Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Знам дека солта може да предизвикува отоци,ја избегавам... не користам многу сол во исхраната. Навистина не знам што може да ми предизвикува отоци и болки во колената. А дали може и самата тежина на бебето да ги предизвикува отоците? :)

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Malku i od hormonite ti e verojatno. Napij se Bcomplex, ne razmisluvaj za toa. Ti sega edinstveno imas pricina da se raduvas. A za reakciite..koj sto rekol, kako se odnesuval, sto iskomentiral, voopsto ne se zamaraj. Guskaj te so soprugot i gali go mesko. Samo vie ste vazni :hug: :sun:

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.288
    Допаѓања:
    76.382
    Готово готово денес сум супер :) Фала ти :hug:

На Libra88, Natasa. P и stevemila им се допаѓа ова.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Воопшто не е убаво тоа, кој и да го направил. Но секогаш кога пласираме некоја ептен лична информација на форумов , треба да сме свесни дека може да има непријатни ситуации како оваа. Особено ако веќе имаме објавено наши слики според кои лесно може да не препознаат.
    Не вреди да се замараш и навраќаш на тоа. Ништо страшно...

На stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Devojki..a be imam edna maka. Imam strasno cesanje dole i duri kako poteceno mi e. Stavam vaginalni, se mackam so kanesten i ne biva. Brisevite inaku cisti mi se.. Nekoe iskustvo?

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.288
    Допаѓања:
    76.382
    Смени прашак, немој да користиш секојдневни ако користиш. Ако треба гаќите и пеглај си ги.. малку понежни сме кога сме трудни...

7. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Moj sovet.Stavi voda vo legen i edna dve lazicki soda.I odmivaj se.Ne e nisto strasno.Bratucedka mi u 8mi mesec polude od cesanje i samo toa i pomogna

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Cajot od kamilica mi ima pomognato, da se promies malku za den dva ke se smiri.

На stevemila и Natasa. P им се допаѓа ова.
  9. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Здраво мамички , еве не и денес 40+1 .. незнам до кај ќе тераме битно цела вечер кошмари имам .. сега ди имам мака си праам филмови во главава што ако неможам да се отворам што ако треба царски си имам страв .. што да правам незнам па морам тука да напишам да ми олесни .. неможам да зборам со никого ,, почна да ме нервираат сите секој ден се јавуваат како демек абе што е работава што нема уште ништо ново ,, денес на една роднина и реков кога ќе има прва ќе дознаеш .. се секирам и за бебчето се надевам се ќе биде супер ..

10. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ne e do higiena. A be i peglano e, i obavezno sekojdnevna 100 %pamuk, ariel prasok na vrienje.. Dole nikako sapuni, samo gel Alkagin koristam i nema care. Mnogu cesa, a ako se cesam vednas otekuva celoto naokolu se poduva duri strav da te fati. I se slucilo li na nekoja vaka?

11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.388
    И јас внимавав какви секојдневни користам, но секогаш имамв реакција. Пробај ставај неколку дена она памук или воопшто не ставај ништо ако можеш.

12. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Mozno e od niv nekoja alergijska reakcija velis?

13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    А користиш секојдневни влошки? Ако користиш-фрлај! Најдобра подлога за создавање габички, и во бременост и било кога!
    Јас сум ептен против, а и било кој гинеколог истото ќе го каже.

На vitamina, stevemila, Natasa. P и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Мамички :f:

Денес проверував крв, седиментација 34, железото ми е 14(минатиот месец ми беше 22), а хемоглобинот 10.7 (минатиот 13.9) Дали е тоа многу лошо? :| И дали знаете што е тоа MPV мене ми е 6.6, а треба да е од 7.2 до 11.0 ?

И природни лекови/храна за подобрување на крвта? Благодарам :*

15. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Za krvta bas pred nekoj den spomnavme grozdov med. Samo so toa doziranjeto vidi konsultiraj se so doktorot kako ke ti preporaca da go pies. Zelezoto top ke ti bide od nego, a i vkusno e. Mali otstapki ne treba da te zagrizuvaat, normalno e vo bremenost da se javat, taka barem mi rece doktorot.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.336
    Би можела целосно да знам како ти е само доколку би била во твоја ситуација. Сепак колку што можеш повеќе мисли позитивно, и позитивната енергија е потребна за пораѓај, се ќе биде добро и со тебе и со бебето, ако ти е прво нормално е да се надноси, велат чекањето после терминот е најтешко, но сепак ќе си дочекаш и се ќе помине како песна.
    А во врска со вториот дел јас прв ден од 9ти месец менувам број, само мм ќе го знае и се ставам офлајн на фб бидејќи пред година- две една другарка ја напнаа кога го надмина терминот до каде е што чека ова она ми идеше сите по ред да ги задавам, па ако ме напнат така и би ги задавила хахаха :lol:

17. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Cel mesec imav takvi bolki I potoa sami od sebe isceznaa. Pijaj koka kola so ceden limon, za 10 min namaluva bolkata.

На Emmaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Порано викав рано е за деца, уште ова да средам, уште да прошетам, има време и слично. Сега кога знам дека во мене има уште еден живот ми затреперува срцето од возбуда, од страв, од преголема љубов. Тоа малечко бебенце ќе порасне и ќе биде човек со кој ќе се гордеам. Верувам дека чувствува колку го сакам иако е многу малечко. Ќе дојде и денот кога ќе се запознаеме надвор од стомакот :) Сега на прво место ми е тоа. Порано кога се заљубив во неговиот татко, мојот сопруг мислев дека тоа е таа голема љубов. Исто и сестра ми си ја сакам најмногу на свет ама ова е поинаку. Тоа малечко ми предизвикува солзи од среќа зошто верувам дека е чудо и дека Господ ми го дал и ме благословил да бидам мајка.

На cat-woman, orhideea, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.388
    Па мене ми правеа проблем и веќе не користам. Ми потекуваа срманите усни и ми се појавуваше чешање. Стигнуваше до стадиум на печење. За еден два дена со одмивање со камилица ми се смируваше. Пробај елеминирај, барем на чисто ќе бидеш дали е од тоа.

На stevemila и Natasa. P им се допаѓа ова.
  20. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Mijaj se 2pati dnevno so caj od kamilica.