Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас колку што имам читано на инт мислам дека не се препорачува , ама ете свари се чај од брусница тој е добар, јас имав бактерија во мокрачата и ми даде докторката таков чај, има од алкалоид од чиста брусница е јас таков пијам веке некоја недела, добар е за прочистување а и за настинка :) а може не си настината, на почеток и јас одев во вц буквално на секои 10 минути, а сега веке поретко :D

2. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Добро утро и од мене мешиња..
    Јас проблеми со рацете си немам затоа што си го гушкам цело време мм ако не мм тогаш перница,ама затоа грбот премногу ме боли, брдавиците уште од 20та недела почнав од време на време да ги истегнувам така и да ги правам како цуцла а и ставам АДкапки..
    Денес сум сама цел ден, никој никаде нема незнам како ке го поминам овој ден...

Имајте убав ден мешиња..

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    од брусница немам моментално, бидејќи не сум во Мк, него дома имаме увин чај и ете барам по нет и пише дека се препорачува во бременост, а некаде пише дека не се препорачува и затоа ми е чудно и не знам дали да пијам или не :worried: а не знам ни јас дали е настинка бидејќи не ме пецка ништо, кога мокрам не ме боли, само што мокрев на секои 10 мин. а денес пак ете нема ништо од тоа :worried:

4. tantela

tantela Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    15
    dobro utrooo :) офф си имам и јас мака со јадењево и од кревет не ми се станува кога ќе ми текне дека неможам да јадам што сакам..предходно се давев во јогурт, кечап, ќофтиња сега бегам од кујна кога има такво нешто на маса :)

5. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Можеш да пиеш слободно увин по 1,5-2л, Јас цела бременост си ја поминав со него. Посебно ако често мочкаш ќе те спаси од дополнителни инфекции.
    И јас го пијам уве микс, но сега за лето пијам инстант, со ладна водичка,

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Јас не пиев, читав по интернет поделени мислења, некои велт може некои и не и си велам ај шо си е сигурно сигурно си е и не пиев. А 1,5 л за цел ден или како пиеше ти ?

7. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    meU не е многу 1,5-2 л на ден увин чај???мене од тој од брусница ми рекоа една до две шолји на ден маскимум. и нормално други течности, како вода, сок, млеко

8. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Па не е многу, со оглед на тоа дека таа доза ја препорачуваат докторите. Инаку јас не сум испила повеќе од литро, едноставно неможам.
    Пијам и јас вода, сок , се останато, а од увин без 750мл-1л не сум на ден, тоа ми е задолжителна мерка. Е сега, деновите кога јадам повеќе лубеница не пијам увин.

9. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    И јас мислам дека е многу таа количина на увин чај... :^)

10. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    како сте мешиња? деновиве ви разлади :) се спие.

Инаку и јас имам проблеми со мочкањето, цело време ми се мочка, и тоа во последната недела, а од вчера и гледам некаков исцедок ми се појави и пецкање? што може да е??

11. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    можеш да пиеш увин чај дозволено е јасво 5 месец го пиев поради воспаление на бесиката ама гледај 2 л од него да испиеш за да ти ги прочисти мочните патишта и бешикаа

12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Јас си зедов сушена брусница и деновиве ќе побарам и чај од брусница па поарно од тој чај ќе си пијам, дека за увинот не знам дал да пијам или не :worried:

13. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    kalias брусница можеш да си пиеш слободно јас пијам по 2-3 чаши на ден бидејќи осетив некое непријатно чешање и сега ми е подобро , колку повеќе се пие толку по добро ако имаш некоја бактерија во мокрачата се исфрла побргу затоа што повеќе мокриме. Затоа мислам дека и со увиниот чај е така, јас не сум го пиела си земав одма брусница зошто знам дека смее да се пие,а за увиниот не бев сигурна па што си е сигурно, сигурно си е :)

14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Епа баш така и јас поради тоа што не знаев дали смеам или не да пијам увин чај, си зедов брусница, а таа и те како е добра и не само за прочистување на мочните канали туку и за х други работи поврзни за здравјето :)

На Unique.chick му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    незнам дали е дозволено да се става линк од некој страница, но би сакала да ја ѕирнете, навистина е многу добра и се што не интересира пишува, ,мене многу ми се бендиса, а сосема случајно ја најдов ;)

http://www.yumama.com/

На Mayyya му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Здраво мешиња како сте мене ме снема малку ама да ви кажам ич неможам да седам на нетов ме боли стомакот, а и половината, а за мочкање и спиење да не правиме муабет по цел ден си лежам и дремкам, до душа ке подизлезам некаде на гости или ке ми дојдат во текот на денот ама почесто сум дома во кревет денес бев активна чистев по дома ама зато сега ме боли стомакот :( и одам на спиење добра ви ноќ на сите ;)

17. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    пишав во друг атема но не добив одговор а искрено ми треба па затоа ке го ставам тука прашањето со надеж дека некој ке ми одговори
    денес го земав резултатот од пап тестот ок е се само имаше едно што не го разбирам што е точно м го прашав гинекологот амаи баш не ми објасни добро ги знаеме нашиве доктори какви се напрчени
    ИНФЛАМЦИЈА --(вклуцува типична обнова)--дали е ова многу опасно

18. Cacush

Cacush Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    32
    Здраво и од мене мешиња :)
    Како се чуствувате деновиве, бидејќи е поладно и подобро се спие. Како се вашите мешиња? Јас се чуствувам добро, но имам чести главоболки во текот на денот и болки во кичмата што тоа е нормално, но болките во главата ги има секој ден, но ќе издржиме.
    Ви посакувам добра ноќ.Поздрав :* :* :* :* :*

19. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Mamicki dali imavte zgolemen iscedok vo ranata bremenost,kakva boja bese? Gin.ne mi prepisa nisto za nego,sovet kako da se spravam so dosadava?

20. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Инфламација ти е повторување на некоја инфекција, но ако немаш ништо друго заокружено освен ова, значи дека е се во ред. Без грижа и јас така се извадив од памет еднаш, па ми тоа ми го кажаа.

Каков исцедок??? Доколку е обичен ,млечно бел, не се нервирај зошто ќе го имаш во текот на целата бременост. Јас од самиот почеток до сега секој ден сум со секојдневни влошки.