Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    Jas imav slicna situacija,kaj mene na brisevi pokaza kandida a jas nikakvi simptomi,posle ekolki dena pocna cesanje pa si gi staviv vaginaleti i krema kanesten koriste ,od odmivanje ne mi pomogna me smirivase samo momentalno.

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Женски имам исцедок зголемен. Дали е паметно на тампон да ставам масло од кантарион и да преспијам со него? Сум слушала дека е многу добро дека влече исцедок и инфекции ако има ама последните брисеви беа чисти е сега исцедоков ме мачи... и дали се потите многу од кога сте трудни? Јас ќе облечам блуза и за 2 саати вода ми е дури срам ми е некогаш со кругови се шетам а не е топло ладно е.... :(

3. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Мамички ние тераме уште, крварење немам више , минимални болки во стомакот ,, денес пешачев многу ,едвај чекам да си легнам но прво реков да ви пишам.. @vitamina нај веројатно тоа е тоа .. ми рекоа немора да значи дека по крварењето одма болки че имам .. во најмногу од случаите за неколку дена после тоа добивале болки ,, па чекаме сега :D јас одмарам гледам да се опуштам да не мислам на болките .. иако малце тешко со немислењето :D вие со вашата подршка и совети многу ми помагате , и фала ви најмногу :*

На gjoker4e, Bebulleee, orhideea и 14 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Најверојатно вечерва ќе преимаш болки.. а може и неколку дена така навечер. Ако се смируваат се припрема матката но ако видиш дека траат цела ноќ и ден тоа е тоа. Како и да уште некој ден е. :)

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    :lol: се радувам зашто незнам како боли .. после ќе кукам ама пак и вака више неможам .. се тркалам неможам да се движам:D

На Natasa. P и vitamina им се допаѓа ова.
  6. Femi 555

Femi 555 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    12
    Zdr jas sum nova na forumov sakam da prasam ne sum od sk a sakam da se porodam vo Gak posleden termin mi e 2 mart maticnata mi kaza deka togas ke me prati za sk dali odma ke me primat iako nemam bolki

7. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.574
    Незнам колку е паметно да ставиш тампон.
    Подобро премачкувај се со кантарио.За исцедок имам и јас постојано и кај мене немаше ништо на микробиолошките.Веќе се нервирам и што морам постојано со секојдневни да сум,пробувам и без нив,зошто сепак не се убави.

Инаку, ви пулсира ли мешето?
    Читав за икање на бебето ама мислам дека за тоа е рано,тек 21ва недела сме.
    Прееска ми пулсираше на десната страна.

8. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    И јас сум цело време со секојдневни улошки и ми се смачи веќе... Ќе ја прашам за секој случај докторката за да ставам дека ми кажуваа дека влечел кантарионот се.
    Инаку да ми пулсира последнава недела повеќе од претходно дури и како така галење од внатре чуствувам мислам дека почнувам по малку да го чуствувам како клоца.. :)

На V.odolija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.288
    Допаѓања:
    76.382
    За да те примат ке мора да си или со породилни болки, или отворена веќе.. или пак со индикации за пораѓај (ке те пробаат со провокации или ако треба царски). Далеку си многу од Ск? Како и да е и да немаш болки ако истераш до 2ри Март ке одиш на Гак да те видат, па они ке ти кажат како да правиш... :)

10. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ne moras na tampon, jas imam koristeno kantarion na vloska i saat dva na mene ja drzam, posle pod tus i cista dolna obleka bez vloska. Sto pomalku koristis vloski toa podobro. Menuvaj dolna obleka sto pocesto mozes, vloska epten koga moras. Bitno da ne te pece, cesa, bocka i sl. Mene mi rekoa normalno deka e zgolemen iscedok da imas vo bremenost, taka da bez gajle da si :)

На Pinky97 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ne stavaj nisto bez konsultacija so doktor. Kantarionot sum go koristela isto na tampon no ne vo bremenost. Isto, neznam kako, no znam deka vlijaese nekako negativno na ureoplazmata. Stom brisevite ti bile cisti, toa e toa. Kolku znam normalno e vo bremenost da ima zgolemen iscedok.

12. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Devojki.. samo da spodelam iskustvo, da ne i se sluci i na nekoja druga od nas.. Toa cesanjeto, potekuvanjeto dole tocno od sekojdnevnite vloski bilo. Eve tri den bez niv, i veke sosema se smiri se. Strasno, znaci nema vrska 100%pamuk, bez miris za eventualno da ne predizivikuva iritacija, every day natural touch.. po tri pati dnevno menuvav demek non-stop na cisto da si bidi, no seto toa bilo pogresno.
    Uff...kakvo olesnuvanje :whew:

Последна измена: 27 февруари 2017
    На vitamina, Sandrichka 89, gjoker4e и 9 други им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.288
    Допаѓања:
    76.382
    Ееее гледаш.. јас од искуство го кажав тоа.. исто се чешав мн, ги отфрлив секојдневните (100% котон некои медицински ама ете самиот памук сметал), и нема чешање, се замив два три пати со камилица чај, купив 20 пара бели гаќи од сара фешн и само мењам, проблем немам :D

На Bebulleee, stevemila и Natasa. P им се допаѓа ова.
  14. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    И јас никогаш не користам влошки и марамици. За дома менувам долен веш,а кога излегувам да не ми стои мокро користам памучни бели марамчиња и сум раат.Два пати брисевите ми беа чисти а исцедок си имам.

15. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Мамички добро утро :*
    Јас откако ја допив обичната фолна, ги земав pregnancy care, ги пијам 5-6 дена. Но два пати досега имав јаки болки во стомакот, неверојатно јаки, не во желудникот туку во стомакот, ме искина, како некој со нож да ме сече. Првиот пат помислив од нив, после два три дена не, па пак имав. И двата пати јадев нешто сомнително, и не сум сигурна дали е од нив или не. Но и изметот ми има чудна боја 8-| Слична на нивната. (извинете на описов)

Дали некоја ги пие истите? Дали сте имале слично искуство со нив? И може ли да ми кажете некои други што имаат понормална боја и форма, обични апченца? Но и цена нормална :)

16. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Cestitki da e ziva i zdrava

На esen16 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.288
    Допаѓања:
    76.382
    Што направи? Те прочитав и вчера ама немав искуство мое да споделам... Престанаа болките? Доколку ги има и прекинуваат мислам не е страшно...

18. lilipus

lilipus Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    365
    Jas pocnav da gi pijam i iskreno epten mi se pogodija :) Sega moze a i ne mora od niv da ti e taka, ako ne ostavi gi edna nedela vidi kako kke ti bide bez niv

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas pijam femibion i nemam nikakov problem od niv

На Natasa. P, Aneta92, Seduction и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. cat-woman

cat-woman Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    459
    Cestitki! Da ste zivi I zdravi

На esen16 му/ѝ се допаѓа ова.