zashto veruvam mazule ke bide
Ahhahah veke vo 16ta 17ta nedela e taa dolzina i e oformeno bebe bash bebe. Sega nema ni forma bukvalno e kako oriz forma. Stranata shto ti ja prativ pred nekoj den so nedeli i opis na bebe i trudnica citni ja. http://www.demetra.rs/index.php/tru...e/38-kalendar-trudnoce/228-16-nedelja-trudnoe Eve vo koja nedela e taa dolzina od vozbuda si se pobrkala oprosteno ti e
Srcko sakus ti e mestoto kaj sto bebe ke raste i plodova voda i sve ostalo pa i yolk kesickata. Taa ti e taa dolzina. Tockiceto ti e zivo zdravo da si e i e 5mm koe zdravje ke porasne do 50sm
Gestaciski sakus vo uredna i pravilna forma 11.6mm. GA e oznaka za gestaciska nedela. CRL e oznaka za dolzina na embrion. Gi imash na google oznaki za sve. Imash na google pishi sakus, toa ti e mestoto kaj sto bebe ke raste i plodovata voda vnatre. Sega ke ima yolk kesicka preku koja ke se hrani/razviva, pa ke ja snema i ke se povrze so papocna vrvca so placenta i placentata ke ja prevzeme cela uloga.
Eve sega gledam kaj mene vo dokumenti ... 6w3d CRal 0.95sm (dolzina na embrion) FHR (otkucaj na srce) 129Bpm