ajde sitno broish ushte malku i ke se gushkate. Samo so ubavo i so lesno da ti e, najubav i najlesen poragaj da si imash.
Нај ситно што може маж ми се зафаркава вика дур не се среди политичкава состојба на македонија не излага бебето дај боже со лесно со убоо на сите
Hahahhaa ne se oporavuva nashava drzavichka ushte 50g najmalce. Nego dobro e shto ovoj februari nema 29dena pa da mu ja misleshe mala shala
Да ти кажам само што дознав дека сум бремена одма прашав колку дена има фебруари оваа година можеше и на четири години да славиме роденден
Мила, не се секирај. И моите беа такви баш менструални , ме сечеа. Траеја до 7 ма недела и потоа почна да ги нема осеќав само како истегање во матката. Пиј магнезиум ако треба 2 . Матичната и мене ме вадеше од памет дека не треба такви грчеви. Матичните само паничат. Ако се неиздржливи, се повторуваат и многу јаки тоа не е добро.
Добро ви утро мамички...сакам да ве прашам нешто ...имам еден мал проблем да речам...веќе скоро недела ипол почнав да добивам отоци во пределот кај колената,значи почнуваат многу да ме болат при станување и при одреден период кога сум на нозе. Некои ми препорачаа да ставам облоги со ациди борици,купив и крема против отоци ништо не ми помага знам дека е нормално да имаш отоци во бременоста,но јас на други места воопшто немам само кај колената..сега сме 31+4...за тежина немам качено многу со оглед на тоа што стартував со 55кг,последен пат кога се мерев имав 67кг...во вторник сме на контрола па ќе видиме Доколку знаете некој лек за ублажување на болкиве кажувајте
Caj od nane mila ili sovetuvaj se so dr za lineks.Jas na minatoto in vitro piev.Mi kaza deka ne e stetno
Здраво мешиња. После кратката пролет на овој тмурен ден јас со една реченица и едно прашање. Пред два три дена почнав да пијам ампули Тотема и витамин Ц, на упатството пишува несакани дејства- запек, а јас по 5 пати одам во веце ми се здосади веќе. Дали се нормални слаби менструални болки во долниот дел од стомакот во 33та недела, особено при спиење? До сега немав апсолутно никакви симптоми а овој осми месец тврд стомак, слаби менструални болки, замор, на моменти болка во јајниците како да ме сече некој со нож. И затоа се повеќе лежам и одмарам, а до сега бев претерано активна. Едвај чекам па да бидам. Имајте убав ден!
Слободно можеш да земеш магнезиум на своја рака. Нема трудница што не пие. Јас пијам одкако дознав дека сум трудна. Пијам 2-3 таблети од 250мг.
Eve i jas vo posledno vreme dur soijam na vrtenje levo -desno imam nekoj bolki. Pa nekad neshto me shtreka dole kaj preponi, pa jajnici. I kolku shto znam i prashav na posledna kontrola mi kazaa normalno e, bebe tezi i natiska. Pa ke pritisne nekoj nerv itn. Valjda e toa Eve poiskusnite neka kazat oni najubavo znaat. Nego dali vi otekuvaat nekad gluzdovi na stapala? I nekolku pati eve se deshava na momenti bebe se razmrduva sekundarno ( kako da se rastresuva, neznam kako da objasnam) me shtreka od pamet me vadi.
Мене ми се слушува тоа со секундарното размрдување. Си велам му згрешив нешто или пак може сонувало нешто лошо хахах туку наеднаш ќе се размрда од нигде и никаде
Ne se plasi i jas imav takvi bolki i me fati strav lele si vikav ako dobijam posle mi kaza deka toa bilo normalno i deka na nekoj do 3 mececi taka mu reagiral organizmot na istiot datum koga dobivale nie imavme srceva reakcija na 8 nedela mislam deka bese malku samo go slusnavme ni rece deka mnogu bilo stetno a vcera go gledavme na 4d seto e vo red ni mavtase celo vreme so raceto srce majkino mi idese da se iznaplacam od vozbuda sega sme 13 nedela zatoa samo opusteno ne se sekiraj i gali go mesko
Hahahha iskreno od pamet prvite dva pati se izvadiv. Bukvalno kako struja da go zdrmalo se rastrese. Leleee si vikam shto bidna sto mu se desi, bez vozduh i dusha me ostavi I zaboraviv da prasham na kontrola shto moze da e i od shto e toa. Mojov ushte od 27ma nedela e so glavata nadole, pa koga ke se razmrda ili so racete ufff epten neprijatno chuvstvo mislam jajnici mi vlece i karlicata mi ja ischashi I kako shto vikash edvaj chekam da go vidam i skubnam za kosicheto za ovie maki i stresovi
Тотемата ги користев долги години и вон бременост бидејќи константно ми е низок хемоглобинот и железото и никогаш не сум имала никакво несакано дејство. Генерално суплементите за железо прават тврда столица но јас немам таков проблем. Сега во бременост поради ужасни мачнини лошење и повраќање ми ги сменија Тотемата со капсули Фортикс. Исто се многу добри последната крвна слика ми беше супер
Hahahahhaa me nasmeavte.Mozebi ika.Imam citano deka bebinjata ikale vo stomak i bilo cudno nekako, neprijarno.Srcki mali.Inace Trajkovski mi pisa deka e dobro,mu pustiv slika od izvestajot i od eho.Kaza vo petok pak eho.E sega neznam so da praam,dr vcera mi kaza na 8mi
Зошто си створаш паники без потреба? Јас овој период уживав и се смеев на глас од среќа и ништо друго не мислев, цел месец си мислев позитивно. Јас дознав некаде во 4 та недела.. си се пазев колку што можев одев на работа, летав со авион, па во македонија бев со друштво нагоре надолу и тек 7 ма недела ојдов на контрола. А замисли бев македонија дојдена пред тоа една недела.. Имаше срценце значи во 7 плус не знам колку. Не брзај. Ако ти кажал докторот 4 та си, тогаш таа си, не се во води тука на форуми и на гугл. Почекај си овој месец и РАЗМИСЛУВАЈ позитивно, излагај смеј се. Се ќе биде во ред
drugo e chivstvoto koga ikaat, ova e podrugo.Zdravje za nekolku nedeli ke osetish Jas iskreno prvite 12 nedeli idev na 2nedeli na eho shto od straf bidejki imav i iscedok, bashka i da se uveram deka e sve okey. Aparatite se usovrsheni nishto losho nemoze da bide ako na toa mislish. Pa onie shto se rizichna i pataloshka bremenost idat mnogu pochesto cela bremenost. Kako se osekash i kako mislish taka pravi. Chim ti vika idi pak vo petok uzivaj znae on najdobro sepak se specijalisti i ivf ne e isto shto i prirodna bremenost gali meshe i sekoja kontrola e sve pointeresna i pozabavna gledajki tockata kako se pretvara i se oformuva vo bebule Jas sekoja kontrola snimav so mobilen i sega nekogash si gledam i si se smejam i raduvam. Pa zdravje na sinko ke mu gi pustam da si se vidi koga ke porasne