Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.288
    Допаѓања:
    76.382
    Шпиони кои не знаат, не оговараат! Инаку тој месец е повеќе месец на женски, многу знам со женски родени во Октомври :) Што сака нека биде, битно живо здраво, најмили се!! Инаку имам ептен добра пријателка малата на 22ри Октомври направи година, леле кога ке ми текне по жештините како и беше со меше, има да се затворам цело лето дома на клима :rofl: мене во зимна бременост жешко ми беше, а сред лето :worried:

На winter flower, Bebulleee, Sandrichka 89 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Vnukickata mi e rodena vo Oktomrvi :inlove:.Letni trudnici.Lele ako e ko letovo pekol ohooo

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    I mojata kjerka e rodena vo Oktomvri ;) Pa mozebi ima nesto za toj mesec, vrska neam. Daj Boze se da bide vo red i sto sakate toa da vi se ispolni :*
    Guski do site. Jas ve citam koga imam vreme, retko komentiram, ednostavno mnoogu mi e mila ovaa tema i ete vo muabetot za zenskite vikam cek da se priklucam i jas da vi dadam poddrska za tie sto potajno si sakate devojce ;)

На winter flower, LadyC, Belabelinakinder и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Moze i od toa da ti e stavi gi na visoko nozete na pernica i zemi stavi alhohol na edna krpa a so pritisokot kako si

На Sandrichka 89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Jas pa cela se cesam ama toa mi e od nervoza a probaj so bebesko maslo da se namackas jas pocnav od bekutan se da koristam mi se pojavi nekoja alergija i alistata gi peram so bekutan i se kapam so bekutan i so masloto se mackam

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Jas imav tocki na dolniot ves temno kafeni i odma mu se javiv na doktorot toj mi kaza da zemam crinone najubaco e utre da se slusnis so nego

7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.386
    Допаѓања:
    171.610
    она ке раѓа ако ен сум грешка 40+ гн е така да нека и е со лесно и не оди на болница женче не паничи додека не добиеш болки не оди не се раѓа така неосетно

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Да со поминат термин сум .. ја прашав докторката рече нај веројатно се спрема бебето почнува процесот .. ама дур не ме фатат болки не одам во болница че кукам некое време дома .. поарно него таму .

На Belabelinakinder, winter flower и majavel1 им се допаѓа ова.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.386
    Допаѓања:
    171.610
    болки може и после 3дена да добиеш може и до вечер може и одма сега а може и ич д ане добиеш таму нема правило
    едино шо можеш д анаправиш да убрзаш процес топла вода колку можеш по на жешко полни када и легнувај релаксирај се ,качувај се по скали ,и секс на екс хихиихих
    најбитно е да си релаксирана и смирена ајде за скоро ке се гушкате со бебчето со лесно
    додека не ти дојдат болките н а5-10 мин не оди на болница ова важи ако ти е близу болницата

На stevemila и Ano им се допаѓа ова.
  10. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Избегнувај секојдневни влошки ако користиш ...највеќе мене ми помогна одмивање со вода и сода бикарбона :)

На Natasa. P и stevemila им се допаѓа ова.
  11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Мамички веќе 10 мин ме боли во долен дел на стомакот, иако веќе послабо, но страшно ме штрекна ниско долу накај лев јајник, како некој со игла да ме боцкаше повеќе пати. Се преплашив :( И се случило ли на некоја? Од што може да е?:| 9нед+3д сум. Беше појако сега се смири ама уште ја осеќам болката. Ме болело и досега, ме пецкало, стомак, јајник/препон, ама никогаш како сега ;(

12. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Така и почнав да правам :) Со притисокот како и секогаш низок 100/60 или 90/60 ... (facepalm) Само на спиење ме тера хаха,ама кр поспијам само неколку часа и остатокот будна сум како да сум се преспала :yawn::D

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Јас такви привемени бодежи имав точно во 9 недела...ама гинекологот ми кажа дека ништо не е страшно туку дека сега матката се спрема за чување на плодот и се шири и поради тоа се тие непријатни бодежи и пецкања :) Нема потреба да се грижиш... ;) :*

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.388
    Секоја недела имам нов тип на болка и бодеж. Цело време ќе се менува. Таман ќе се навикнеш на една, се појавила нова. Не се паничи. Пиј си магнезиум и се додека болките се нормален интензитет уживај.

На Bebulleee, Stara, Sandrichka 89 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.288
    Допаѓања:
    76.382
    Мене после 3 дена од прво крварење и паѓање на чепот ме фатија болки... и тоа не на 20,15,10,5.. дирекно одеднаш на 4м, може сум имала и претходно ама да не сум ги осеќала. Така да а добиеш прва контракција (ке ја препознаеш нема шанси да ја утнеш), мери си на колкав интервал ке бидат.. :) Со лесноо :)

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.288
    Допаѓања:
    76.382
    Се шири маткааа, не се плаши.. јас имав пред некој ден убава јака болка доле, сега неколку дена ништо.. па си очекувам за некој ден пак да боли пецка.. ке боли пецка привремено по малку, некогаш повеќе.. се до крај, но без грижи тоа значи дека бебе си расте :)

На Bebulleee, Вереничка, Natasa. P и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.964
    Допаѓања:
    123.553
    Здраво девојки како се справувате со бавниот метаболизам ? ( го имав и пред бременоста) Само киви ми помагаат друго се сум пробала, не бива. И можно ли е од тоа да ме притиска боцка низ стомакот ? :(

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    @ANGIE1 со лесно женичке. Ако веќе и не си се породила :).
    Тоа е тоа.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    да се пријавам дека се породив,ќерка,еве не дома цицаме и се луламе.поздрав до сите сегашни и идни мајки.фала на подршката и вашите совети.

На Miami1, Belabelinakinder, gjoker4e и 34 други им се допаѓа ова.
  20. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Честиткии!

На esen16 му/ѝ се допаѓа ова.