Znaci vaka vie me zbunivte.Aj vidi slikata so ja staviv 5,0gs toa ti e nedeli.Ne kazav nigde 5mm nedeli ama sea
@stevemila tocno imas napisano. Proveriv od prethodnata bremenost mene 1 nedela od pozitiven test mi bilo 10mm youlk sakus. Znaci tolku e golemo. A pisuva deki si 5 gs- gestaciska nedela. Ako sakas ce ti slikam da vidis Uzivaj srcka super si e se.
@stevemila hahaha me iznasmea ljubavi ostavi sega ne se zamaraj so merki i ostalo. Sve si e super i sve ke si bideeeee superrrrr 8mi mart ke go imash najubaviot poklon za edna zena shto moze da go dobie. I nie ne znaevme na pocetok nisto od oznaki i merki kako tebe bevme eve so tek na nedeli i meseci sve ke se nauci i ke se znae. Tvoe e da uzivash i galish mesheto. Sega edno ili dve bebulinja se? Shto ti kazaa? 1400Betahcg e perfektna i toa ti e znak deka sve si e super i se odviva perfektno sve. Nareden pat koga ke idesh vo Newborn da mi pishesh ke dojdam specijalno za tebe da te vidam
Ama sea se iznervirav.Nigde ne kazav 5mm nedeli.Iako mi e prva bremenost ne sum do tolku od mars padnata.Ok toa za goleminata eve mi objasni sofi.No kazuvam toa so pisuva.
Ama toa so pisuva toa vi kazuvam.Koga go prasav Dr kolkavo e mi kaza tolku ko so pisuva.Edno e zal mi e za drugoto no fala mu na gospod i za ova ,i da bide se vo red.Ne bev vo Born denes.Ovde vo Str bev.Ke ti pisam Srcka obavezno
Тури му вода.. Кај мене беше побетер... Јас после спонтаниот реков сега дури не претерам 12недела на никој нисто не кажувам.. Ми се случи пак крварење во 8 недела и итно од работа заминав на болница.. Ми ставија инекција прогестерон и јас се враќам со такси дома.. Дури се возам зборам со мм на тел..му кажувам Луѓе, таксистот му кажал на свекор ми и свекрвата.. Јас не го познавам.. А тој ги знаел... Толку ми беше неубаво што ако го видам се ќе му изнаречам.. До толку ли немаат животи па се мешаат во туѓи
Zivo zdravo da e Edno ama vredno i kaj mene znaesh ednoto ne dodrza, hrabriov eve go ostana cvrsto da se drzi i e sin majkin najubav za +2 nedeli napreden od start I tvoeto ke e heroj i napredno i najibavo ke vidish. Za merkite ti kazav ne se zamaraj sve ke si e super. Bitno goleminata na sakus e perfektna 11.6 i tamu bebe ima da se razviva i raste vo zdravo i najubavo bebule.
Mnogu me isplasi dr.Prestanav da disam za moment.Me prasa dali mi gi sosile kanalite pred in vitroto.I kutese celo vreme.Maz mi posle prasa i kaza edno e,vika se nadevam drugoto ne otislo kaj so ne treba
Aj bez griza. Nisto loso nema i nema da se desi. Maticnite ginekolozi nekad poima neamaat, ke lupnat neshto i pak zivi ke ostanat prashaj go/ja bilo koj maticen ginekolog koga bil na seminar ili na specijalizacija niz svetov akko sto idat ostanati ednas-dva pati godisno. Batali zdravje ke si ides na kontrola i sve ke si e super, pa kaj Vlatko ke idesh i kaj Tanja i sve ubavo ke ti objasnat i ke vidat. So lesno i aj ukluchi glej Zlatna Bubamara i smej se i misli na ubavo
Srcko den pred Beta hcg imav iscedok. Beta jcg 14ti den 500 i nesto. Posle nekolku dena pak imav iscedok i se iznervirav od pamet se izvadiv. Otidov odma na eho. Na eho doktorkata koja mi go pravese ivf kaza odma. Eve ednovo si e super veke si ima sakus i yolk kesicka. Drugovo ke se cisti i ash hematom( zaostanata krv) koja mora da se iscedi od matka so embrionceto. Mislam toa ne e bash ni brion zashto nit imaat sakusi nit yolk kesicka koja e najbitna. Imav ushte nekolku oati do 12ta nedela 3-4 pati iscedok rozev nekad i crven i odma prekina. Na eho si se vide deka si se iscisti sve samo od sebe. I eve go mazeto moe najubavo od ponedelnik vlagame vo 33ta nedela, edvaj cekam da go zapoznaam zashto ushte sum vo son i neveruvanje deka e sve ova stvarnost Toa moze da go razbere samo onoj neli koj so godini se bori so sterilitet i ima zad sebe premnogu ivf za nas e son sve dur ne gi vidime zivi i zdravi vo race A veruvam deka sekoja od nas ke go dozivee toa
Ne se glea celosno eho slikickata ( veruvam sakajki da se sokrie ime i prezime ). Prati mi go vo lp ja te znam hahaa taman i da mi kazesh kako slikash i zakacuvash tuka brejjjjj....so godini sum tuka i ete nikako od mob da naucam kako da stavam slika ovde
Ne mi bese da skrijam haha za goleminata toa so zeleni bukvi.A na izvestajot pisuvase Drugo.Neznam kako da pustam slika vo lp
че биде софи, ќе биде тој најголем јунак на мама софи. Ситно броиш не е страшно. Те прашувам бидејки на ехо кај мене се видоа 2 (14 ден од трансефер) и бета 704 или 740 (заборавив) и докторката вика едното супер има жолто кесе ли како се вика, за другото не сум сигурна дали ќе биде. Ама со Господ напред и едно да е и две, само да си го дочекам живо и здраво и да се заборави оваа мачење со години