јас колку што имам читано на инт мислам дека не се препорачува , ама ете свари се чај од брусница тој е добар, јас имав бактерија во мокрачата и ми даде докторката таков чај, има од алкалоид од чиста брусница е јас таков пијам веке некоја недела, добар е за прочистување а и за настинка а може не си настината, на почеток и јас одев во вц буквално на секои 10 минути, а сега веке поретко
Добро утро и од мене мешиња.. Јас проблеми со рацете си немам затоа што си го гушкам цело време мм ако не мм тогаш перница,ама затоа грбот премногу ме боли, брдавиците уште од 20та недела почнав од време на време да ги истегнувам така и да ги правам како цуцла а и ставам АДкапки.. Денес сум сама цел ден, никој никаде нема незнам како ке го поминам овој ден... Имајте убав ден мешиња..
од брусница немам моментално, бидејќи не сум во Мк, него дома имаме увин чај и ете барам по нет и пише дека се препорачува во бременост, а некаде пише дека не се препорачува и затоа ми е чудно и не знам дали да пијам или не а не знам ни јас дали е настинка бидејќи не ме пецка ништо, кога мокрам не ме боли, само што мокрев на секои 10 мин. а денес пак ете нема ништо од тоа
dobro utrooo офф си имам и јас мака со јадењево и од кревет не ми се станува кога ќе ми текне дека неможам да јадам што сакам..предходно се давев во јогурт, кечап, ќофтиња сега бегам од кујна кога има такво нешто на маса
Можеш да пиеш слободно увин по 1,5-2л, Јас цела бременост си ја поминав со него. Посебно ако често мочкаш ќе те спаси од дополнителни инфекции. И јас го пијам уве микс, но сега за лето пијам инстант, со ладна водичка,
Јас не пиев, читав по интернет поделени мислења, некои велт може некои и не и си велам ај шо си е сигурно сигурно си е и не пиев. А 1,5 л за цел ден или како пиеше ти ?
meU не е многу 1,5-2 л на ден увин чај???мене од тој од брусница ми рекоа една до две шолји на ден маскимум. и нормално други течности, како вода, сок, млеко
Па не е многу, со оглед на тоа дека таа доза ја препорачуваат докторите. Инаку јас не сум испила повеќе од литро, едноставно неможам. Пијам и јас вода, сок , се останато, а од увин без 750мл-1л не сум на ден, тоа ми е задолжителна мерка. Е сега, деновите кога јадам повеќе лубеница не пијам увин.
како сте мешиња? деновиве ви разлади се спие. Инаку и јас имам проблеми со мочкањето, цело време ми се мочка, и тоа во последната недела, а од вчера и гледам некаков исцедок ми се појави и пецкање? што може да е??
можеш да пиеш увин чај дозволено е јасво 5 месец го пиев поради воспаление на бесиката ама гледај 2 л од него да испиеш за да ти ги прочисти мочните патишта и бешикаа
Јас си зедов сушена брусница и деновиве ќе побарам и чај од брусница па поарно од тој чај ќе си пијам, дека за увинот не знам дал да пијам или не
kalias брусница можеш да си пиеш слободно јас пијам по 2-3 чаши на ден бидејќи осетив некое непријатно чешање и сега ми е подобро , колку повеќе се пие толку по добро ако имаш некоја бактерија во мокрачата се исфрла побргу затоа што повеќе мокриме. Затоа мислам дека и со увиниот чај е така, јас не сум го пиела си земав одма брусница зошто знам дека смее да се пие,а за увиниот не бев сигурна па што си е сигурно, сигурно си е
Епа баш така и јас поради тоа што не знаев дали смеам или не да пијам увин чај, си зедов брусница, а таа и те како е добра и не само за прочистување на мочните канали туку и за х други работи поврзни за здравјето
незнам дали е дозволено да се става линк од некој страница, но би сакала да ја ѕирнете, навистина е многу добра и се што не интересира пишува, ,мене многу ми се бендиса, а сосема случајно ја најдов http://www.yumama.com/
Здраво мешиња како сте мене ме снема малку ама да ви кажам ич неможам да седам на нетов ме боли стомакот, а и половината, а за мочкање и спиење да не правиме муабет по цел ден си лежам и дремкам, до душа ке подизлезам некаде на гости или ке ми дојдат во текот на денот ама почесто сум дома во кревет денес бев активна чистев по дома ама зато сега ме боли стомакот и одам на спиење добра ви ноќ на сите
пишав во друг атема но не добив одговор а искрено ми треба па затоа ке го ставам тука прашањето со надеж дека некој ке ми одговори денес го земав резултатот од пап тестот ок е се само имаше едно што не го разбирам што е точно м го прашав гинекологот амаи баш не ми објасни добро ги знаеме нашиве доктори какви се напрчени ИНФЛАМЦИЈА --(вклуцува типична обнова)--дали е ова многу опасно
Здраво и од мене мешиња Како се чуствувате деновиве, бидејќи е поладно и подобро се спие. Како се вашите мешиња? Јас се чуствувам добро, но имам чести главоболки во текот на денот и болки во кичмата што тоа е нормално, но болките во главата ги има секој ден, но ќе издржиме. Ви посакувам добра ноќ.Поздрав
Mamicki dali imavte zgolemen iscedok vo ranata bremenost,kakva boja bese? Gin.ne mi prepisa nisto za nego,sovet kako da se spravam so dosadava?
Инфламација ти е повторување на некоја инфекција, но ако немаш ништо друго заокружено освен ова, значи дека е се во ред. Без грижа и јас така се извадив од памет еднаш, па ми тоа ми го кажаа. Каков исцедок??? Доколку е обичен ,млечно бел, не се нервирај зошто ќе го имаш во текот на целата бременост. Јас од самиот почеток до сега секој ден сум со секојдневни влошки.