Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Знам дека солта може да предизвикува отоци,ја избегавам... не користам многу сол во исхраната. Навистина не знам што може да ми предизвикува отоци и болки во колената. А дали може и самата тежина на бебето да ги предизвикува отоците? :)

Belabelinakinder likes this.
  2. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Malku i od hormonite ti e verojatno. Napij se Bcomplex, ne razmisluvaj za toa. Ti sega edinstveno imas pricina da se raduvas. A za reakciite..koj sto rekol, kako se odnesuval, sto iskomentiral, voopsto ne se zamaraj. Guskaj te so soprugot i gali go mesko. Samo vie ste vazni :hug: :sun:

stevemila likes this.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Готово готово денес сум супер :) Фала ти :hug:

Libra88, Natasa. P and stevemila like this.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Воопшто не е убаво тоа, кој и да го направил. Но секогаш кога пласираме некоја ептен лична информација на форумов , треба да сме свесни дека може да има непријатни ситуации како оваа. Особено ако веќе имаме објавено наши слики според кои лесно може да не препознаат.
    Не вреди да се замараш и навраќаш на тоа. Ништо страшно...

stevemila and mariz like this.
  5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Devojki..a be imam edna maka. Imam strasno cesanje dole i duri kako poteceno mi e. Stavam vaginalni, se mackam so kanesten i ne biva. Brisevite inaku cisti mi se.. Nekoe iskustvo?

6. mariz

mariz Форумски идол

Смени прашак, немој да користиш секојдневни ако користиш. Ако треба гаќите и пеглај си ги.. малку понежни сме кога сме трудни...

7. stevemila

stevemila Форумски идол

Moj sovet.Stavi voda vo legen i edna dve lazicki soda.I odmivaj se.Ne e nisto strasno.Bratucedka mi u 8mi mesec polude od cesanje i samo toa i pomogna

Natasa. P likes this.
  8. Libra88

Libra88 Популарен член

Cajot od kamilica mi ima pomognato, da se promies malku za den dva ke se smiri.

stevemila and Natasa. P like this.
  9. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Здраво мамички , еве не и денес 40+1 .. незнам до кај ќе тераме битно цела вечер кошмари имам .. сега ди имам мака си праам филмови во главава што ако неможам да се отворам што ако треба царски си имам страв .. што да правам незнам па морам тука да напишам да ми олесни .. неможам да зборам со никого ,, почна да ме нервираат сите секој ден се јавуваат како демек абе што е работава што нема уште ништо ново ,, денес на една роднина и реков кога ќе има прва ќе дознаеш .. се секирам и за бебчето се надевам се ќе биде супер ..

10. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Ne e do higiena. A be i peglano e, i obavezno sekojdnevna 100 %pamuk, ariel prasok na vrienje.. Dole nikako sapuni, samo gel Alkagin koristam i nema care. Mnogu cesa, a ako se cesam vednas otekuva celoto naokolu se poduva duri strav da te fati. I se slucilo li na nekoja vaka?

11. Ano

Ano Форумски идол

И јас внимавав какви секојдневни користам, но секогаш имамв реакција. Пробај ставај неколку дена она памук или воопшто не ставај ништо ако можеш.

Natasa. P likes this.
  12. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Mozno e od niv nekoja alergijska reakcija velis?

13. Kitten

Kitten Форумски идол

А користиш секојдневни влошки? Ако користиш-фрлај! Најдобра подлога за создавање габички, и во бременост и било кога!
    Јас сум ептен против, а и било кој гинеколог истото ќе го каже.

14. Вереничка

Вереничка Популарен член

Мамички :f:

Денес проверував крв, седиментација 34, железото ми е 14(минатиот месец ми беше 22), а хемоглобинот 10.7 (минатиот 13.9) Дали е тоа многу лошо? :| И дали знаете што е тоа MPV мене ми е 6.6, а треба да е од 7.2 до 11.0 ?

И природни лекови/храна за подобрување на крвта? Благодарам :*

15. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Za krvta bas pred nekoj den spomnavme grozdov med. Samo so toa doziranjeto vidi konsultiraj se so doktorot kako ke ti preporaca da go pies. Zelezoto top ke ti bide od nego, a i vkusno e. Mali otstapki ne treba da te zagrizuvaat, normalno e vo bremenost da se javat, taka barem mi rece doktorot.

Вереничка likes this.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Би можела целосно да знам како ти е само доколку би била во твоја ситуација. Сепак колку што можеш повеќе мисли позитивно, и позитивната енергија е потребна за пораѓај, се ќе биде добро и со тебе и со бебето, ако ти е прво нормално е да се надноси, велат чекањето после терминот е најтешко, но сепак ќе си дочекаш и се ќе помине како песна.
    А во врска со вториот дел јас прв ден од 9ти месец менувам број, само мм ќе го знае и се ставам офлајн на фб бидејќи пред година- две една другарка ја напнаа кога го надмина терминот до каде е што чека ова она ми идеше сите по ред да ги задавам, па ако ме напнат така и би ги задавила хахаха :lol:

17. Stara

Stara Популарен член

Cel mesec imav takvi bolki I potoa sami od sebe isceznaa. Pijaj koka kola so ceden limon, za 10 min namaluva bolkata.

Emmaaa likes this.
  18. Среќа

Среќа Популарен член

Порано викав рано е за деца, уште ова да средам, уште да прошетам, има време и слично. Сега кога знам дека во мене има уште еден живот ми затреперува срцето од возбуда, од страв, од преголема љубов. Тоа малечко бебенце ќе порасне и ќе биде човек со кој ќе се гордеам. Верувам дека чувствува колку го сакам иако е многу малечко. Ќе дојде и денот кога ќе се запознаеме надвор од стомакот :) Сега на прво место ми е тоа. Порано кога се заљубив во неговиот татко, мојот сопруг мислев дека тоа е таа голема љубов. Исто и сестра ми си ја сакам најмногу на свет ама ова е поинаку. Тоа малечко ми предизвикува солзи од среќа зошто верувам дека е чудо и дека Господ ми го дал и ме благословил да бидам мајка.

cat-woman, orhideea, vitamina and 9 others like this.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Па мене ми правеа проблем и веќе не користам. Ми потекуваа срманите усни и ми се појавуваше чешање. Стигнуваше до стадиум на печење. За еден два дена со одмивање со камилица ми се смируваше. Пробај елеминирај, барем на чисто ќе бидеш дали е од тоа.

stevemila and Natasa. P like this.
  20. Stara

Stara Популарен член

Mijaj se 2pati dnevno so caj od kamilica.

Natasa. P likes this.